Освободен е производителят на некачествените френски импланти

Жан-Клод Мас обаче няма да бъде разследван за непредумишлено убийство
Обновена: 27 яну 2012 09:40 | 27 яну 2012 09:39, Елка Василева
2
Освободен е производителят на некачествените френски импланти
Жан-Клод Мас. Снимка: Reuters

Освободен бе от ареста Жан-Клод Мас, собственикът на френската фирма за гръдни импланти, която уплаши хиляди жени по света, след като стана ясно, че продукцията й е била некачествена, предаде Ройтерс.

На Мас може да му бъдат предявени обвинения в причиняване на телесни повреди, каза адвокатът му. Той обаче няма да бъде разследван, както се очакваше, по по-сериозните обвинения в непредумишлено убийство. Вчера рано сутринта Мас бе задържан и бе разпитан от съдия.

Още по темата

Ако бъде обвинен в причиняване на телесни повреди и бъде признат за виновен, бизнесменът може да получи по-дълъг срок затвор, отколкото по обвиненията в измами, заради които ще застане пред съда най-вероятно през октомври.

Фирмата на Мас Поли имплант протез (ПИП) фалира през 2010 г., след като здравни инспектори установиха, че протезите й са некачествени и наредиха да бъдат изтеглени от пазара. Мас призна, че е използвал за имплантите силиконов гел, който не отговарял на изискванията, но отрече той да е опасен, припомня БТА.

Френските власти, които бяха критикувани, че са реагирали прекалено бавно на разкритията, препоръчаха имплантите да бъдат подменени, но подчертаха, че не е доказано те да са станали причина за рак на гърдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Оп са преди 12 години
Братята се защитават..
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Масонска работа !