Трагедия в Швейцария! 28 убити при автобусна катастрофа

Всички жертви са белгийци, 22 от починалите са деца
Обновена: 14 мар 2012 07:59 | 14 мар 2012 07:55, Красимир Ангелов
66
Трагедия в Швейцария! 28 убити при автобусна катастрофа
Снимка: Reuters

Двайсет и осем белгийски туристи, сред които 22 деца, загинаха при катастрофа на автобуса им в Швейцария, съобщи полицията в Алпийската страна, цитирана от Ройтерс.

Автобусът, превозващ 52 души, се блъснал в стената на тунел в кантона Валис, на границата с Италия тази нощ, когато се връщал в Белгия.

В следствие на удара 28 души са загинали, а други са ранени. На този етап полицията в Швейцария не е оповестила повече подробности за тежкия пътен инцидент.

В превозното средство са пътували два класа с ученици от градовете Ломел и Хеверлее във фламандската част на Белгия.  Учениците се връщали у дома след зимна ваканция във Вал д'Анивие, съобщи Франс прес, като се позовава на швейцарската агенция СДА-АТС.

Двамата шофьори също са загинали. Ранените са приети в четири болници в кантона.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
2
 
! Отговори
бог преди 12 години
не ме пишете с главна буква защото няма да дойда да ви помогна и спрете да вярвате в мен и да поробвате децата си с религия осъзнайте се и пораснете
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, първо Бог се пише с главна буква. За да ти е на помощ, значи е жив, независимо дали вярваш в Него или не. Не е ясно Башар Асад колко деца е избил и дали е той, но е ясно как американски изверги обстрелват цивилни където и да отидат.И последно: може и да нямаме хеликоптери за спешна въздушна помощ, но пък имаме премиерски самолети, които бързо летят да те спасяват, само зависи как се казваш.А! И може да не са загинали наши деца в този автобус, но наште танцуват на Азис.....
38
0
 
14
 
! Отговори
torlak преди 12 години
да .......трябва трябва да изпитваме състрадание...към всички деца убити ранени ...измъчвани от глад и мизерия навсякъде по света ....а в края на краищата единственото което ще остане ....е лицемерното .....дано не се случи на нас или на наще деца и близки ....но такива неща не се забравят трагедията и в швейцария и в сирия и в африка и в индия ...и навсякъде по света където гинат деца и хора по нелеп и жесток начин си е трагедия ...жалко за загиналите и бог да е на помощ на живите .......
37
0
 
1
 
! Отговори
stalker преди 12 години
@швейцарец: Valais (Вале)/Wallis (Валис) е един от двуезичните кантони, така че и френската, и немската версия на името са еднакво валидни.
36
2
 
11
 
! Отговори
stalker преди 12 години
Брей, колко глупости!Какъв заспал шофьор, след като той току-що е тръгвал от зимния курорт? Какво заслепяване в еднопосочен тунел? А страничният вятър направо "кърти миФки"!Най-тривиална превишена скорост. Неслучайно в Австрия има драконовски глоби за нарушителите в тунелите, трябва и техните съседи да засилят наблюдението и глобите.
35
7
 
3
 
! Отговори
швейцарец преди 12 години
Канотна се казва Вале , неграмотници такива ....
34
24
 
8
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
Защо не скърбите и за убитите сирииски деца,убити по най-жесток начин от армиите на Башар Асад.Башар Асад е недин от най-големите зверове на човечеството редом с Хтлер,Сталин,Кадафи,Садам,Ким чен Ир,Ким Ир Сен,Фидел Кастро,Осама бен Ладен,Георги Димитров и Тодор Живков.Защо тази катастрофа не се беше случила на Асад,питам аз,а на горките невини деца
33
4
 
8
 
! Отговори
DARK преди 12 години
От снимки които видях на други места има голям ръб вътре в тунела по незнам какви конструктвни *** причини присъства там в него рейса се е ударил челно след като преди това е лизнал другата страна.Явно водача е задремал зад волана или е пръснал предна гума.А със една мантинела там можеше да се избегне тази трагедия *** ужаса толкова много дечица да си отидат по такъв зверски начин.
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласна съм с коментара на 43-ти номер. Ако подобно нещо се беше случило в България, жертвите щяха да са двойно повече заради бавната реакция на лекари, линейки и тоталната липса на въздушна спешна помощ. Спрете с безумните си коментари и не мога да разбера що за болен мозък може да "не харесва" коментари със съболезнования за убити деца?! Що за умопобъркани хора са останали в тази държава и как може да не ви трепва за един отнет детски живот?! Сами ще се затрием - ***...
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Его и тоя!Какво заслепяване в тунел бе, какво засичени и какъв страничен вятър в тунел?!
30
1
 
61
 
! Отговори
една майка преди 12 години
БОГ ДА ГИ ПРОСТИ! Просто наведете глава, отронете по една сълза и замълчете!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, какво ако се забрани да се пътува нощем?!Все едно тези неща не стават и денем?!Аман от глупави коментари!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо пътуват през ноща?Нали даже ние забранихме след трагедията при Лим деца да пътуват през ноща?
27
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забележете,че на снимката се виждат 2 хеликоптера.Ако това бе станало в БГ хеликоптери не биха се видяли просто защото ние нямаме.Ние караме пострадалите с линейки понякога по 4-5 часа по родните пътища и това е голямо изпитание за болните,шофьора и медицинският екип.Ако и тук се създаде хеликоптерна служба пръв се записвам да работя там защото през дупките по нашите пътища ми изпопадаха пломбите на зъбите! А и по краткото пътуване е по поносимо и по щадящо за пациента.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лоша вест! :(Не знам, как е в Белгия или Швейцария, но в Англия м/у градските автобуси са с колани за пътниците и определено мисля, че това може да спаси много животи!Мисля, че и у нас трябва да се помисли по този въпрос!
25
2
 
34
 
! Отговори
СмаХнат преди 12 години
Голяма трагедия, няма значение религия, раса, етнос - скръбта е еднаква за всички хора. Всеки който шофира активно знае че тунелите и мостовете през зимния период крият неприятни изненади. Причините може да са няколко, но това ще кажат следователите. Тъжното е броя на загиналите, с страшното е за оцелелите - психологическата травма ще е завинаги. Бог да прости умрелите.
24
4
 
9
 
! Отговори
до kuru преди 12 години
Ей,***,млък бе! Много смърдите,човек и да ви напсува не може от отврат!!
23
40
 
6
 
! Отговори
kuro преди 12 години
не са турцигяури са
22
23
 
21
 
! Отговори
ДА! преди 12 години
Абе,да не би шофьорите да са турци?! Те са специалистите по зверските катастрофи!...
21
3
 
35
 
! Отговори
Velik преди 12 години
BOG DA GI PROSTI LEKA IM PRAST NEKA POCHIVAT V MIR.