Ребека Брукс – протежето на Мърдок, отново арестувана

Общо шестима са задържани заради подслушването на телефони
13 мар 2012 16:45, Елка Василева
0
Ребека Брукс – протежето на Мърдок, отново арестувана
Ребека Брукс. Снимка: архив, Reuters

В Англия в рамките на разследването по делото, свързано със скандалното подслушване на телефоните разговори на знаменитости, жертви на престъпления и техни роднини от страна на журналисти, са арестувани шестима души. Сред тях тях по данни на Би Би Си са и Ребека Брукс и съпругът й.

43-годишната Брукс, бивш изпълнителен директор на компанията News International, която издаваше закрития заради скандала вестник News of the World и 49-годишният й съпруг Чарли Брукс са били арестувани в дома си в Оксфордшир.

Полицията съобщи, че арестуваните - петима мъже и една жена, са задържани по подозрение в стремеж да въведат следствието в заблуда.

Адвокатът на Ребека Брукс отказа да отговори на въпросите на Би Би Си.  Бившият шеф на  News International беше арестувана през юли миналата година по подозрение в причастност към подкупване на полицаи и подслушване на телефонни разговори.

Още по темата

Брукс е близък помощник и протеже на Рупърт Мърдок, работеше над 20 години в неговата медийна империя.

Паралелно с разследването за подслушването на телефоните се води следствие за корупция сред полицаите.

Вестник News of the World беше обвиняван по-специално, че негови сътрудници са подслушвали разговори на роднини и приятели на жертви от терористичните актове в Лондон от 7 юли 2005 г.

Ребека Брукс беше редактор на  News of the World, когато репортери на вестника не само са подслушвали, но и са манипулирали съобщения от гласовата поща на отвлечената и след това убита ученичка Мили Даулър.

Скандалът с подслушването на телефонни разговори предизвика буря от негодувание в британското общество и в крайна сметка доведе до закриването на булевардния вестник, който излиза в продължение на 168 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: News of the WorldРебека Брукс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари