Проститутките в Белгия – основно от България и Румъния

Те изместили на пазара белгийките и албанките
Обновена: 29 фев 2012 15:42 | 29 фев 2012 15:41, Елка Василева
94
Проститутките в Белгия – основно от България и Румъния
Българки и румънки са превзели пазара на проститутки в Белгия. Снимка: архив, Reuters

Българки и румънки са превзели пазара на проститутки в Белгия, съобщава вестник "Дерниер йор". Изданието уточнява, че не се води точна статистика за броя на предлагащите платен секс момичета и момчета в страната, но вероятно те са около 15 000, от които 5000 работят в Брюксел.

Вестникът пише, че през последните години на този пазар се наблюдава сериозно разместване - вече почти не се откриват проститутки от Белгия или от Албания, които до неотдавна са били основните продавачки на любов.

Проститутките предлагат своите услуги в центъра на града, край Северната гара, на улица "Арскот", на тротоара, зад витрини, в барове и у дома. През последните десетина години белгийските проститутки са напуснали пазара и са го отстъпили на българки и румънки, които работят основно на витрините.

Според данни на асоциация, заета с този въпрос, през 2000 г. в района на Северната гара 70 процента от проститутките са били белгийки през деня и 70 на сто албанки нощем, а останалите по околните улици са били африканки. Сега по улиците в района са преброени едва две белгийски проститутки, а всички останали са африканки. На витрините работят 90 процента българки и румънки.

Според асоциацията те са заменили през 2004-2005 г. рускини, молдовки и албанки.

В центъра на Брюксел се наблюдават същите тенденции – няма проституиращи жени от Белгия и Албания, всички са българки и румънки. Отчита се, че проститутките работят доброволно и рядко са жертви на насилие. Те избират този начин на препитание, защото печелят 10 пъти повече, отколкото биха получавали като заплата в България или в Румъния. Често изработените средства биват прехвърляни за издръжка на семействата им в родината или се влагат в имоти.

Към тази картина, в която според статистиката една от сто жени в Брюксел на възраст от 20 до 50 години проституира, се добавят и "случайните" проститутки - жени, които имат семейство и деца, но са останали без работа или предпочитат да се продадат понякога, вместо да имат точно определено работно време.

Цитираният от БТА вестник коментира, че кризата е принудила бранша да пристъпи към намаляване на цените, които до неотдавна са били 40 евро за 15 минути стандартен секс в една поза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
nedava znachenie преди 11 години
ами да Българките и Румънките са из цял Брюксел аз живея тук 11 години и виждам нещата , че как да ни искат хората из европа като тук се носят приказки че сме най продажните и даваме жените си за стотинки , кадето и да утидем българите сме си ние ... Прости та тегнем ... защо сме все ние с най лошото сяка се принудила да дойде тук да се ... за пари че да изхранва семейството си . Хайде оправете тази пуста държава че с гордост да се наричаме БЪЛГАРИ ... като чуят за нас и хората се обръщат :((
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ABE TO PO NASIUALNOS VSICKI ZANEM CE SME BLGARI A PU NARODNOS KAK DA NAUCIM KAKVISME NEMOJEME DA NAKARAME PRA DYADOVSI I BABAVSI DA STANAT OT GROBOVETE DA NI KAJAT AMI KAKTO SA IZMISLELI TESTT ZA BACHTINOS I DA BIXA IZMILELI I TEST ZA PONARODNOS TOGAVA NIAMACHE DA IMA RASIZMA PO MEJDU TURSI SIGANI I BLGARI
66
4
 
6
 
! Отговори
Али Агджа преди 12 години
В едно село с много турци решили да номинират за кмет турчин. Предложили 5 кандидати на оргкомитета. 1.АХМЕД...Ооо, не става, много краде! 2.ЛЮТВИ...Ааа, той много лъже, не отговаря! 3.МЕХМЕД...Еее, той осече всички дървета, не щем го! 4.ЮНАЛ...Иии, не може, този обра всичките метали из селото! 5.КЕМАЛ...Ууу, този изобщо не става, много е изпълнителен!- обадил се от публиката баща му. Преди десет години ме нервира и му казах да си такова майката. Оттогава тя е родила 11 ***.
65
2
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
БВП на глава от населението в България е доста по-висок от Турция 13000 срещу 10000 долара. Освен това, хората в България вземат допълнителни пари от наеми, ренти, лично ползуване на земи, собствени градини, лихви и прочие. Съпоставени с турците сме 10 пъти по-богати, щото турците нямат тези дадености. Единствените им доходи са от гастарбайтерите, дето мият *** по Европа и носят кашони. Ако ЕС ги прокуди, ще изпукат от глад!
64
6
 
3
 
! Отговори
е това е преди 12 години
накрая се видя докъде ни докара управията на герберите,и чалгарщината-я вижте годините-даже и при гоцето ,българките не са били толкова разхайтени....и като се прибави отричането на морала,и безработицата-нормалнооооо-айде в ШЕНГЕНЯ,да ....знаете кво ще правите-то си пише
63
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
нека да кажа,че проституцията е престъпност и няма националност, опитвате се да се надприказвате и да се аргументирате с неверни и изключително *** доводи. а колко е вярна тази информация също е спорен въпрос.никой нормален човек не би помислил,камо ли да говори колко са лоши или тем подоби глупости представителите на друг етнос. на 1място това показва,че нищо не разбираш и непознаваш този етнос.няма изключително умни / прости турци/българи/румънци.всяко стадо си има ***.
62
2
 
0
 
! Отговори
popa преди 12 години
i pak s na6ta-bai ganu6tina 4e koi e bil (rabotil)-na vitrinite-BALGARKI,TURKINI ILI TSIGANKI a tyah dlii e pital nyakoi kakvo gi e dokarolo to BELGIA na6ta darjava ili ES
61
8
 
17
 
! Отговори
123 преди 12 години
Алооо турците при нас това е хубавото че нашите жени стават за любов а при вас е така с мъжете. Вие за това сте толкова грозни квадратни кратуни и *** защото сте правени от любовните сношения на бащите ви. Дааааа майките ви само са обирали семето с лъжица от земята и сами са си го пъхали сещате се къде
60
5
 
9
 
! Отговори
0215549++65 преди 12 години
Че туркиня ли да погледнат? Някоя миризлива, *** в шалварите със *** като на 4ти полк тъпана турска ***, как да стане това
59
1
 
9
 
! Отговори
попа преди 12 години
наще се праскат по-добре
58
1
 
13
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Хубавки са нашенките, търсени жени
57
5
 
8
 
! Отговори
до: 76,77 преди 12 години
Гооолям кеф,гоооолям секиш!Пристигнаха преди 1 седмица 6 засукани туркинчета,още кьорпенца.Харема ни е комплект.Бащите им ги доведаха от Анадола,гооолям глад и немотия,не можели да хранят толкова гърла и ни помолиха да ги назначим на работа,само и само да се отърват.Заработват яко,по 50 евро "добавена стойност" на час, пълна програма с всички екстри.На 3 смени денонощно,до Коледа и Нова Година са пълно заети.Белите хора много се кефят и им се наслаждават.Това се нарича успешна Европейска интеграция!За мангалското си минало,глад и мърсотия, изобщо не искат да си спомнят.С кардаша, смятаме да назначим двама,трима евнуси от турски произход,да пазят кадъните ни.Само трябва да са скопени с ***,бръснич или две тухли.Добро заплащане! Ако имаш интерес заповядай!
56
12
 
1
 
! Отговори
to 61 преди 12 години
asto ne pitas babati s koi fes se tarkalial v selo preti ti dase rodis
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe balgarkata sie balgarka lapa kat za svetovno prefesiyonaliski sa giavurkite evala *** ot fsiakate 20 tak a 30 tak napravo gmurkacki stavat
54
4
 
9
 
! Отговори
Долси Карабаджак преди 12 години
.Лъскайте бастуна комплексирани тракийски ***,това ще ви остане!
53
2
 
19
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Батка в любимата ти Турция ако напсуваш държавата и турците ше те изпратят в затвора да ти премерят радиуса на задното отверстие с големия черен хобот на някой изверг.И ще го правят много пъти и фазелин ще викнат да помага.Тука подиграваш България,ругаеш българите и не оценяваш свободата която имаш.
52
3
 
17
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
Добре де всички знаят.Кажи ми за Турция какво е.Не по курортите а по местата дето още жените ходят като пингвини а армията гони с бтр-и и танкове некви чавета по калните мръсни улици задръстени с *** кал и *** а също и кози.Има такива безброй клипчета в утубето.Тея с парцалите дето се търкалят в *** колко зимат?милион евро месечно?Повръща ми се от хора като теб-мразиш българия обаче си българин.Всъщност се мислиш за турчин но не ти се ходи там.Нали няма визи защо не отидеш там?
51
8
 
5
 
! Отговори
Г преди 12 години
Те румънките като ги знам какви са красавици .......
50
1
 
7
 
! Отговори
браво на 66 преди 12 години
Ти какво мислиш, че там няма туркини? Може, но повечето са от ромски произход
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НАРКОТИЦИТЕ ОТ КЪДЕ СА?да ви *** майката