Подслушванията – обичайна практика в News of the World

Умело са били прикривани от ръкводни лица в изданието
Обновена: 10 юли 2011 08:12 | 10 юли 2011 08:08,
9
Подслушванията – обичайна практика в News of the World
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Незаконните хакерски пробиви в гласовата поща са били "обичайна практика" в най-тиражния британски седмичник News of the World и са били прикривани от ръководни лица на компанията издател, твърди високопоставен полицейски служител, цитиран от Ройтерс.

Помощник полицейски комисар Джон Йейтс заяви пред в. "Сънди телеграф", че ръководни служители на изданието не са оказали съдействие на полицията по време на разследването на тази практика между 2005 и 2006 г.

Още по темата
8 юли 2011 17:02
8

След дългогодишни твърдения, че журналисти от вестника са подслушвали телефоните на знаменитости и политици, скандалът достигна точката си на кипене тази седмица.

Тогава се разкри, че през 2002 г. таблоидът е подслушвал гласовата поща на Мили Доулър, безследно изчезнала ученичка, която по-късно бе открита мъртва и дори е изтривал част от съобщенията, за да освободи място за нови.

През следващите дни полицията ще разпита Ребека Брукс, изпълнителен директор на "Нюз интернешънъл", която притежава News of the World и останалите британски вестници на австралийския магнат Рупърт Мърдок, съобщи "Сънди телеграф".

Мърдок вече заяви, че скандалът, който разтърси из основи медийната му империя и доведе до закриването на таблоида, няма да предизвика промени в мениджърския екип на компанията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
До посолство на UK преди 12 години
Като обиждаш чужда нация, обиждаш и себе си и собствената си нация. Моля британското посолство осъди този човек, който се крие под номер 5.
8
0
 
6
 
! Отговори
по нашенски преди 12 години
Подслушванията обичайна практика в News of the World и У НАС....
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Цецо хобито нещо не го харесват у английско.
6
0
 
3
 
! Отговори
Мара Умната преди 12 години
не е по темата :-) искам само да кажа на Гошо, че съм му голяма почитателка :-))) ... а и за да съм в унисон с прогнозата за времето ... направо съм му гореща почитателка :-)))
5
7
 
15
 
! Отговори
Англо-прасета! преди 12 години
Английската нация =сбирщина от *** и прасета винаги е забъркана в простотии, изродщини и пиянстване!!!т.ч. това хич не ме учудва :)
4
0
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Много си зле брато. Великобритания е майката на жълтите вестници. Нали през 1997 г. катастрофата, при която почина принцеса Даяна, беше предизвикана от фотографи на разни жълтурски вестници (т.нар. папараци). Разликата там, че вестниците могат да бъдат съдени за всяка една статия. Затова и се налага дори да подслушват телефони, за да се добират до реални клюки, а не да ги измислят докато си пият кафето.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влезте в серизна медия и прочетете какво всъщност е станало.A на dnes.bg мога да кажа - засрамете се!С прикриването на истината ставате съучастници.И ако пред съвестта си сте "чисти" (т.е. я лъжете), то Бог не можете да излъжете.Ще отговаряте пред Него един ден.Ще отговарята за всичко.И за това, че с ваша помощ се разсипва България.
2
3
 
8
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
А България може да изчезне , но жълтите вестници-никога!!! Разните му дачковци, патрашкоци се мислят за безсмъртни!!!!
1
4
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Аз не знаех,че и на...острова има жълта преса,чак сега...разбрах;дано да са...меки и да стват за...задни нужди,че албионците да не се...минават.