Вашингтон легализира гей браковете

Противниците се зарекоха да не допуснат законът да влезе в сила
Обновена: 14 фев 2012 08:17 | 14 фев 2012 08:15,
114
Вашингтон легализира гей браковете
Снимка: Reuters
Вашингтон стана седмият американски щат, който узакони хомосексуалните бракове, след като губернаторката Кристин Грегоар подписа закона, одобрен миналата седмица от щатския парламент. Противниците на гей браковете веднага се зарекоха да не допуснат законът да влезе в сила, предаде Ройтерс. 
 
Губернаторката, която е демократка и изповядва католицизма, постави подписа си под текста на церемония в щатското събрание в Олимпия.
Така щатът Вашингтон се присъедини към Кънектикът, Айова, Масачузетс, Ню Хемпшър, Върмонт, Ню Йорк и федералния окръг Колумбия, където еднополовите бракове вече са позволени. 
 
Вчера защитниците на правата на хомосексуалистите удържаха още една победа, след като Сенатът на Ню Джърси гласува в подкрепа на гей браковете, но губернаторът републиканец на щата Крис Кристи обяви, че ще наложи вето на закона. В щата Вашингтон новият закон влиза в сила на 7 юни. 
 
Противниците му заплашиха, че ще направят всичко възможно да поискат неговата отмяна с референдум през ноември. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: вашингтонгей бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
0
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
До 48И защо ги даде? Гледай си ги, възпитавай ги - аз поне така правя. Сега току виж ги осинови някоя гей двойка и те станат... гейове :)))))))))))))))))))))))
42
3
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Kirilov ти си извратен. Отиди на лекар.
41
16
 
5
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Кметът на Берлин е гей (открит - не е слух). И кво? Нещо лошо си върши работата ли? В Берлин си е екстра.Но едва ли можете да се разходите малко,че да видите свят. И, нали, сте си комлексарчета, та гейове, лесбийки, ***, турци, НЛО, ББ, комшията... са ви виновни за неуспехите. Иначе Яна добре го каза, че повече *** - повече свободни жени, но кво ви пука, нали? Така и така сте си ***... :)))))))))))))))))))
40
5
 
15
 
! Отговори
God преди 12 години
Каква е обществената полза от бракове между еднополови? Какъв обществен интерес се защитава с тях? В природата няма животно, което да е хомосексуално в нормалната си жизнена среда. Всеки има право да се определя сам сексуално, но не и да го натрапва на другите. Всички хомота искат да им се защитават правата, но никой не казва от какво право са лишени, че да бъде защитено.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две зайчета много се обичали и искали да си имат малки зайчета. Пробвали всяка нощ, всеки ден, почти всеки час, ама все не се получавало. Накрая решили да идат на лекар, да разберат къде е проблема.Доктора ги погледнал, па казал:- Абе момчета, вие как я мислите тая работа?
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47 , по добре в мизерия отколкото да ме чукат в *** , *** американски ***
37
14
 
6
 
! Отговори
USA преди 12 години
Bati i zagubenoto BG pleme.Ste si umrete v mizeria ,beeeee
36
5
 
14
 
! Отговори
Мисъл преди 12 години
ЯКо!!!Английски лорд пита иконома:- Джеймс,каква е тази врява навън!- Гей парад,сър.- И какво искат?- Свободна любов,сър.- Че някой забранява ли им?- Не,милорд.- Тогава защо протестират?!- Ами ***,сър...
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Западната цивилизация загива.
34
3
 
8
 
! Отговори
40 преди 12 години
Няма мироглед- има нормални и ненормални неща!!!
33
6
 
6
 
! Отговори
яна преди 12 години
абе,хора,какво се възмущавате,като има гейове,ще има повече жени свободни,не е ли така?а ние,жените ще имаме гей-приятелчета,всички са щастливи!
32
7
 
4
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
до 36Така е - в книжовния няма тогаз, но в разговорния има и тогаз, и к'во и т.н. Тези думи също имат правопис. А лизбийка... е нещо като ***(т)... *** народ - ограничен мироглед (и мироглед не е т'ва дето Миро го вижда :)))))))
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пляс пляс *** , ей появиха се и траверсите тука , *** е ***, плява която трябва да се унищожава като ***
30
1
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
аз не претендирам че пиша добре,но не мога да приема съвет от теб("тогаз оназ тоз туй" 100% си от централна-източна България)
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Известен факт е, че САЩ са си *** държава и се държат като такава. А сега и официално голегализират.
28
2
 
4
 
! Отговори
31 преди 12 години
в книжовния БГ език думички като-тогаз оназ няма. показват че си меко говорящ!!!!
27
9
 
14
 
! Отговори
До 12, Наско преди 12 години
Бракът е съюз между мъж и жена ако така реши законодателят. Бракът е институция създадена от хората ЗА хората, бракът не съществува в природата, животните не се женят. Ако законодателят реши бракът ще е между хора от различен пол, от еднакъв пол, между 1 мъж и много жени, между 1 жена и много мъже и т.н. Няма да свърши светът ако могат да се женят хора от един и същи пол, не се безпокойите.
26
5
 
8
 
! Отговори
Чудо преди 12 години
Чудесно!Хайде сега всичките ни *** - във Вашингтон!Аман!
25
5
 
7
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Страната на неограничените възможности-хамериканската мечта......И извратеняци на всичкото отгоре!"Бравос!"
24
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eбати *** племе сте се събрали тука, като ви се изправи един *** 2 на 2 от фитнеса и се напикавате в гащите. Хората са си хора, имат си права *** такива, особено пък не ми се мазнете с църквата. До един сте грешници по 100 параграфа, но пак си бършете *** с религията.