Първи арести в Русия за нарушаване на закон срещу хомосексуализма

Двама души били задържани за "пропаганда в подкрепа на гейовете"
6 апр 2012 18:47, Елка Василева
56
Първи арести в Русия за нарушаване на закон срещу хомосексуализма
В Санкт Петербург бяха извършени първите арести за пропагандиране на хомосексуализма. Снимка: архив, Reuters

Двама руснаци бяха арестувани в Санкт Петербург за "пропаганда в подкрепа на гейовете". Това е първият случай на прилагане на спорен закон, забраняващ изразяване на публична подкрепа за хомосексуализма, предаде ДПА.

Полицията е задържала мъжете, докато те са размахвали в центъра на града плакати с надпис "Хомосексуализмът е нещо нормално".

"Този закон в Санкт Петербург, забраняващ изразяването на подкрепа за хомосексуализма, е срам. Той е напълно дискриминационен и отнема на гражданите с нетрадиционна ориентация правото на свобода на изразяването и събиранията", каза говорителката на правозащитната организация "Хюман райтс уоч" Татяна Локшина.

Според нея протестът на двамата мъже е целял да накара властите да преразгледат закона.

На 29 февруари в Санкт Петербург влезе в сила нова разпоредба, предвиждаща глоби за лицата, които "пропагандират нетрадиционни начини на живот" на обществени места.

Всеки от двамата арестувани е заплашен с глоба, равняваща се на 170 долара, за нарушаване на разпоредбата и с евентуални допълнителни наказания за нарушаване на националното законодателство, забраняващо неразрешените от властите демонстрации на обществени места, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Григорий Климов преди 12 години
Прочетете "Княза на този свят" (Князь мира сего) и "Моето име е легион" (Имя мое легион) от този автор.Братушките са ги чели и затова гонят пед*ругите като най-долна и презряна ***.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
значи в тоя сайт е пълно с *** ,звръкащи минуси против тази статия...да си одат у Холандия или в САЩ.............
44
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Кефят ме братушките беееее, кефят ме!!!!!!!!! И у нас трябва да стане така. Ако някоя гад излезе на парад, веднага трябва да намаже веригите на танковете !!!
43
4
 
12
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Хюмнетата не разбраха ли ,че никой не им пречи да се събират помеджу си и да правят каквото си искат ! Нормалните хора само забраняват масовите демонстрации ,които целят да внушат на хората ,че *** уж е нещо нормално ! Все едно дебеланковци да правят масови демонстрации и да твърдят ,че наднорменото тегло е нещо нормално ,много красиво ,та дори и безвредно за здравето !Педерастите прекаляват с тези демонстрации, а най-нахалното е ,че и деца искат да осиновят ,т.е. да бъдат мама и тати!
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 50По-важното е че ценя у уважавам хората заради това което са,заради това което имат в главата си и не ме интересува сексуалната им ориентация.Това кой с кого си ляга,кой кого обича,кой как иска да си живее живота си е лично негова работа и никой няма право да му отнема ПРАВОТО да е щастлив!Живеем 2012 година все пак.Аман от хейтъри!Не знам защо си въобразяваш ,че идеята човек да е толерантен може да дойде единствено от това ,че е пряко засегнат от проблема.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вероятно имаш приятели обратни. може и жени да харесваш. твоя си работа.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 48Не момиче съм...и няма как да съм гей понеже не съм мъж.
39
4
 
6
 
! Отговори
do 47 преди 12 години
да не си гей? руснаците били изостанали... я виж ние къде сме?
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците са толкова изостанала и все още тоталитарна държава за която правата и свободите на хората никакви ги няма.Или както е казал чочко ви Сталин:"Есть человек - есть проблем, нет человек - нет проблем"Странно ми е само че в БГ има толкова комплексари/констатирам го четейки коментарите по-долу/,които неуверени в собствената си сексуалност се опитват да се изкарат големи мачовци най-вече чрез хейтване на това или онова.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
коментиралите по-долу са олицетворение на статията за балканския мъж- едър, с голям ***, бръсната глава и ланец, на ракийката и салата, с дебел и къс член, с бидона зеле в мазата.Прави са психолозите, че мачовците са латентни хомосексуалисти, просто не са го осъзнали, но пък и не могат качествено да задоволят жена. Пичове аз не съм хомосексуалист, и знайте, че истинския мъж, който познава и се чувства удобно със себе си - не се пени и доказва срещу каквото и и да е. Аре *** със здраве.
36
6
 
4
 
! Отговори
скрити преди 12 години
повечето тук агресивни .....хетероки...са скрити асексуални...почти не им стават куровете ...мъже яебат жените си я не ги *** ама иначе мъжкари....шкембета...до...ташаците...импотентни....никоя *** не ги поглежда ...само ядат и пият ето това сте повечето мъжкари...хахахах
35
4
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Дано и Б-я се вземат такива мерки срещу *** !!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасе, какво общо има Вавилон ?! Прочети нещо...
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко, което е против природата е противоестествено !!!
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Америка е Содом и Гомор.
31
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия знае пътя.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вижте това видео то отразява това колко велика е Русия.vbox7/play:308f5198.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасе и ти си христянин колкото си и марсянец.
28
5
 
16
 
! Отговори
Браво на Русия преди 12 години
На нас статистики стъкмистики дело на американците не ни трябват,имаме си интернет,имаме си очи - виждаме каква е истината.В Америка пед*растите са на мода и ги наричат гейове,а в Русия са едни психично болни извратени ****расти,към които обществото изпитва ненавист.Американците са тези,които разрешават два пед*раста да се..оженят и дори да осиновят деца пед*лите,които да станат като тях.Американците натискаха правителството ни да пази пед*растите на гей парадите у нас,а не руснаците.
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако проверите статистиката, ще видите, че Русия е на едно от водещите места по брой на гейовете и по вирусоносители на СПИН.