Отново протести и арести в Москва

Полицията разпръсна протестиращи срещу победата на Путин
Обновена: 5 мар 2012 22:06 | 5 мар 2012 21:37, Красимир Ангелов
193

Снимка: Reuters

Масови арести на опозиционери съпътстваха протест в центъра на Москва срещу победата на Владимир Путин в президентските избори, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията разпръсна протестиращите на площад Пушкин, след като стотици демонстранти отказаха да напуснат мястото на протеста. Задържани са над 250 души. Сред задържаните е и лидера на руско протестно движение Алексей Навални и други двама лидери от опозицията

"Група националисти направи опит да проведе шествие по улица "Тверска" към центъра на града. Тази провокация бе незабавно спряна от сътрудниците на полицията”, съобщиха властите в Русия.

Един от лидерите на нерегистрираната Партия на народната свобода Владимир Рижков призова за предсрочни парламентарни и президентски избори. Той заяви, че опозицията настоява за комплексни реформи и ще продължи борбата докато исканията й бъдат изпълнени.

Същевременно иранският президент Махмуд Ахмадинеджад приветства победата на Владимир Путин на президентските избори и подчерта, че Техеран ще се стреми към продължаване на добрите отношения между двете страни.

"Поздравявам Владимир Путин, както и приятелската страна и нейното правителство за това, че той бе избран за президент на Руската федерация", гласи послание на Ахмадинеджад до кабинета на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко каза "Поздравляю" на Путин----етоооооооо,ама тиквеничетата ги е яд,защо ли?
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова доларчета се наляха в Русия, трябва да се заслужат поне с протести. Всеки мислещ човек би трябвало да разбере , че САЩ са империята на злото и подпалвачи на конфликти по света. Но пожарите рано или късно ще стигнат и до тях.
104
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Владимир Рижков призовал за предсрочни избори??? хахахахахахахаа!!!!! Луди разиграват цяла една огромна държава!!Кой в Русия ще играе по свирката на малцинството? Народът показа по много ясен начин кого иска!Това е все едно у нас да искат предсрочни избори защото не харесват ББ и той да подвие опашка и...айде на избори! А Владимир Рижков не беше ли някакво величие от времената на послушкото Горбачов?????Познато име! Ако е така,то е ясно защо лае!!!
103
1
 
11
 
! Отговори
new koz преди 12 години
До 106 Какъв аналог на Путин имаме ние? Ако визираш ББ много се бъркаш разликата е голяма, ББ *** за зеле не става и сасипва икономиката. А Русия от както се появи Путин с по 5-10% расте БВП.
102
1
 
19
 
! Отговори
Сиатъл преди 12 години
Урки недоразвити!Представете си,че на предстоящите президентски избори в САЩ спечели републикански кандидат с 63% и част от крайно дясната чернокожа организация"Черните пантери", гей-формации, природозащитници борещи се за правата на ***,и въобще всички онези които не приемат законно новоизбрания президент решат да протестират, тоест да отхвърлят конституцията и закона.Вие имате ли си представа какво ще им се случи на подобни "мирни протестиращи"?Бедна ви е фантазията, как процедира тукашната полиция и с какви помощни средства и права разполага. Не вярвате??? Попитайте близките или познатите си, ако имате такива в САЩ.Демокрацията не е анархия, а законова форма на управление с всичи права, но и задължения, които произтичат от конституцията!
101
3
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Ти си луд бе умнико. Вчера 11-годишната ми дъщеричка ме попита, дали Путин спечели изборите. Порови малко в нета и по точно CNN, да се поограмотиш къде незнаят за изборите в Русия.
100
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази гад с хубавото си и подходящо име - *** -н ще докара 3та световна война с имперските амбиции на гладна русия - дано да го свитнат - *** кука !!!!!!!!!!!!!!!!1
99
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре е малко да им набият канчетата! Като искат и да си хвърлят и руското гражданство е да бегат на запад! Там ще вържат и цъфнат:)
98
2
 
25
 
! Отговори
? преди 12 години
САЩ няма да се поколебаят да атакуват Иран с военни средства, за да му попречат да се сдобие с атомно оръжие, заяви президентът Барак Обама, предаде АП.и тези имат ядрено оръжие колкото Ирак имаха химическо....но какво от това нали имат петрол
97
2
 
23
 
! Отговори
? преди 12 години
Френският външен министър Ален Жупе призова Владимир Путин, като бъдещ президент на Русия, да преразгледа политиката на страната по отношение на Сирия и да подкрепи резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, предадоха информационните агенции.аххх колко са лоши защо пречат на ООН да "демократизират" Сирия както го направиха с Авганистан, Ирак, Либия и много други....
96
2
 
20
 
! Отговори
? преди 12 години
за тези с късата памет да им припомня Венецуела и там имаше протести на опозицията дори се стигна до преврат и свалянето на Чавес.... е помните ли кой върна Чавес на власт? случая в Бахрейн там имаше протести на опозицията естествено почти никакво отразяване а след намесата на военните и смазване на бунтовете пълно затъмнение хора отворете си очите не бъдете заблудени овце
95
18
 
33
 
! Отговори
? преди 12 години
хахахахподобни неща гледахме и в Украйна с оранжевата революция... но украйнците бързо осъзнаха грешката си филма с протестите на опозицията и как това се отразява в медиите вече сме го гледали много пъти в различни страни сега няма да мине номера... те го знаят но печелят време
94
39
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и руските милиционери като нашите чукундуриза какво бият и арестуват хората ???
93
55
 
34
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
На САЩ и на ЕС им е точно през оная ............. за другаря Путин :)))90 % даже и не знаят, че в Русия има избори :) само *** като като путивистите си мислят че някой ги взима на сериозно
92
35
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде сега опозицията да върне мангизите от САЩ и Европата, защото Путин ги смачка! Само че тук "арабска пролет" няма да мине другари западняци "демократи"!:))
91
57
 
43
 
! Отговори
... преди 12 години
Като ги гледам Медведев и ***(к)ин - направо да се вземат и да сложат началото на гей браковете в модерен СССР :)))За *** станаха тея руски *** :)Верно са милион пъти по-*** и от нас :)
90
38
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на Путин и полицията! Само така! Кви са тея, дето ще си позволяват да нарушават закона! Мачкай Володя, че изпуснеш ли крадците, като при нас, после оправия няма!
89
41
 
9
 
! Отговори
камик преди 12 години
Дано не са гласували пак 140% за Путин :)
88
45
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избори по Путински :) 1. Ликвидиране на комкуренцията 2. Назначаване на "опозиция"3 Печелене на избори с над 2/3..............Следваща стъпка реферндум за избиране на Путин за Цар :)Щеше да е смешно ако не е трагично :( защото нашият аналог на Путин набира скорост ...........
87
23
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Московският политолог Станислав Белковски заяви още преди години, че Путин контролира нефтени и газови акции на стойност между 30 и 40 милиарда долара. Дълго време се смяташе също, че Путин е тайният трети акционер в швейцарската фирма за търговия с нефт "Гунвор". Която съвсем наскоро обяви, че част от акциите й са собственост на един мениджърски тръст, а не на Путин - след като Уикилийкс за пореден път разшумя около историята.