Зюганов смята, че има "добри шансове" да победи Путин

Комунистът призова премиера на дебат за бъдещето на Русия
Обновена: 11 яну 2012 20:46 | 11 яну 2012 20:42,
96
Зюганов смята, че има "добри шансове" да победи Путин
Генадий Зюганов. Снимка: Reuters

Председателят на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерамия Генадий Зюганов, който е кандидат за президентските избори на 4 март, заяви,  че има добри шансове да победи Владимир Путин.

"През последните 20 години ни обещаха демокрация, но станахме свидетели на отклоняване на обществени средства, насилие и пълен произвол", допълни той, цитиран от АФП.

Лидерът на главната опозиционна партия в парламента заяви, че победата на премиера Владимир Путин на първия тур ще е равносилна на "изнасилване на страната".

"Невъзможно е да го изберат на първия тур, дори като прибегнат до измами. Те имат максимум 30%. Да се добавят още 20 процента чрез измами ще означава да се изнасили цялата страна", предупреди Зюганов.

Той призова Путин да участва в предизборните дебати – нещо, което руският премиер никога не е правил.

Настояваме за дебати. Надявам се да чуя официалния отговор на Путин", подчерта Зюганов.

Генадий Зюганов, бивш апаратчик от съветската комунистическа партия, който ръководи руската комунистическа партия от началото на 90-те години, ще се кандидатира за президент за четвърти път.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и 500 да бях написал , и какво ,какво променя това ? мизерията в бг е неописуема и всичко това в името на псевдо демокрацията ха ха -------------------- Мизерията е заради 45-те пропилени години под руския ботуш. А между 270 и 500 разликата е почти 2 пъти.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Външен дълг (15.46 млрд. долара (2005))Брутният външен дълг (БВД) нараства до 108% от БВП в края на 2008 г. от 64% в края на 2004 г. [10]. 90% от дълга е частен (фирми и банки), 10% държавен [11]. Повишаването на външния дълг започва да нараства значително след 1985 г. [12] Брутният външен дълг на България е нараснал през юни 2011 г. с 78,5 млн. евро и достигна 36,2 млрд. евро към 30 юни 2011 г.[13] Брутният външен дълг се формира от чуждестранните дългове на банките, държавата, "преките инвестиции под формата на вътрешно-групово финансиране" и дълга на другите сектори.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре виждам, че си разочарован от всичко , но с какво го сравняваш с миналото ли с Европа ли , ние никога не сме били по добре спрямо Европа , а аз пък смятам че сме се доближили и наистина , ако Гърция например продължи да пада а ние успееме да напреднеме повече като нищо сме ги стигнали , тях да ,за другите е доста по сложно, България и преди войната и след нея та чак до средата на 70-те години е била по добре от тях , защо да не бъдеме пак.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и 500 да бях написал , и какво ,какво променя това ? мизерията в бг е неописуема и всичко това в името на псевдо демокрацията ха ха
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 35 явно нямаш никаква представа от икономика , би трябвало да ти е ясно , че при валутен борд и бюджетен дефицит от 2 процента , плюс че се плащат и кредитите по външния дълг или поне лихвите , тоест не нараства ,а дори по БВП намялява като съотношение , някой плаща сметката и колкото и да лъжеме защото всики лъжеме , нещата са по добре от тогава ,можеха и да са по-добре но се стовари световната криза , а за съм последния който би подкрепил една бивша мутра .
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
намерил какво да сравнява , както и да е , успех с вашата демокрация , макар че положението е плавно .
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо лъжеш че взимаш 270 лв. , може да се осигуряваш на толкова заради прага , това на някой друг го разправяй.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде я виждаш тази мизерия в моловете ли , в пътя към морето или към Солун , на времето като следвах във ВИИ Карл Маркс нямаше една кола отпред а завърших точно 1990 , ходи сега да видиш за какво става въпрос , разслоението е по-голямо и бие на учи, едно време еди среден номнклатурчик освен Лада 7-ца и служебна Волга друго нямаше , а и вила на Мечката на язовира , а сега с Холдинга зад гърба си се вози в Мазерати , но всеки,който не е изпаднал в мизерия има повче от тогава от мат.гледна точка
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
постепенно ,до тогава докато паднеш ! абе не ми минавай с Бойковити кухи статистики , питам те как се живее при заплата от 270 лева ?! *** че чак си и вярва
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стандарта на живот непрекъснато се вдига, от 1989 до сега. Погледнете какви стоки и услуги се потребяват в момента, за такива неща едно време само си мечтаехме.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вдига се постепенно бил 5000 долара 1989 сега 13000, виж си заплата и осигуровките и ще видиш къде си
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунизма- по-добрият строи се завръща !Дано . Има шанс поне за Русия отново да се превърне в велика сила,каквато беше СССР. ---------------- Не искам да те разочаровам, но в Русия разпределението на доходите е по-неравномерно отколкото в България. Така че какъв комунизъм след като едни работят за 200 долара, а други ходят на море с яхта и хеликоптер, а Путин се вози на мерцедес с позлатени джанти? А в Китай е даже още по-зле.
24
0
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
ако тази пародия наречена мизерия се нарича демокрация то тогава аз съм Санта Клаус
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от вас ли зависи ? ами тогава кога ще си вдигнете жизнения стандарт ? стандарта на живот така да се каже ...
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите много ги е страх от Борисов и Путин :D Смях
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В БГ все пак има някаква демокрация и колкото да не ви се вярва всичко зависи от нас в Русия не е така и никога не е имало
20
4
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
Забравих да добавя и при това при пикова цена от 140.00 долара , егати соиализма , даваха поръчков филм на БТВ за Тодор Живков покрай 10 ноември , Брежнев му давал през 70-години петрол на ниски цени, правехме бартери тогава , скапана продукция срещу ниски ени на петрола и нашите комунистичски мафиоти са го реекспортирали , това го нямаше във филма , а вс същото време у нас се купуваше бензин с купони по 40 л. на кола на месец и имаше черен пазар на тези купони , лошото че е никой нищо не помни.
19
0
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
я напиши какво разбираш ти под думата "демокрация" ? нещо като демокрацията в мутрестанска България или нещо като новата либииска демокрация трепане без съд и пресъда .
18
4
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 12 години
При социализма мафията не е на улицата , нито в клубовете , защото не е необходимо , защото цялата държава е мафия чрез своите държавни структури , това е обективна реалност поради простичкия факт , че собствеността е държавна , Днес четох в немския STERN , имаше диаграма с цените на петрола от 1970 до днес и към днешна дата дават на какви цени се продава в страните износителки , между 65-90 дол.за барел , а във Венецуела на Уга Чавес 172.00 долара , това е соц.мафия
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 20 ало анонимния и ти като мен , до някъде си прав , ако Путин е изразител на едрия смесен капиатал в русия , Зюганов е лице на носталгично настроените по СССР , но има и една друга Русия , която също беше на митингите и аз и останалите , които сме ги подкрепяли сме били за една наистина нова Русия с нормална демокрация , ако въобще в тази страна може да се говори за демокрация някога. Путин се подигра с руската конституция търсейки вратичката в нея. В омразните ви Щати това е невъзможно