Ким Чен Ун бе провъзгласен за върховен командващ

Той поема ръководството на армията съгласно завещание на баща си
Обновена: 31 дек 2011 10:30 | 31 дек 2011 10:29, Елка Василева
142
Ким Чен Ун бе провъзгласен за върховен командващ
Снимка: Reuters

Северна Корея съобщи, че Ким Чен Ун е получил титлата върховен командващ на въоръжените сили на страната с численост 1,2 милион войници, предаде Асошиейтед прес.

Третият син на починалия лидер Ким Чен Ир, който е негов приемник, е получил титлата на заседание на Политическото бюро на Централния комитет на Корейската трудова партия.

Ким Чен Ун поема ръководството на въоръжените сили в съответствие със завещание на Ким Чен Ир от 8 октомври, уточни държавната агенция КЦТА.

Ким Чен Ун вече получи редица титли след смъртта на баща си на 17 декември. С настоящата титла той получава официално одобрение на контрола си над севернокорейските въоръжени сили, отбелязва АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
17
 
! Отговори
adolf преди 12 години
119-ти мутрата борисов и аз не я харесва.ББ и ГЕРБ олицетворяват деградиралата номенклатурна шайка отделила се от БСП/БКП
119
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
118Моята прабаба по майчина линия беше от беломорска Тракия, драги ми комуноиден!
118
2
 
14
 
! Отговори
до адолф преди 12 години
имам право на глас там където си пожелая , аз съм свободен човек а не гражданин управляван от мутрата Борисов . написах го това това което сте всъщност . може и да ви боли но това е положението ,винаги сте предавали ближния си ,,,затова винаги ще сте в *** . пък за ващето величие не ми говори ,всичко е на лице !
117
1
 
15
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Нещо си преебал процесора. Ходи на центровка. Ако те докопат наследниците на изселниците от Беломорска тракия ще ти сцепят трътката от ритници.
116
5
 
17
 
! Отговори
adolf преди 12 години
*** говорят с езика на омразата,а ние свестните хора боравим с факти!!!Дори и Хитлер не говорил с език на омразата,той просто вижда в подчовеците спънка в развитието на обществото и затова решава да прочисти земята от деградета и некадърници.
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
115Естествено, нали са българи. Не са руски ***.
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
земи населени с българи , ама те дали искат да се наричат така ?на другите етноси не им цепихте басма , в Гърция те се самонаричат като гърци ,нещо друго ?ами като не можете да се биете не се биите ! кой загуби Беломорска тракия а ? загубихте я в битка това е положението .
113
4
 
17
 
! Отговори
adolf преди 12 години
до 109-ти Типично по комунистически,се исра на метено.Аз възприемам държавата както преди и след 44-та като СВОЯ.Щом обръщаш към НАС българите във 2-ро лице,значи нямаш право на глас в тая държава.Земи си допии ракииката и се заври в *** ***,нещастно деграде!
112
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новият лидер малко мяза на наркоман, но да се надяваме, че ще продължи достойно борбата срещу капитализма и империализма.
111
2
 
16
 
! Отговори
до адолф преди 12 години
вие винаги сте били васкали ,ту на отоманската империя , ту на германия . тъй наречената *** политика .написах го ясно и разбираемо " ГРАЖДАНИ НА ЕДНА ДЪРЖАВА *** !"
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
109Не сме окупирали нищо повече, от български земи населени с българи. Това не се нарича окупация а обединение. Благодарение на СССР обаче, Македония стана югославска територия. Но пък, помним какво пишеше Дядото (Д.Благоев) - Македония не била българска (както и Тракия), макар да са били населени с българи.
109
0
 
15
 
! Отговори
Калин преди 12 години
АКО ЧЕ ГЕВАРЦИТЕ СЕ ПРЕИМЕНУВАТ НА КИМ .. МОЕ ГИ ВЗЕМАТ ЗА ВОЖДОВЕ, В КОМУНЯРСКАТА ПЕРВЕРЗИЯ .. ТАМ ИМА ЗАКОН САМО АКО СИ КИМ МОЕ СИ ШЕФ :) ТЪЙ, ЧЕ КОМУНИ ..АЙДЕ МАРШ!! КАТО И ТУКА .. ЩОМ СИ ОТ ПРАВЕЦ, РАДОМИР ..ИЛИ КОМСОМОЛСКО *** ЗНАЧИ СИ НАЗНАЧЕН ЗА МИЛИОНЕР И МУЛТИ .. НЯКОИИ МИЛИАРДЕРИ :)
108
1
 
15
 
! Отговори
до адолф ! преди 12 години
окупирахте северна Гърция и Македония ,окупирахте западните сръбски покрайнини . и като се изтегляха немците се посрахте като палета ,бягахте дим да ви няма . великато военна сила ха ха ха
107
3
 
23
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Царска България е била суверенна държава следвала националните си интереси.А след 44-та България става васал на СССР,същите *** които управляваха преди 89-та сега ни обрекоха да бъдем марионетка на САЩ и периферия на ЕС.
106
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
102Колко съм спечелил си е моя работа.Един от въпросите, които никой цивилизован човек не задава е : Колко получаваш.Комуноидните, разбира се, сте далеч от цивилизовани и хора. Вие сте предразумни маймуни.
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
102Всеки който работи по малко от мен, бива уволняван. Всеки който работи, това което се очаква (8 часа на ден, 5 дена), заплатата му се вдига ежегодно поне с ръста на инфлацията.Всеки, който влага повече от обичайното усилия, получава бонуси и някои от тях се издигат в кариерата (и съответно заплатите).
104
4
 
15
 
! Отговори
смърт на фашизма ! преди 12 години
адолф ,българия 1941 година желан съюзник ,водеща военна и икономическа сила , абе ти в час ли си ,граждани сте на една държава *** , такава каквато е била винаги .
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
102Всеки който работи по малко от мен, бива уволняван. Всеки който работи, това което очаква, заплатата му се вдига ежегодно поне с ръста на инфлацията.Всеки, който влага повече от обичайното усилия, получава бонуси и някои от тях се издигат в кариерата (и съответно заплатите).
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Северът обвинява Сеул, че не е позволил посещението на траурни делегации - с изключение на две малки групи, начело съответно с вдовицата на бившия южнокорейски президент Ким Де-юн и на шефа на концерна "Хюндай".Севернокорейският режим е раздразнен и от това, че в деня на погребението Южна Корея позволи на активисти да хвърлят с балони позиви над Севера, зовящи на борба срещу "комунистическата династия Ким". Като стимул за прочит на позивите на всеки от тях е била залепена еднодоларова банкнот
101
0
 
18
 
! Отговори
до 95 "господар преди 12 години
Смени си името от az на анонимен.Защо г-н голям капиталист.Не се грижи за моята квалификация,ами си кажи колко си спечелил от "под масата" и от терор над работници...