Смазващо превъзходство. 65% избраха Путин

Далеч зад него останаха Зюганов, Прохоров, Жириновски
Обновена: 5 мар 2012 15:08 | 5 мар 2012 07:31,
230
Смазващо превъзходство. 65% избраха Путин
Путин на площада след края на изборния ден в Русия. Снимка: Reuters

Руският премиер Владимир Путин печели убедително произведените вчера в страната президентски избори с 64,72  процента от гласовете, сочат данни след обработване на 80,40 процента от изборните протоколи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Втори далеч назад със 17,10 процента остава лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов.

Милиардерът Михаил Прохоров е трети с 6,99 на сто подкрепа, а националистът Владимир Жириновски остава четвърти с 6,37 процента.

Пети е лидерът на центристката партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов с 3,74%.

Още по темата

Веднага след обявяването на данните, настоящият руски премие завърши дългия изборен ден със стих на Сергей Есенин.

Путин припомни, че когато на митинга в негова подкрепа на стадион "Лужники" в Москва на 23 февруари е цитирал Лермонтов, някой от множеството извикал: "Давай и Есенин!".

"Сега, в тази обстановка, бих искал да си спомня и за Есенин", каза той и цитира стих на поета:

"Извика ли война свещена:
Оставиш ли Русия, ще живееш в рая!
Тогава ще река: Не искам рай,
Дайте моята родина!"

Преди това Путин благодари на своя предизборен щаб за съвместната работа в хода на предизборната кампания.

"Предстои ни да направим още много за нашата страна и народ", подчерта той, като увери, че всичко, което е обещал преди изборите, ще бъде изпълнено.

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков даде да се разбере, че новоизбраният руски президент ще продължи диалога с опозицията и е готов да изслушва конструктивни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Владимир Путинрусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
10
 
! Отговори
До 114 преди 12 години
А в нашата държава не управляват ли полицаи, начело с голям полицай?
101
10
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
115, Ха ха ха ха . Житни култури. Ти още все още си въобразяваш, че Украйна е част от Русия. ***.
100
5
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
65% я! А вие ***, какво си мислихте и какви мокри сънища сънувахте!
99
5
 
2
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
КАКЪВ ПУТИН БЕ....НЕ ОБИЖДАЙ ЦАРЯ.
98
6
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Жорка, жал ми е че си тъй заблуден относно руската икономика. Провери в нета коя държава е първа в света по износ на танкове и бронетехника( не е САЩ), и коя държава е в челните места по производство на пшеница и житни култури , попрочети за корабостроенето в наши дни. Ще останеш изненадан.
97
14
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
109, Русия е велика страна. Бил съм там. За съжаление се управлява от диктатор и от мафията. Никога няма да приема за нормално, начело на държавата да стои полицай , в случая милиционер. Някога замислял ли си се защо Русия изостава в космическите изследвания. Защото всички учени заминаха . Свободните духом няма да се примирят с диктатурата. А ти робе се радвай на милиционерите.
96
19
 
15
 
! Отговори
?? преди 12 години
Дори мързеливите, миризливи и ограничени араби успяха да се възползват от суровините си и да станат десетки пъти по-богати от руснаците. Представяте ли си що за *** са руснаците. Те живеят в най-богата страна на всички видове суровини в света, а са едни от най-бедните.
95
3
 
9
 
! Отговори
дядо преди 12 години
жорко с трубадури не споряпонеже ти демонстрира един критерий за демокрация аз те помолих да си попълниш табличката но понеже това не ти изнася ти смени плочата просто я попълни и повтори че това е критерий за демокрациязнам че няма да го направиштова е нормално за трубадуритеа пък за другите момченца ще кажа имаме си проблеми боли това кой е президент на русия е от значение за големите държависащ, китай, индия нас кучета ни яли
94
2
 
3
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
извинявам се на 99 , посланието беше до жоро
93
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спонги .... още един изпуснат от психиатрията ...пуста криза, кога ще свърши!!!!!!
92
10
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
В Русия животът може да не е идеален, обаче ако евреите пипнат властта ще стане направо ужасен. Тъй че по-добре Путин. Руснаците си знаят най-добре. Помнят !
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин цитира Лермонтов. Но дали знае и този негов стих:Прощай, немытая Россия,Страна рабов, страна господ, и вы, мундиры голубие, и ты, им преданный народ.
90
14
 
4
 
! Отговори
BG преди 12 години
Нещата са взаимосвързани. Благодарение на българските духовници и книжовници (избягали в Русия при падането ни под Византийска власт) Русия изобщо съществува. Ние сме им дали религия (те стават християни векове след нас), писменост и европейска култура. Съответно те са спасили родителя си, но не със чисти помисли, а за да може имперска Русия да разшири влиянието си.
89
4
 
17
 
! Отговори
Me4o преди 12 години
Като чета коментарите, разбирам, че пропагандата хваща дикиш: Русия е пропаднала страна, пълна с алкохолици, управлявана от тирани. Всички доходи са от петрола (като арабска страна), свърши ли той веднъж... А защо никой не казва, че Путин влага огромно средства за развитие на науката, за обновяване на жилищния фонд, за пенсии и заплати...
88
2
 
16
 
! Отговори
дядо преди 12 години
много ми се иска нашите държавни ръководители отвън да ги плюята ние да ги избираме със 65%само че отвън ги хвалят- така се хвалят само национални предателихвалиш само този от когото имаш ползане може едновременно да имат полза и българския народ и външните кръвопийциподпомагани от компрадорската българска политическа класаи нейните трубадури - храненици
87
17
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Потомците на крепостните селяни не желаят демокрация. За тях диктатурата е важна част от живота. Слава на Бога, една вече не малка част от руския народ разбира, че по Света има и друг начин на живот. Горките руснаци. Те не знаят какво правят. Лошото е, че имперското мислене на този доказан диктатор ще има непоправими последствия за мира в Света.
86
8
 
0
 
! Отговори
един руснак преди 12 години
99, скрии се *** *** и долно
85
3
 
12
 
! Отговори
Croki_Gena преди 12 години
ха ха ха ха - Путин 65% , жорката 5 лв. - Ще получиш херния бе жорка Кой си ти - на мухата ***..... що не се скриеш някъде , че идва лелката с парцала
84
7
 
11
 
! Отговори
журналист преди 12 години
в москва путин е получил 42% подкрепа,което показва,че в столицата живее по-умното население на русия. а комунистите са по селата и провинцията,както е и тук.
83
18
 
6
 
! Отговори
до 92 преди 12 години
и защо руската пиянска пот ще ни освобождава от неволята? откакто русия ни " освободи" през 1944г. ние сме най-бедната страна на европа. и през социализма бяхме най- калпавата страна в целия соцлагер.