Зюганов смята, че има "добри шансове" да победи Путин

Комунистът призова премиера на дебат за бъдещето на Русия
Обновена: 11 яну 2012 20:46 | 11 яну 2012 20:42,
96
Зюганов смята, че има "добри шансове" да победи Путин
Генадий Зюганов. Снимка: Reuters

Председателят на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерамия Генадий Зюганов, който е кандидат за президентските избори на 4 март, заяви,  че има добри шансове да победи Владимир Путин.

"През последните 20 години ни обещаха демокрация, но станахме свидетели на отклоняване на обществени средства, насилие и пълен произвол", допълни той, цитиран от АФП.

Лидерът на главната опозиционна партия в парламента заяви, че победата на премиера Владимир Путин на първия тур ще е равносилна на "изнасилване на страната".

"Невъзможно е да го изберат на първия тур, дори като прибегнат до измами. Те имат максимум 30%. Да се добавят още 20 процента чрез измами ще означава да се изнасили цялата страна", предупреди Зюганов.

Той призова Путин да участва в предизборните дебати – нещо, което руският премиер никога не е правил.

Настояваме за дебати. Надявам се да чуя официалния отговор на Путин", подчерта Зюганов.

Генадий Зюганов, бивш апаратчик от съветската комунистическа партия, който ръководи руската комунистическа партия от началото на 90-те години, ще се кандидатира за президент за четвърти път.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
МНОООООООООГО РАЗБИРАТЕ БЕ ВСИЧКИ!!!!! ЕДНИ И СЪЩИ ДРАСКАТЕ *** КОМЕНТАРИ,КАТО ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ВАШИТЕ ПРОСТОТИИ И БАЙГАНЬОВЩИНИ! ЕДНИ И СЪЩИ КОМПЛЕКСИРАНИ И ЗАДРЪСТЕНИ ТИПОВЕ СИ ИЗЛИВАТЕ ЯДА ЗА СОБСТВЕНАТА НЕСРЕТА,НЕУСПЕХИ,БЕДНОСТ И НЕДОИМЪК ЗАЩОТО НА ДРУГО МЯСТО НЯМА КОЙ ДА ВИ ЧЕТЕ!!! ПУТИН,ЗЮГАНОВ И НЕ ЗНАМ СИ КОЙ,ОТ ВАС ЛИ ЗАВИСИ?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гена, може и да успееш. Но първо се научи да се усмихваш. Печелят хората с усмивки. Виж Обама и предизборните му изяви първия път, когато го избраха. Не ходи с израз на човек, току-що изял торба с киселици.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
92Да де, забрави да споменеш от коя година е анализа :) 15% инфлация и 7% ръст на БВП, 1 напред 2 назад е Русия.
73
0
 
6
 
! Отговори
До 87 от ИДЕ преди 12 години
що не вземеш да цитираш направо Березовски, *** :) Вместо да цитирам криминални елементи, ще ти цитирам какво гласи анализът на една от най-големите консултантски компании с над 160 000 служутели по целия свят: Русия ще се превърне до 2030 г. в най-силната европейска икономика, измествайки от върха Германия, сочи анализ на PricewaterhouseCoopers. В световен план тя ще се изкачи на пето място по този показател". Кажи сега за България през 2020 - ще я има ли, ако да - *** ли ще е много?
72
0
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 12 години
Я пак със 10%, че нещо не ми стана ясно. 10% е ДОД, а останалите за "пенсия", "драве" къде ги забравяш? Айде стига демагогия. Не коментирам другите данъци, т.н. общински. Държавата ни се е обгърнала с една дебела лъжа за най-ниските данъци и чужденците подмамени от тази лъжа идват тук, и като се намахат в лапите на местните, почват да реват.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1. 10% данък в България2. в момента изплащам потребителски заем на 9% лихва3. Горивото струва колкото струва4. Цените с в пъти по ниски отколкото в Москва.При това, Бъглария не е седнала върху океан от нефт и газ.
70
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 12 години
Я сега, след тази тирада си задай следните въпроси:1. Колко е данъка в БГ?2. Какви са лихвите в БГ?3. Колко струва горивото в БГ?4. Какви са цените на жилищата в БГ? А за жилищата сравнението ти е много лошо. В БГ купуваш срещу 50-60 хил. евра апартамент с прозорци и външна врата. На замазка и мазилка. За да го направиш годно за живеене, поне още толкова. А там не е така. Не защитавам руснаците, но определено на Путин те ръцете трябва да му целуват.
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са добре в Русия .. направо цепят мрака с 15% годишна инфлация.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абрамович даде пример, че неговата компания, извършваща микрофинансиране, която е от най-големите в страната, на месец отпуска по 20-25 хил. заема, на обща стойност 20-25 млн. долара, т.е. средната стойност на един заем е около 1000 долара.++++Значи, малкия бизнес в Русия е толкоз малък, че взема назаем 1000 долара :)))))) Жестоко!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега, най интересното което сподели АбрамовичЛихвите при отпускане на кредити от банки в Русия в повечето случаи са 16-18% годишно, много трудно е да се получи кредит при лихва от 12-14%. Тези лихвени проценти за страната не са високи, като се има предвид размерът на инфлацията. Отчетената официална инфлация в Русия е 9-10%, обаче за по-тесен кръг стоки, които се използват в ежедневието, тя надминава 15% годишно.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И оше от АбрамовичОбяснението за вдигането на данъците на руското правителство беше, че са необходими средства за пенсионните фондове, а цените на петрола са се понижили. Сега обаче цените на нефта отново се вдигнаха, а руското правителство не говори за намаляване на данъците, затова Опора на Русия ще повдигне този въпрос, каза вицепрезидент на организацията
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още от АбрамовичИкономическата криза засегна много отрасли, като сред най-пострадалите са строителството, товарните и пътнически превози, горското стопанство, а също и подизпълнителите на големи компании, много от които са МСП, посочи Павел Абрамович.Но същевременно бяха вдигнати някои данъци от началото на 2011 г., коментира предприемачът. Той даде пример, че данъкът, с който се облага работната заплата, вече е 34%, докато преди за малките фирми е бил 14%, а за големите 26%.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
81цитирам Павел Абрамович :))Малките и средни фирми в Русия сега са около 5 млн., като от тях около 1 млн. са средни (акционерни дружества и дружества с ограничена отговорност), а около 4 млн. са малки, отговарящи на българското определение за едноличен търговец.Тези предприятия произвеждат 10-15% от брутния вътрешен продукт на страната (БВП).От руските МСП около 70% работят в сферата на търговията, към една четвърт в сферата на услугите, няколко процента са производствени фирми.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
80Един скапан апартамент в Москва струва 250 хил долара и нагоре. Това е по скъпо и от Англия (например) но пък руснаците със сигурност не вземат колкото англичаните. Тъй, че ... не ми говори глупости. Това, че 200-300 човека са си продали комуналките в Москва и са дошли в България не е довод да се твърди, че руснаците са икономически добре.
62
0
 
4
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
Данните от НСИ ли ги взе. То и според същата тази стъкмистика и безработицата у нас е 10% А дали е така?
61
0
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 12 години
Не е важно колко хартийки взимаш на месец, а какво можеш да си позволиш с тях. Старо правило. Руснаците много са бедни и са зле, затова обикалят света, като отвързани и си пазаруват имоти.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
7833% ама друг път :))) Делът на малкия и среден бизнес (който е инкубатор на средна класа) е 10-15% от БВП. За сравнение, в ЕС този процент е 50-60%. В България е 30% !
59
0
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
Голяма грешка. Москва гони 17 милиона и то без предградията. А това, че там се взимат пари е факт. Не напразно вече над 33% се определят като средна класа. И това го постигна лошия Путин. В БГ какъв е процента на средната класа?
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
762000 лв заплата в най скъпия град в света - Все едно в София да вземаш 200 лв.
57
0
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Средната заплата в Москва през 2011 г. е била около 43 хил. рубли (2035 лв.), съобщи кметът на града Сергей Собянин. Икономическите отрасли в Москва са се развивали с устойчиви темпове през 2011 г. Ръстът на производството в промишлеността в периода януари-ноември е 3,4%. Покачват се и доходите на московчани, като средната работна заплата за миналата година се е увеличила с 3% и е достигнала 43 хил. рубли на месец, обясни той.