Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"

Нют Гингрич смята, че е "илюзия" мирът в Близкия изток
10 дек 2011 13:53,
143
Ас на републиканците нарече палестинците "измислен народ"
Нют Гингрич. Снимка: Reuters

Нют Гингрич, претендент да бъде номиран за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ догодина, нарече палестинците "измислен народ", който "иска да унищожи Израел", пишат днес "Ню Йорк таймс" и "Гардиън".

В интервю за кабелния телевизионен канал "Джуиш ченъл" Гингрич заяви, че според него идеята за постигане на траен палестинско-израелски мир и "илюзия".

По думите му палестинска държава никога не е имало и че Палестина е географско наименование на район в границите на бившата Османска империя.

"Затова смятам, че ние измислихме палестинския народ, докато всъщност палестинците са араби и исторически винаги са били част от арабската общност. И са имали възможност да се заселят на много места. По редица политически причини ние поддържаме войната срещу Израел още от 40-те години на миналия век", твърди Гингрич.

По-рано тази седмица Гингрич бе приветстван от републиканците си заради критиките срещу близкоизточната политика на президента Барак Обама, който според претендента на републиканците "се огъва прекалено силно в полза на палестинците".

Той намекна, че ако бъде избран за президент, ще промени досегашната политика на САЩ по отношение на палестинския въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я се скривайте тапун......и такива до преди 1994 г светът не беше чувал за вас че съществувате сега сте тръгнали да пишете ,че Израел е била измислена държава що не се огледате първо вие какви сте гове..............................................................................
92
14
 
3
 
! Отговори
Горд Евреин преди 12 години
до 82,86,87 Как сте расистчета? Толкова сте ми смешни,като пишете анонимно и се имате за герои. Но маи забравяте историята подли,анонимни,прости,псевдо човеци,че коп***то Хитлер е бил евреин-баба му е била еврейка. Така,че расистчета плюйте и по оня ***,както бихте казали вие Хитлер и бъдете щастливи в агония!
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КВО НЯКОЙ ИМА ПРОТИВ *** СЪРБИ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ В ИЗРАЕЛ ЛИ?
90
8
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Мир с мюсюлманите може да има само в два случая: 1) Ако те ни контролират след като ни победят и разоръжат. Това ни се е случавало вече на нас българите за 500 години; 2) Ако ние ги контролираме след като ги победим и разоръжим. Аз предпочитам втория вариант.
89
15
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Браво! Този човек има напълно правилни виждания по проблема.
88
8
 
34
 
! Отговори
савов преди 12 години
А според мен по измислена нация от американците няма .Това въобще не може да е нация събрани *** от цял свят сбириток на всякакви *** бъндити мушенници сектанти пр***итутки и всякакви *** от всички раси които нямат нито история нито култура нито даже собствен език и писменост.И тая *** без история се управлява от една шепа олигарси от еврейски произход желаещи да заграбят целия свят. Ето виж на тия снимки на линка какво представляват американските *** дето се наричат нация:wallstreet.blog.bg/zabavlenie/2010/02/04/horata-ot-uolmart-unikalna-fotogaleriia.486556
87
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ ДОБРЕ Е СЪРБИТЕ ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ В ИЗРАЕЛ,И ДА СЕ ИЗЯДАТ ВЗАИМНО С ЕВРЕИТЕ ОТ ТОВА СВЕТА ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ГИ ИМА ДВА ОТ НАЙ МРАЗЕНИТЕ НАРОДА В СВЕТА ХЕХ
86
4
 
7
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Е то май всички сме от Етиопия. На нейна територия са открити едни от най-ранните следи на човешко присъствие и най-вероятно оттам е започнало разпространението на Хомо сапиенс. Но да не се връщаме толкова назад все пак, че ще стигнем и до амебите както сме почнали:))
85
4
 
9
 
! Отговори
боклук преди 12 години
Гингрич,хвани гангрена на главата бе,***!!!!!!!
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТО НЕ Е СЛУХ А ИСТИНА!
83
4
 
8
 
! Отговори
facof преди 12 години
Gingrinch,*** be chifutsko ako! tvoyta darjava e izmislena i zachenata v LUJI!!!!
82
3
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
"СЛУХОВЕТЕ ЧЕ ТЕЗИ ГЪРЧОЦИ СА ВПРОЧЕМ ОТ ЕТИОПИЯ" Хаха, пич, къртиш мивки, не вярвай на всички слухове, хахахахаха
81
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ МЕ ЗАСЯГА НИТО *** ВИ СЪРБИЯ НИТО *** ВИ ИЗРАЕЛ НИТО СМАХНАТИТЕ ЩАТИ............. НА СВЕТА ИМА ЕДНА СИЛА И ТЯ СЕ КАЗВА ГЕРМАНИЯ!!!
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 82:АБЕ ЕВРЕИНО,НЕ МЕ БЪРКАТ МЕНЕ ТВОЙТЕ ЕВРЕИ ВЕ(СРЕД КОЙТО Е И ИСУС) А И НЕ МЕ ЗАСЯГАТ ВЪТРЕШНИТЕ ЕВРЕИСКИ БИТОВИ ПРОБЛЕМИ ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ.... НИТО СЪМ ЕВРЕИН НИТО ПЪК ГИ ОБИЧАМ,НО ЯВНО ТИ НЕМОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ СИ СЪПРИЧАСТЕН С ТЯХ КАТО ПОЧИТАШ ЕДИН ЕВРЕИСКИ БОГ ТО ИСЛЯМА И ХРИСТИЯНСТВОТО СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЕВРЕИСКИ ЗАБЛУДИ ЦЕЛЯЩИ ДА РАЗДЕЛЯТ ХОРАТА НА ДВА ЛАГЕРА ДА МОГАТ ДА СЕ МРАЗЯТ А МАЗНИТЕ ЕВРЕИ ДА ЛАПАТ ПАРИЧКИ...........
79
3
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Ей сърбо -мразчето тези от Сърбия ти пращаме много поздрави и ти гарантираме , че *** скоро ке падне и ке има голчмо е... Мъзернико про американски и *** ходи си обуй синьо- червените прашки на звездички и се наведи пред американо - чифутските хиени . И не забравяй да си вземеш вазелин
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 81:АБЕ ДА,ТАКА Е НО ТОВА СЕ СЛУЧВА МНОГО ВЕКОВЕ ПРЕДИ СЪРБОЦИТЕ ДА СЕ НАМЪРДАТ НА БАЛКАНИТЕ............... А ДО ВИЗАНТИЙЦИТЕ ТИ КВО СИ МИСЛИШ ЧЕ СЕГАШНИТЕ ГЪРЦИ ИМАТ НЕЩО ОБЩО С ДРЕВНИТЕ ВИЗАНТИЙЦИ ЛИ?СЛУХОВЕТЕ ЧЕ ТЕЗИ ГЪРЧОЦИ СА ВПРОЧЕМ ОТ ЕТИОПИЯ СЕ ЗАСИЛВАТ(И Е МНОГО ВЕРОЯТНО КАТО ИМ ГЛЕДАМ ПРИМИТИВНИЯ АКЪЛ) ТАКА ЧЕ АКО ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ СА:ТРАКИТЕ,ИЛИРИТЕ И ДАКИТЕ!!
77
0
 
2
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
То по-скоро е обратното, ама айде, всеки луд с номера си, а някои излизат и с цяла програма :)
76
3
 
10
 
! Отговори
ДО 76 преди 12 години
На кого цапаме въздуха бе ? На *** ли ? На богопомазаните ли бе ? Бас държа ,че си мазно рязано евриейско *** дето не може да живее без да ограби или нарани някого. Хитлер хубаво ви беше почнал , ама ако ви беше довършил щеше да е още по - хубаво. А що се отняся до американците те отдавна вън от играта щото са *** на ***. Айде разкарай се от тук *** *** маймун. Кръвта ти е предателска още от преди 2000 години откакто твето гнусно племе разпна Исус.
75
2
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Ти недей, че и ние сме приходящи тука, по тези територии, които са били византийски преди това.
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 78:МИ ТО И СЪРБИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗКАРАНИ ОТ ЗЕМИТЕ НА-ХЪРВАТИ,БЪЛГАРИ,АЛБАНЦИ И УНГАРЦИ НО СИ СЕДЯТ ОЩЕ НАЛИ?