Жена камикадзе се взриви в Дагестан

Загинали са петима полицаи
7 мар 2012 12:25, Елка Василева
28
Жена камикадзе се взриви в Дагестан
Жена камикадзе се взриви в Дагестан. Снимка: архив, Reuters

Жена камикадзе се взриви в село на 40 км от столицата на Дагестан Махачкала и уби петима полицаи, съобщи Ройтерс, като се позова на агенция РИА "Новости".

Според ИТАР-ТАСС атентаторката е вдовица на бандитски главатар, който е бил ликвидиран миналия месец при операция на специалните части.

Дагестан е арена на всекидневни нападения и атентати и на практика се е превърнал в територия, на която се разгаря ислямисткият бунт, обхванал след двете войни в Чечения населения предимно с мюсюлмани Северен Кавказ, посочва Ройтерс.

Ислямисткият интернет сайт kavkazcenter.com съобщи, че убитите в атентата са над десет. След експлозията на мястото на атентата са се появили и въоръжени бунтовници, които разстреляли всички ранени.

Интернет сайтът се използва от групировка, която твърди, че иска да създаде независима ислямска република в Северен Кавказ, в която основен закон да бъде шериатът. Същата групировката, която пое отговорност за днешния атентат, твърди, че е извършила нападенията на летище Домодедово през януари 2011 г., когато
загинаха 37 души, и в московското метро през 2010 г., когато бяха убити 40 души, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая новина се пише само защото убитите са полицай иначе всеки ден в Дегестан има по 5,6 убийства главно на цивилни.