Отново протести и арести в Москва

Полицията разпръсна протестиращи срещу победата на Путин
Обновена: 5 мар 2012 22:06 | 5 мар 2012 21:37, Красимир Ангелов
193

Снимка: Reuters

Масови арести на опозиционери съпътстваха протест в центъра на Москва срещу победата на Владимир Путин в президентските избори, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията разпръсна протестиращите на площад Пушкин, след като стотици демонстранти отказаха да напуснат мястото на протеста. Задържани са над 250 души. Сред задържаните е и лидера на руско протестно движение Алексей Навални и други двама лидери от опозицията

"Група националисти направи опит да проведе шествие по улица "Тверска" към центъра на града. Тази провокация бе незабавно спряна от сътрудниците на полицията”, съобщиха властите в Русия.

Един от лидерите на нерегистрираната Партия на народната свобода Владимир Рижков призова за предсрочни парламентарни и президентски избори. Той заяви, че опозицията настоява за комплексни реформи и ще продължи борбата докато исканията й бъдат изпълнени.

Същевременно иранският президент Махмуд Ахмадинеджад приветства победата на Владимир Путин на президентските избори и подчерта, че Техеран ще се стреми към продължаване на добрите отношения между двете страни.

"Поздравявам Владимир Путин, както и приятелската страна и нейното правителство за това, че той бе избран за президент на Руската федерация", гласи послание на Ахмадинеджад до кабинета на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
3
 
! Отговори
Know how преди 12 години
В щатите ако отворя прозореца на колата си, когато ме е спрял пътен полицай, без да ми е казал да го направя, по закон той има право да използва оръжието си и съдът го оправдава. Затова има ред и дисциплина, а не криворазбрана демокрация.
125
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 144 знаеш ли ако разтвориш вестник работническо дело ще прочетеш същото което си написал само че преди 22 години , изобщо не сте се променили , за вас важи с пълна сила поговорктата , че вълка козината си мени но не и нрава , просто сте с видиотено съзнанение , което ви пречи да расъждавате реално.
124
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе вие един през друг се прескачате в идиотизма си , каква Ал кайда в Сърбия бе *** , какви еврей събуваш в Русия , според теб нормално ли е в деня на изборите да вкараш 40000 спец полицаи в столицата , това значи едно Путин има проблем и се страхува от товзи проблем , нито във вашингтон нито в Париж ще бъдат вкарани такива полицаи в деня на изборите , а теорите за конспирациите си ги наврете някъде.
123
2
 
8
 
! Отговори
142 преди 12 години
Пикаете кръв от страх от Путин и ставате агресивни,дори вулгарни и имате право защото Путин има да връща и сега е момента.Всеки президент избран от първия път терористите го наричат диктатор.Какво правят твоите хамериканци в Ирак,Афганиста а сега и в Сирия?Помагат на хората ли бе?Терористи мръсни,гадна колонизаторска ***
122
2
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Винаги е имало предатели,продажни *** на които господ е парата,ама тук са объркали държавата.В сърбия им пуснаха хората на ал кайда да ги провокират,в Русия евреите играят ама Русия не е нито сърбия нито Либия,Афганистан,Ирак.В скоро време всичките западни президенти ще захапят вратовръзките,Путин не случайно се върна и дори се говори че ще започне от Кебек (Канада)
121
3
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
dO 140 пълен завършен *** , не ти ли прави впечатление , че въобще има протести или ти си уверен в непогрешимостта на Путин , такива като тебе заслужават да ги мачкат докато спрат да дишат.
120
2
 
3
 
! Отговори
do 7 преди 12 години
Не съм ходил в там ама като чета по западните форуми как чеченците по света плюят Путин,много се съмнявам в думите ти.
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партия която не е регистрирана е разбойнически клан,американски платени евреи които се опитват да дестабилизират Путин,ама Хитлер не е могъл та тия хлапета ли ще успеят.Много ги търпя Путин,време е да им покаже истинската демокрация.Тия протести струват пари на руснаците и трябва да платят сметката
118
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 12 години
9999999 точно Чечня ще гласуват винаги за Путин по една проста причина. Потърси в нета снимки на Грозни сега и ще разбереш защо. Наляха милиарди долари там руснаците. Ще бъдеш изненадан как изглежда Грозни.
117
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
To demokracia nikade niama.v amerika masovo sta4kuvat i nikoi ne im obrushta vnimanie horata razbrah kvi gi opravliavat i te sushto ne im haresva teia voini deto gi napraviha.Sistemata e takava 4e si4kisa v kapan.
116
2
 
8
 
! Отговори
9999999 преди 12 години
Много ги търпя Путин тия чеченци и евреи платени от терористите.Крайно време е да че Русия не е Либия,Афганистан,Ирак...Дори и да е имало нарушения за 2-3%,да не забравяме че Путин спечели изборите с 64%
115
1
 
9
 
! Отговори
7 преди 12 години
Интересно защо не е написано че всичко това се е случило след 21,00 ч докато е била разрешена демонстрацията. Минал часът и след като вече е нелигитимна, и не се разотиват започва всичко. Малка подробност, но съществена.
114
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130Вярно е. САЩ изгубихяа Студената война и СССР разшири териториите си. Освен това, Русия има мощна икономика и 5 пъти по голям БВП от САЩ и ЕС взети заедно. Руските лотарии за зелени карти са желана цел за всеки кандидат емигрант.
113
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега *** планира как да заработи още няколко милиарда. 6 години са предостатъчно за това.
112
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно само здрав бой по седераските *** кухи кратуни ,ръководителите в Русия добре са си научили урока от (демократите) зад океана как да пребиват и разпръскват мирни демонстранти -справка движението Окупирай Уолстрийт
111
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много обичам, когато русофилистични говорят за демокрация в Русия. Вицове рано сутрин само спомагат за доброто настроение през целия ден.
110
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това американосите наистина много са озверели за пари. То че са прости, се знае, но чак до там ,че да се заиграват с Русия....Това ще им изяде главите.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много обичам,когато десни "демократи" защитават лидери на крайната левица,като Удальцов,например!!!:)))
108
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
124Не си прав. Цяла Русия играе по свирката на едно малцинството - това на *** & Сие.
107
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
125Да бе, знаем. Освен това мръсните масоночифутско турско американски *** марсианци дебнат на всеки ъгъл за да прецакат Русия.