Русия няма никакво намерение да влиза в Евросъюза

Москва обаче приоритетно ще се бори за безвизов режим
Обновена: 26 окт 2011 09:54 | 25 окт 2011 22:00,
253
Русия няма никакво намерение да влиза в Евросъюза
Снимка: Reuters

"Москва няма никакви намерения да влиза в Европейския съюз. Изглежда самият ЕС също няма такова желание", обяви в Москва Анвар Азимов, посланик за специални поръчения към руското МВнР, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Дипломатът каза, че диалогът с ЕС е необходим и той трябва да бъде взаимно изгоден. По думите му "засега се виждат положителни тенденции" в този диалог.

Азимов подчерта, че преминаването към безвизов режим е приоритет за Русия в контактите с Евросъюза, на засега неговите страни членки не са готови да подпишат с Москва съответното споразумение.

Пречки за сключването на споразумението, според него са възраженията на 10 държави от ЕС, главно балтийските страни, но и държави от Източна Европа, но отказа да назове имената им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: МоскваРусияЕСвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евросъюза е пред разпад. Много правилно Руснаците не искат да се врът там. Когато това се случи България ще се озове в необрано поле, без нито един приятел.
207
3
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
ТВЪРДЕНИЯТА ,ЧЕ РУСИЯ Е БЕДНА И ТЕХНОЛОГИЧНО ИЗОСТАНАЛА А ЗАПАДА /ЕС и САЩ/ БОГАТИ И РАЗВИТИ ВЕЧЕ СА ДОНЯКЪДЕ ВЕРНИ. ЗАРАДИ КИТАЙ. ТОЙ А НЕ РУСИЯ, ЩЕ СЪСЪПЕ ЕС И САЩ.ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОДДЪРЖАТ СТАНДАРТА И ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА, ЗАДЛЪЖНЯВАТ ДО УШИТЕ.ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СТАНДАРТА НА ЗАПАДА ЩЕ СЕ СРИНЕ.ДОКАТО РУСИЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ СТО ГОДИНИ СЕ РАЗВИВА ЩО ГОДЕ СПОКОЙНО ,НЕ ПРЪСКА ПАРИ ЗА НОВО ВЪОРЪЖЕНИЕ с ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА РАКЕТНИТЕ ВОЙСКИ/КАТО САМО РАЗРАБОТВА НОВИ СИСТЕМИ.ТАКА,ЧЕ РУСИЯ БАВНО НО ВЪРВИ НАГОРЕ.
206
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мене не ми е ясно. Обясни, моля, защо мислиш, че сме на губещата страна?
205
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако на някой не му е ясно, отново сме на губещата страна. Руснаците винаги са си знаели интереса. Не им трябва никакъв Евросъюз.
204
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам за еврохомосексуалистите, но русия по броя на *** и болните от СПИН е в челните редици.
203
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво да правят в съюза на еврохомосексуалистите?
202
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото добро е направила, дваж повече злини... И не забравяйте, че все още ЕС с три пъти повече хора произвежда 10 (десет) пъти повече брутен продукт. При това високотехнологичен, а не просто да пробиват дупки за нефт и газ. Последният провал на руснаците е в Индия, където предпочетоха американските хеликоптери "Апачи" пред руските Ми-28. За предателството срещу Ирак и Либия да говорим ли?
201
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 12 години
Защо да влизат, след като самите членки искат да напуснат ЕС.
200
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
честно*
199
2
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
аз често искам да излезнем от ЕС! искам да си запазимм Левъ и българското за нас си!!!жалкото е че сме малко тези които го искат... а и от нас нищо не зависи...
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Норвегия влезе в ЕС, тогава и Русия може да се навие.
197
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Щеше да е по-чудно ако Русия искаше да влиза в ЕС. Трябва да са откачили да искат това, те нямат нужда от ЕС, по-скоро е обратното.
196
3
 
13
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Запада ни бил казвал какво да правим и как да живеем,щото преди като бяхме с Русия те не ни се месиха вобще и не ни казваха как да живеем и какво да правим.Аман от тупи изказвания тука.Няма как да си малка държава като нас и да правиш каквото ти е кеф, няма кой да те остави било то щатите или русия.
195
13
 
1
 
! Отговори
ЕС преди 12 години
Сам *** да се представи, нека той да проси членство!...Нека поклон ми направи, па ще видим по-подир!!!...
194
12
 
3
 
! Отговори
ck преди 12 години
A като гледам европейците са тръгнали да я канят. визи и в сибир тези пияндета нямат място в европа.
193
4
 
12
 
! Отговори
До 194 преди 12 години
Бедната Русия и богатия ЕС???............................................Ега ти кретенизма...
192
7
 
17
 
! Отговори
коко преди 12 години
ние сме си за *** , объркахме посоките хора , вместо да си стойм на изток дето са ни крепили винаги тръгнахме на запад да ни спукат канчетата . Ми те руснаците не са толкова *** като нас и нашите политици дето разпродадоха всичко на безценица на западняците и постоянно ни казват какво да правим и как да живеем
191
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понеже Русия е много силна и няма нужда от ЕС, затова се чуди колко тръби да построи за да си продава газта на богатия ЕС. Бедната Русия иначе ще се срине икономически.
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия в ЕС - вицът на века.
189
4
 
16
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Няма нужда от саркастични коментари...Предлагам, с падане на колене и едноминутно мълчание да почетем паметта на Европейския съюз...Лека му пръст...