Излагат балсамираното тяло на Ким Чен Ир в Кумсусан

Ще бъде издигната и статуя на покойния лидер
12 яну 2012 08:49, Стела Стоянова
13
Излагат балсамираното тяло на Ким Чен Ир в Кумсусан
Снимка: Reuters

Севернокорейските власти решиха да поставят балсамираното тяло на починалия от сърдечен удар на 17 декември миналата  година Ким Чен Ир в мемориалния комплекс Кумсусан, предаде  ИТАР-ТАСС, цитирайки съобщение на политическото бюро на ЦК на  Корейската трудова партия. 

Сега в комплекса се намира саркофагът с тленните останки на  "първия и вечния президент" на КНДР Ким Ир Сен. В една от залите са изложени награди и почетни звания, дадени му от повече от 80 държави.

В друга зала е поставен вагон от влака, с който корейският лидер извършвал многобройните си пътувания из  страната, както и служебният му автомобил "Мерцедес".  

Построеният през 1977 г. дворец Кумсусан първо изпълнявал ролята на резиденция на Ким Ир Сен. След смъртта му на 8 юли 1994 г.  дворецът бил превърнат в негова гробница. 

Властите решиха да увековечат заслугите на Ким Чен Ир "като вечен лидер на партията и революцията в отговор на единодушното  желание на всички членове на партията, военнослужещи и народа на страната".

Ще бъде издигната статуя на "великия лидер на КНДР,  рожденият му ден 16 февруари ще е в Северна Корея "Ден на  сияйната звезда", в цялата страна ще има "портрети на Ким Чен-ир с усмивка на лице", в негова чест ще бъдат издигнати обелиски,  отбелязва севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от БТА. 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VIVA NORD KOREA!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
- Другари, през последните 30 години градихме социализма. В следващите 30 години ще изградим за нашите деца комунизма!
Глас от залата:
- Браво! Така им се пада на тези хулигани!
4
4
 
8
 
! Отговори
AZ преди 8 години
nqma li koi da gi zapali tezi
3
2
 
25
 
! Отговори
Imitation преди 8 години
Мумията се завръща! Сега ще почне да твори чудеса и да изцерява.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От трибуната:
- Другари, следващата петилетка ние ще живеем по-добре!
Глас от залата:
- Ами ние?

1
8
 
33
 
! Отговори
doki преди 8 години
Просто уникално, наистина това е една страна ,която е осакатена за десетилетия наред откъм развитие и постигане на някакъв минимален стандарт, често се оплакваме ,че пазараната икономика не дава равен старт на всички , но дефакто всеки може да пробие с необходимата доза знания и подготовка и в момета е модерно да не харесваш тази система , а замисляли ли сте се ,че при системата на КНДР изобщо нямаш старт... никаква перспектива и възможност за развитие...