МВФ одобри 2,2 млрд. евро за Гърция

Фондът праща делегация в Атина на 12 декември
5 дек 2011 22:31,
9
МВФ одобри 2,2 млрд. евро за Гърция
Снимка: Reuters

Международният валутен фонд (МВФ) одобри днес отпускането на 2,2 милиарда евро за Гърция - неговата част от
шестия транш от кредита за страната в размер на 8 милиарда евро. Това предаде Франс прес, като се позова на комюнике на МВФ.

В края на миналия месец Еврогрупата даде зелена светлина за деблокиране на своя дял от транша, който възлиза на 5,8 милиарда евро.

Очаква се 8-те милиарда евро да бъдат отпуснати в скоро време и да позволят на Гърция да избегне изпадането си в неплатежоспособност.

МВФ възнамерява да изпрати своя делегация в Атина между 12 и 16 декември, за да обсъди икономическата политика с новото гръцко правителство на премиера Лукас Пападимос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Гърциязаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
до1 преди 12 години
гърците получават тези заплати, да, но те се удържат през годината от дохода им. Не приказвайте без да сте запознати.А в Бг, тези, които получават заплата и премии, допълнително, те от какво са удържани?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банкерската глутница нахълта в съседната кошара и Бог да им е на помощ на гърците! Не напразно финансовите акули инсталираха на власт в Гърция Лукас Пападимос, бивш вице-президент на Европейската Централна Банка. В Италия инсталираха на власт Марио Монти, който е верен служител на Голдман Сак. Сега банкерите ще натискат да им дават повече кредити, с по-високи лихви, с по-тежки условия на изплащане и т.н. Ще им одерат кожата банкерите. И след туй ще пресочат в съседната кошара.....
7
1
 
7
 
! Отговори
ДЛЪЖНИКЪТ преди 12 години
КРЕДИТА УБИВА ДОРИ И ВНУЦИТЕ ВИ,КОИТО НЕ СА РОДЕНИ ВСЕ ОЩЕ .
6
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Зачукаха го на Гърците,имат да продават,подаряват,острови!Меркел отдавна им го каза.Ола меса,патати оксо!Голдън Сакс си знае работата.Който кацне,надене,на МВФ,му изнасят панахида!
5
4
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Баба ти ще получава малко пари докато вие младите не се събудите и не излезете по площадите като гърците да потърсите сметка от управляващите.
4
1
 
7
 
! Отговори
дан преди 12 години
даааа.....гледаме заплати и пенсии на гърците, а не правим сметка, че те никога не са живели в комунизъм, а ние откарахме 45 години...сега ще минат още толкова докато стигнем тяхното ниво на заплати и пенсии...ако не вярвате на думите ми, погледнете и другите бивши и настоящи комунистически държави и ще видите, че съм прав
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой да е чул чиновниците от Брюксел, които идват да дават акъл в България, да са споменали само за секунда размера на пенсиите в страната? Пазят се като дявол от тамян да не стане дума! Лицемерни ***!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ИСКАМЕ В ШЕНГЕН! НЕ ИСКАМЕ В ЕВРОСЪЮЗА! Да си намерят друг да им е пъдар на границите! Не скаме нашите пенсионери да получават 70 евро пенсия (защото министрите ни са отличници), а в държавите -двойкаджии - да получават по 1000евро!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейци, затегнете коланите! И избързайте с превода на парите, че Коледа е скоро! Гръцките марди трябва да получат 13, 14 и 15 заплата за празниците, а пенсионерите - по 1 допълнителна пенсия-бонус (около 1000 евро)! А моята баба с 160 лв пенсия ще ги взима по малко за следващата година и половина тия 1000 евро (ако до тогава не умре от недоимък)! Но важното е гърците да са спокойни!