Русия: Да се разследва смъртта на либийски цивилни, убити от НАТО

Над 50 били жертвите на въздушните удари на Алианса
Обновена: 20 дек 2011 11:00 | 20 дек 2011 11:00, Елка Василева
44
Русия: Да се разследва смъртта на либийски цивилни, убити от НАТО
Снимка: Архив Reuters

Руският постоянен представител в ООН Виталий Чуркин поиска НАТО да извърши подробно разследване на смъртта на цивилните, убити при въздушните удари на Алианса в рамките на военните му операции в Либия, които доведоха до свалянето от власт и смъртта на бившия лидер Муамар Кадафи, предаде Ройтерс.

Посланик Виталий Чуркин направи това изявление, коментирайки информацията в медиите през последните дни за цивилни жертви в резултат на въздушната кампания на НАТО.

Ройтерс съобщи в петък, че според правозащитни групи над 50 цивилни са убити при въздушните удари, а "Ню Йорк таймс" писа в неделя, че загиналите са между 40 и 70.

Чуркин каза пред репортери, че НАТО засега не е представил на Съвета за сигурност на ООН подробности за жертвите сред цивилното население. "За съжаление НАТО зае чисто пропагандна позиция, като заяви, че цивилни жертви в Либия няма, а това е напълно невероятно, първо, и второ - не е вярно", каза той.

Чуркин заяви, че ще повдигне въпроса пред 15-членния Съвет за сигурност на ООН в четвъртък. Той изрази надежда НАТО да преразгледа становището си и да извърши разследване и добави, че ООН може да помогне за това.

Руският представител отправи критики към генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за изказването му миналата седмица, че НАТО напълно се е съобразила с мандата си, даден й от Съвета за сигурност, да защитава цивилното население в Либия. "Очакваме Секретариатът да внимава повече, когато представя оценки по важни въпроси, с които се занимава Съветът за сигурност", каза руският представител.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Добре, че има една Велика сила, която да е справедлива...да широката и топла руска душа, добрините и справедливостта на братушките наистина нямат граници..браво, милички, обичкам ви!
52
4
 
0
 
! Отговори
mario.fu.90 преди 10 години
Коя е Русия че да дава разпореждания? Кои бяха тия,че не помня? Алкохолиците от север? Бях забравил за тях,проскубаната руска мечка скоро не е ръмжала но напоследък много ръмжи,сигурно от глад.
51
0
 
0
 
! Отговори
slav преди 10 години
До hhfssss Бончо Либия си е Френска офанзива и Франция си спретна това Нато помага по закон за Алианца .
50
1
 
1
 
! Отговори
slav преди 10 години
Айде овцете почнахте Нато еврей конспирации че Русия не избиваше ли бремени афганистанки и беззащитни деца не трепеше ли по нареждане на тавариш Сталин да се избият чеченците и мн мн други големите си праят каквото си искат а вие квото и да лалате в крайна сметка ще седнете на масата да пиете ракия и да псувате живота си в бг който вие самите неможете да си опрайте хехехехееххехе адйос.
49
1
 
14
 
! Отговори
Angel преди 12 години
Самоопределилите се евреи за "богоизбран" народ чрез колонията им САЩ и внедрените техни структури в целия свят са ней голямата заплаха за човечеството.Това са прозрели хората много преди нас но сега управляващите са най подкупни и управляеми.Прочетете Талмуда и много неща ще можете да си обясните сами.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това са истинските факти,то трябва постоянно да им ги навираме в очите."Жертвите само от Виетнамската война на САЩ са около 6.5-7 милиона над (4 милиона цивилни! включвайки 600.000 камбоджанци) (9). Корейската война - 3.6 милиона. Ембаргото срещу Ирак след войната в залива 1 милион. Още един милион иракчани в настоящата война в Ирак. Броя на жертвите на НАТО в Афганистан е неясен. Сухарто антикомунист, подкрепян и въоръжаван от САЩ и запада 2 милиона"
47
0
 
7
 
! Отговори
До №42 преди 12 години
Прав си приятелю,но сега на нас ни готвят съдбата на "индианците"-коренното население на Америка.И в Новото време не случихме на политици,може би защото повечето не са с чист български произход знае ли човек.Докато ние тракаме по клавиатурата друг ни кове съдбата.
46
0
 
3
 
! Отговори
До №43 преди 12 години
Не е от днес и вече не е тайна.Но от друга страна цензуриращите режат клона на който седят.Така че дерзайте братя.
45
0
 
18
 
! Отговори
Кенеди преди 12 години
Не се правете на луди.Жертвите на въздушните удари са хиляди. Само при някои атаки е имали десетки цивилни убити. Или Нато се надява да ги скрие и припише на режима на Кадафи....Мерзавци....дори отговорноста не поемат
44
0
 
1
 
! Отговори
esss преди 12 години
youtube/watch?v=mZfWklSyIoE
43
0
 
10
 
! Отговори
fdgfhty преди 12 години
"днес бг" започна да се цензурира Изчезнаха форумите
42
0
 
27
 
! Отговори
hhfssss преди 12 години
В сащ са най свирепите убийци съществували някога. Кой може да извърши такъв "подвиг": за секунди да отправи на другия свят 10 000 японци ? И след това още 10 по 10 000 ?
41
21
 
2
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ПУТИН ДА НЕ ГО РАЗСЛЕДВАТ ЗА ТУРИЗМА КОИТО РАЗВИВА ИЗ КАВКАЗ :) ЕГАТИ НАГЛИТЕ ТИПОВЕ .. КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
40
0
 
37
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Жертвите в Либия са над 100 000, много повече но има медийно затъмнение. Това са убицийте САЩ!!!Ако убиеш един човек си убиец, ако убиеш 1-милион си герой! А това го могат САЩ и партньорите им ЕС! Демокрацията на ЕС и САЩ-Нато: Принципът е един и същи- "Борят се срещу диктатора", а разрушават и разграбват държавата. Що за хора управляват този свят? Не се учудвайте, това е една голяма и *** игра на господарите на новия световен ред!!! USA - глобалният терорист!!! Безспорен факт е че Съединените Американски Щати диктуват развитието на събитията в т.нар. "горещи точки" по целия свят. Какво става в страните в които се намесва САЩ. Страните са напълно съсипани до състояние на хуманитарна катастрофа. Повече от очевидно е, че ако има световен агресор и империя на злото то това може да бъде единствено САЩ. Ако САЩ беше човек определението за него щеше да е само едно - патологичен престъпник. Жертвите само от Виетнамската война на САЩ са около 6.5-7 милиона над (4 милиона цивилни! включвайки 600.000 камбоджанци) (9). Корейската война - 3.6 милиона. Ембаргото срещу Ирак след войната в залива 1 милион. Още един милион иракчани в настоящата война в Ирак. Броя на жертвите на НАТО в Афганистан е неясен. Сухарто антикомунист, подкрепян и въоръжаван от САЩ и запада 2 милиона. Да оставим настрана, че жертвите на втората световна война също следва да се припишат на капитализма-САЩ. Както ще покажа в следващ текст капитализма, расизма, национализма и крайната му форма фашизма имат обща етична основа неравеството на хората, която е противоположна на социалистическата и комунистическата етика. Това добавя около 60 милиона жертви на сметката на капитализма. Жертвите на поддържаните от САЩ и запада хунти в Латинска Америка са около 500 000 човека. Атомните бомби в Хирошима и Нагасаки съвсем безсмислено употребени 400 000 жертви. Като теглим чертата се получава 14-15 милиона жертви на капитализма от Втората световна война насам като жертвите на последната не са включени! За какво се бори САЩ сега? Измисля си врагове за да води агресивни завоевателни войни с цел грабеж на природни ресурси! Отчитайки всички тези неща следва да заключим, че определението Империя на злото подхожда много на САЩ, даже бихме могли да разширим понятието до цивилизация на злото.
39
0
 
28
 
! Отговори
помислете преди 12 години
Глупаво е да се твърди за толкова малко жертви от страна на цивилното население на Либия - на фона на информационното затъмнение и множеството лъжи, тиражирани непрекъснато /войната беше и информационна/. За пореден път ни правят на *** - изсипваха тонове бомби ежедневно, с месеци!
38
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чуркин е един маймун, също като и Рогозин. Руският прийом в политиката е нахалството и безочието. Цивилни жертви в Либия нямаше, защото бяха бомбардирани само военни обекти. Във военни обекти цивилни нямат работа.
37
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАТО на съд за престъпления срещу човечеството
36
13
 
4
 
! Отговори
Koycho преди 12 години
Rusia e velika samo v nechii fantazii. Edinstveno veliki prostotii mozhe da napravi. Zatova oshte gi tarpyat s nadezhdata da im doyde akala nyakoy den. Rusia podkrepya banditski rezhimi samo: Libia, Siria i severna Korea. A kakvo shte pravyat kato i poslednia tiranin si otide? - shte se gramnat poradi lipsa na ***-posledovateli. Ako ne beshe savetskata hunta nyamashe da ya ima i studenta voyna. Nyamashe da gi ima levite rezhimi v tretia svyat, kakto i analozite podkrepyani ot zapada.
35
19
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
Русия загуби влиянието си в Либия. По тази причина ги боли. Не мислете, че им пука за няколко десетки камилари.
34
2
 
23
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Това е част от сценария на Елита, чиято цел е да предизвика глобална военна и финансова криза или казано по просто Трета световна война. САЩ и Израел са основните инструменти на Кукловодите в този план,който те подготвят много отдавна.Тласкайки света в един чудовищен конфликт,чиито изход е непредсказуем дори и за тях,те се надяват да наложат своя Нов световен ред,с който напълно да заробят тези които ще оцелеят. Не случайно една от Алтернативите за бъдещето на планетата, които разработват ЦРУ, Билдебергския клуб, Трилатералната комисия, Съветът за чуждестранни връзки, ООН,НАТО и въобще всички структури, които Елита е създал за целите си, предвижда редуциране на населението на Земята. САЩ отдавна не е онази свободна и независима държава,пазителка на демокрацията по света. Това е една огромна корпорация, собственост на Едрия капитал, колосална по своята военна и финансова мощ машина, която се ръководи от една единствена цел-да завоюва и владее. Тези,които управляват Америка са наясно с едно-че трябва да изнесат войната вън от САЩ, за да не започне вътре в самата държава, но Елита е подготвен и за това. Не случайно кабинета на Обама, предлага закони за събиране на оръжието от населението, с цел повишаване сигурността на хората. Вече прокараха закони, които в значителна степен отнемат правата на гражданите. Има и много данни за изграждането на огромни съоръжения на и под повърхността на земята, които да послужат за концентриране на неудобните в САЩ.Що се отнася до Израел, ролята и в този сценарии е ясна. В крайна сметка Елита създаде тази изкуствена държава точна с тази цел. Америка наистина има нужда от ресурси, за да продължи да съществува и тези, които я управляват знаят, че това е равно на война с останалия свят. САЩ се готвят за война и това е факт, имайки предвид колосалните бюджети за отбрана,които гласува Сената. Промяната на статуквото в Северна Африка и повишаването на американското влияние там ще осигурят необходимия на НАТО плацдарм за нанасяне на удари в Азия и Близкия Изток. Илюминати бързат с налагането на техния Нов световен ред, защото знаят, че времето им изтича и идва епоха, в която низшия астрал ще бъде изхвърлен от Земята. Надявам се, че вече планетата е генерирала необходимата критична маса от положителни съзнания и техните планове за глобален военен и финансов катаклизъм ще се провалят. Следващата година не е избрана случайно!!!