САЩ няма да се откажат от ПРО въпреки заплахите на Москва

Русия няма причина да предприема военни контрамерки
Обновена: 24 ное 2011 14:55 | 24 ное 2011 09:29, Елка Василева
373
САЩ няма да се откажат от ПРО въпреки заплахите на Москва
Снимка: Reuters

Вашингтон не оставя надежда за постигане на договореност с Русия по въпроса за разполагането на противоракетна отбрана в Европа въпреки острото изявление на руския президент Дмитрий Медведев от вчера, пише Би Би Си.

Той обеща, че ако САЩ не преразгледат позицията си и системата за противоракетна отбрана се появи в страни от Източна Европа, Москва „незабавно ще въведе в бойния състав радиолокационната станция от системата за предупреждение за ракетно нападение в Калининград“.

Още по темата

Медведев заплаши също така с балистични ракети, които по думите му „ще бъдат оборудвани с перспективни комплекси за преодоляване на ПРО и нови високо ефективни бойни блокове“.

От своя страна прессекретарят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър побърза да заяви за пореден път, че американската система за ПРО в Европа по никакъв начин няма да бъде насочена срещу Русия.

„Ние бяхме открити и честни с Русия за плановете ни за разполагане на ПРО в Европа. Нашите намерения са следствие от нарастващата заплаха за нашите /европейските/ съюзници от страна на Иран. Русия няма и най-малката причина да предприема каквито и да са контрамерки от военен характер, тъй като системата за ПРО няма да повлияе на стратегическия баланс между Русия и САЩ“, заяви Тонър.

Заедно с това той изрази съжаление, че въпреки опитите на Вашингтон за започване на диалог с Москва реториката на Кремъл не се променя.

От Пентагона също увериха, че системата за ПРО не е насочена срещу Русия.

От Белия дом пък обещаха, че САЩ ще продължат да се стремят към сътрудничество с Русия, но тъй като реализацията на плана за разполагане на ПРО в Европа протича добре, САЩ не виждат никакви причини да се отказват от намеренията си.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен смята, че риториката на Москва е стъпка назад към времената от Студената война.

Той каза, че е силно разочарован от заплахите на Русия. По думите му ситуацията силно напомня миналото и няма да е от полза за стратегическите отношения между Русия и НАТО.

„Сътрудничество, а не конфронтация – това е пътят напред“, каза Андерсен.

Медведев обаче заяви, че Русия не може да се осланя само на голословните обещания и уверенията на Запада. Той посочи, че западните партньори рязко отказват да изпълнят молбата на руската страна за фиксиране на тези обещания в писмен вид.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още по темата: САЩРусияПРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми дами и господа,които живял,живял,които е...л,е....л. Световната икономика е пред срутване,световните ресурси са на изчерпване,световните сили започнаха да се дебнат..започва да става все по-интересно и по-интересно. Скоро очаквайте "включване"....
366
2
 
12
 
! Отговори
бай Петър преди 12 години
САЩ, без една ГРАМАДНА война, няма как да оцелеят. Имат дългове и за правнуците си, но и те няма да ги изплатят .А руснаците след Втората световна, НЯМА да допусат заплахи и да ги командорят разни хамбургери!!!Kолко години Америка води войни по света?Колко кръв проляха американците заради собствените си интереси....Колко нескопосани войни проведоха? Колко страни унищожиха и поробиха?Европа в момента е под контрола на САЩ !!!Европейците бавно но сигурно се превръщат в черни роби на американците, много скоро ще го осъзнаем защото нещата ще тръгнат рязко надолу....Ако една ядрена сила си помисли, че може да използва атомно оръжие без другата да може да отговори, това е сигурен път към ядрена война. Гъзолизците от Европа са готови да жертват децата на народа си заради долари ..... Маймуните, които поддържат поредната арогантна агресия на САЩ, ще запеят друга песен, когато американския уран полети и към красотите на България в поддръжка на угнетените и дискриминирани малцинства! Това време може да е много близо. Тогава ще си спомните за Русия.
365
4
 
13
 
! Отговори
Бай Йордан преди 12 години
Участието на страната ни в щатския противоракетен щит в Европа ще ни струва 8 млн. евро само за първия етап от изграждането му. ?8 млн. вноската ни за ПРО-то над Европа досега само: Сега САЩ разполага ракети против Русия и ние ще им плащаме даже !!! Управляващите ни американски *** плащат от нашите данъци, за война с Русия!!! Ако ще ни пазят трябва да е от турците! Ние от Русия не се боим, те са наши хора, братя славяни. В душевността на славянските народи се крие разковничето, което ще спаси човечеството. Англосаксонската пресметливост и жестокост там е скрито Злото днес. Искат да ни ползват за жив щит, и на всичкото отгоре, ни карат да си плащаме за това!!! Хем мишена, хем си плащаш. Благодаря ви политици за спокойния живот!!! Системата не спира ракетите, не ги унищожва, не ги поврежда, а само ги принуждава да паднат преди да стигнат до целта!!! Това е максимумът на възможностите на ПРО. Дори не поврежда бойните глави! Ракетите и бойните им глави, задължително ще падат ТУК! Tака работи ПРО-то. Целта е да падат ТУК а не в САЩ !!! Докъде ни докараха: Да се чудиш откъде ще ни падат ракети на главите. И си плащаме по ?8 млн. за това удоволствие. Примерно ако Иран изтрелят ядрена бомба и радарите да я засекът от Турция и да я свалят някъде над Народното Събрание в България по време на Заседание.Разтоянието и ситуацията го предполагат - ако изтрелят ядрена бойна глава - все някъде трябва да падне. Ще бъде най-дългоочакваното и бързо освобождение на България !
364
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некой са изходи по въпроса по маймунски на маймунски език. Голем стрътег! Направо целию свет му снася военните си тайни и той анализира и казва важну важну какво точно ще стане.
363
4
 
4
 
! Отговори
1-vi etap преди 12 години
US iamat takiva radari i ustanovki na PRO o6te v Alqska,Kaliforniq,Aleutskite ostrovi,ostrov Guam,plava6ti radari v Tihiq okena. Edinstvenata ne osvetena ot radar zona v russia e evropeiskata i 4ast,Kavkaz do Ural. No s radara v Turciq(obhvat 5000km)6te dade vuzmojnost da se zasi4a iztrelvane 4ak zad Ural.Po tozi na4in ve4e cqla russia 6te e osvetena.ruskite raketi manevrirat razpadat se na 12 boini bloka(etap-3),no kakuv smisul ima tova,kogato PRO gi prihvane i uni6toji v purviq etap ot poleta
362
4
 
3
 
! Отговори
5000km obhvat преди 12 години
russia ne struva bez qdrenoto si orujie e 0.Obre4ena e na totalna invaziq ne samo ot zapas no i ot iztok.Kakvo mi pravite analozi s Napoleon i ***(te nqmat ob6to s dne6nite realnosti) tova 4e te sa se provalili ne ozna4ava 4e NATO,USA i Kitai su6to 6te se provalqt.PRO uni6tojava Topol M v etapa na istrelvaneto,kogato boinata glava ne se e otdelila ot raketata nositel ne moje da manevrira i ne se e razpadnala na nqkolko boini bloka.Radarat v Turciq e izkliu4itelno mo6ten s obhvat do 5000km
361
4
 
3
 
! Отговори
PRO преди 12 години
USA estestveno 4e nqma da se otkajat.Nai mnogo da razgyrnat o6te po-ma6tabno PRO.Uspee li se da se neytralizira dori i na 50% ruskite qdreni raketi disbalansa na silite stava mnogo golqm i s russiq e svur6eno.Mnogo naburzo russiq 6te stane 4len na NATO,predi Ukraina i Gruzia!Vtora studena voina 6te e pagubna za russiq ve4e ne sa CCCP nqma go var6avskiq dogovor,absoliutno samoubistvo za russiq bi bila nova konfrontaciq sys zapada!Nqma kakvo da se zablujdavame USA sa mnogo po-mo6tna durjava ot rus
360
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа,лошото е че исторически руснаците винаги са били бедни , но след всяка война срещу тях, са ставали само по богати ...!
359
0
 
9
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Големите батковци почнаха да си мерят морковите - руснаците миналата седмица пратиха военна флота в териториалните води на Сирия. Вчера американският самолетоносач Д.Х.Храста и групировката му паркира точно срещу руската флота, на границата на сирийските териториални води. Турция релокира военни части в близост до сирийската граница. Днес Арабската лига даде 24 часов ултиматум на Сирия. На сирийската граница с Йордания са натрупани марокански елитни части. Де да видим какво ще стане.
358
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой му пука за рашките.........като ги е страх от ПРО да си направят нови ракети. само дето пак ще фалират и от империята на царя ще останат московска губерния на ***
357
4
 
8
 
! Отговори
анти преди 12 години
а на глупците,които си мислят,4е руската бойна техника не става бих казал да изгледат някоя друга демонстрация и по-специално на самолети.да се ограмотите малко,4е тоя counter strike ви носи мозъчни щети само.
356
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
американски орел - български *** папагал ;флаг тебе в руки *** обосранная !
355
11
 
5
 
! Отговори
Американски орел преди 12 години
Дреме ми на акумулатора за пияните ***.....половината им ракети няма да излетят, другата половина ще паднат на тяхна територия .....
354
6
 
23
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
почнеш ли прекалено нагло да дразниш мечката получаваш един мечи шамар от който много ще почне да кърви
353
8
 
19
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
виждате ли това на снимката натовци , ако е необходимо ще ви пратим тез подаръци
352
4
 
24
 
! Отговори
USSR преди 12 години
Не ви ли кефят момци кадрите от битката при Курск да речем дето братята ни руси попиляват прословутите немски Тигри ? Еее момци така ще бъде и с индианците хахахя
351
10
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
Iskam amerikancite da zapukat rusiq xaxaxaxa
350
7
 
13
 
! Отговори
Анонимин преди 12 години
А ве тия амеликанци кво са фукат за тия ПРО на Българска територия ния неможем даи кажем нищо обоче Русия ако скръцне по здраво със зъби САЩ тия ПРО ще си ги заврът незнам къде
349
2
 
2
 
! Отговори
военен преди 12 години
напротив- те само тази имат явно :))))
348
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aloouu vie taia snimka za nishto ia niamate :D