Предизборните обещания на Путин ще струват ? 130 млрд. на Русия

При изпълнението им бюджетът може да отиде на червено
17 фев 2012 17:30, Елка Василева
96
Предизборните обещания на Путин ще струват ? 130 млрд. на Русия

Предизборните обещания на Владимир Путин, който е фаворит за президентските избори на 4 март, ще струват 5,100 трилиона рубли (127 милиарда евро) на Русия, сочи проучване на Сбербанк, поместено във в. "Ведомости" и цитирано от Франс прес.

Путин, който се бори за трети мандат в Кремъл след двата през 2000-2008 година, но е изправен пред безпрецедентна вълна от протести, обеща увеличение на заплатите с 200 процента за преподавателите и лекарите, значително увеличение на студентските стипендии и на пенсиите до края на мандата му (2012-2018 година).

Според центъра за макроикономически проучвания на Сбербанк увеличението на заплатите на преподавателите и лекарите ще струва 3,500 трилиона рубли (89 милиарда евро) на бюджета. Така той може да отиде на червено, още повече, че цената на петрола се понижава.

Според Юлия Цепляева, икономист в банка BNP Paribas, Русия може да отчете годишен бюджетен дефицит от 3 процента от БВП, което ще я принуди да увеличи държавния си дълг или да повиши данъците.

"Опитът показва, че за да останеш популярен в нашата страна, трябва да има висок икономически растеж и непрестанно увеличение на разходите", посочва тя, цитирана от в."Ведомости".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
0
 
! Отговори
+ това. преди 12 години
Споко , всииииииички харчат ! Ако се почне изброяване на харчовете ТУК-ТАМ, мааани ,мааани .
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой се е сменил в САЩ, редуват се две партии спонсорирани от едни и същи преяли с пари и власт ***, и за да е по-наведени населението му хвърлят димки като демокрация и свобода
85
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При Рейгън Щатите не бяха ли добре , Клинтън ги остави с цветуща икомика , Айзехауер също , но си има правила и за да е жизнена една демокрация , за да няма преяждане с власт , което неминуемо се случва трябва да има смяна иначе се върви към дикатура , ако днес руското общество не разбере това след време ще се чуди как да се отърве, лошото е че са Велика сила и може много големи поразии да направят в световаен мащаб.
84
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно много живо се интересуваш от руска телевизия , тогава отивай там какво правиш тук.Гермаския президент подаде оставка за съвсем незначителни неща стнали в миналото , но това е Германия , на нито един американски президент не му е минавало през ума да тъсри трети мандат , изключвам Рузвелт тогава е била извънредна ситуация , но това е Америка а Путин намери вратичка в конституцията и се възползва типично по руски маниер , а народа си чака батюшката , не ми ги хвали изобщо.
83
1
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
Шевчук и Доренко нали са от другите медии бе, пич!
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Остваи го интернета нещо за другите медии да кажеш електронни или печатни. Цензурата е на всякъде. А това интервю били могло да се пусне при тях , при нас ясно.
81
1
 
7
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
В Русия, скъпи ми приятелю, нашата Цветана Кръстева си взема интервюта от противници на Путин насред Москва, говори за причинените от него неволи на горките руснаци, пускат го по БНТ и не само че "кървавият режим" не и е избил зъбите и бъбреците, ами даже не и анулира визата свободно да си го прави това нещо. А колкото до свободата - руските опозиционни сайтове като грани и левада никой не ги закача да хулят Путин, нито Шевчук и Доренко ги спират да опозиционерстват от екрана...
80
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ама какво са заплакали, че парите няма да стигнат, Та нали най-много се лъже преди избори и след лов. Никъде по света предизборните обещния не са свързани с някаква юридическа отговорност. Който е наивен - вярва, който има повече акъл -не. Това е световна практика. Нямам нищо против Путин и му желая успех. В този момент, въпреки някои критики, той е най-подходящ за Русия.
79
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 86 в грешка си мой човек Европа закъса от прекалено много социализъм , колкото до Америка не и бери грижа тя ще се оправи , виж в Китай нещата те първа предстоят когато попаднат в капана средните доходи , както и за Русия ако не изгради конкуретна икономика и престане да разчита на износа на ресурси.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 84 болен мозък , тази пиеса се е играла вече преди почти век и какво стана едно от най-ужасните столетия за руснаците , а и за ЕВропа.
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не берете грижа - Русия е велика и винаги ще бъде велика. Да му мислята САЩ и ЕС - Меркел ходи чак до Китай, но се върна с празни ръце - не получи нито цент за възстановяване на ЕС, Кристин Лагард клеча и тя пред Путин, но и там не я огря. Русия я ограбиха олигарсите и пак има, но защо ЕС и САЩ изпаднаха така тотално, кой ги ограби тях и защо няма никой в затвора още
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 83 де де беше така , само че в Русия първо няма свобода на словото , медиийте са абсолютно маниполирани , правораздаването е изцяло в ръцете на управляващата върхушка , корупцията е на всякъде , не знам какво хубави виждаш в Русия , но за мен тя си е все същата закостенмела Империя на злото и миеля че все повече руснаци го разбират това , а колкото до Путин той се подигра на основния им закон Конституцията в стремежа си абсолютна власт.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин трябва да национализира всичко откраднато от олигарсите и ще направи бъдеще за Русия. В противен случай хищниците илюминати ще му определят съдбата на Кадафи и ще заграбят Русия. За Русия трябва нова революция в областта на икономиката- цялото имущество в ръцете на народа.
74
2
 
3
 
! Отговори
до 82 с извинение преди 12 години
Ако не си бил там,а от глупостите които пишеш е очевидно,че не си по-добре е да се въздържаш от пропагандни клишета.Ако в Русия нищо не е мръднало то ние сме се върнали някъде около 1950 г. в най-добрият случай.В момента в Русия има действащи закони и правила и това е основната разлика с положението у нас.А и не е прието да се плаче на чужд гроб.
73
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
снощи гледах филм документален филм правен от французи , нос документални разкази на жертви на трагедията разигеала се в театъра в Москва 2002 , когато загинаха 150 души след атаката на спец,частите , в тази Империя на злото нищо не е мръднало , не само от тоталитарно време , но и от царско , в Русия човешкия живот никога не е означавал нищо , а институцийте са непробиваеми и полъх няма от демокрация , така че спрете с глупостите.
72
3
 
3
 
! Отговори
за преди 12 години
защото има газ почти колкото и матушката ви, но са само 5 000 000 милиона....
71
3
 
2
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
До 77Норвегия не член на ЕС, тях криза не ги лови. Познай защо.
70
3
 
3
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 12 години
Да живее Русия,завинаги!!!
69
1
 
5
 
! Отговори
корав комунист преди 12 години
Цените на петрола се ПОНИЖАВАТ,апри нас бензина и нафтата защо се УВЕЛИЧАВАТ.Дянков,свали малко тия данъци и акцизи бе,нещастнико.
68
0
 
6
 
! Отговори
Йово преди 12 години
По големи заплати на народа означава по голяма покупателна способност на народа от което следва по голям оборот стоките в фирмите и в следствие по голяма производителност и по голям БВП. Тази системата работи от близо 40 години в Скандинавия и виждаме че и в криза в ЕС скандинавците са най малко засегнати (Швеция, Норвегия и Финландия).