Първи арести в Русия за нарушаване на закон срещу хомосексуализма

Двама души били задържани за "пропаганда в подкрепа на гейовете"
6 апр 2012 18:47, Елка Василева
56
Първи арести в Русия за нарушаване на закон срещу хомосексуализма
В Санкт Петербург бяха извършени първите арести за пропагандиране на хомосексуализма. Снимка: архив, Reuters

Двама руснаци бяха арестувани в Санкт Петербург за "пропаганда в подкрепа на гейовете". Това е първият случай на прилагане на спорен закон, забраняващ изразяване на публична подкрепа за хомосексуализма, предаде ДПА.

Полицията е задържала мъжете, докато те са размахвали в центъра на града плакати с надпис "Хомосексуализмът е нещо нормално".

"Този закон в Санкт Петербург, забраняващ изразяването на подкрепа за хомосексуализма, е срам. Той е напълно дискриминационен и отнема на гражданите с нетрадиционна ориентация правото на свобода на изразяването и събиранията", каза говорителката на правозащитната организация "Хюман райтс уоч" Татяна Локшина.

Според нея протестът на двамата мъже е целял да накара властите да преразгледат закона.

На 29 февруари в Санкт Петербург влезе в сила нова разпоредба, предвиждаща глоби за лицата, които "пропагандират нетрадиционни начини на живот" на обществени места.

Всеки от двамата арестувани е заплашен с глоба, равняваща се на 170 долара, за нарушаване на разпоредбата и с евентуални допълнителни наказания за нарушаване на националното законодателство, забраняващо неразрешените от властите демонстрации на обществени места, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Русия е за пример на вавилон - Библията нарича тази извратеност гнусота.
25
13
 
2
 
! Отговори
Джордж преди 12 години
Българите сте много изостанали.И гейовете са нормални като вас,просто обичат да правят орална любов и секс с други мъже.Помня как се подиграваха на Азис в Русия,а в България дори в песен го наричаха Васко ***,в Америка това е недопустимо,но в България сте изостанали от модерните демократични държави.
24
0
 
4
 
! Отговори
ДО 24 преди 12 години
Обаче аз пък чета как всяка седмица в САЩ някой влиза в училище и убива има няма десетина ученика,някой в Норвегия уби някакви си там стотина туристи,някакаъв във Франция уби пак около десетина ученици!!!А в България изобщо ама изобщо пък не стават такива неща! И сестрите Белнейски ги убиха в русия,и студента Балтов пак го убиха в Русия,и трагедията в дискотека Индиго пак беше в Русия,и бизнесмени всяка седмица ги убиват в Русия,само в Русия!
23
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Блажени са вярващите, които не правят разлика между Украйна и Русия.
22
4
 
1
 
! Отговори
19 до 21 преди 12 години
Остави мутрите им какво купували - виж народа - заплатите им са 20% по-високи, заради газа. Ние с малко повече ишлеме за Европа и ще ги бием. Предвид огромните прир.богатства са пълни нещастници - спор не може да има!
21
3
 
1
 
! Отговори
19 до 20 преди 12 години
Що, да не са се влошили? Не ме плаши, аз също не съм за разнебитена Русия - кой иска да живее близо до гнояща и смърдяща язва..?
20
1
 
10
 
! Отговори
ДО 19!!! преди 12 години
Руснаците имат в пъти по-високи от българските заплати,това от поне 10 години,защото в Русия вече има средна класа!!!Руснаците, купуват на поразия имоти в България,Хърватия,Кипър,Испания,Португалия,че и в Грузия дори!Руските туристи пълнят хотелите по българското Черноморие,а през зимата и планинските ни курорти!За 2011 ръстът на руската икономика е над 4%,на българската-отрицателен!В Русия икономиката и селското стопансто се възстановяват с бързи темпове,в БГ-пълна разруха и съсипия
19
0
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Блажени са вярващите. Актуализирай си информацията.
18
6
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
"В Русия няма да видите НИКОГА върлуващи *** банди,които убиват пенсионери за 2 рубли!"Руснаците живеят средно 5 години по-малко от нас и 15 год по-малко от белите европейци - какво те грее от кое точно умират, щом така и така умират масово..?
17
3
 
9
 
! Отговори
666 дявола преди 12 години
БРАВО! И само БРАВО на РУСНАЦИТЕ!
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русия няма да видите НИКОГА върлуващи *** банди,които убиват пенсионери за 2 рубли!!! Няма да видите и гнусни разпуснати гей-паради на напудрени,изрусени,***,крещящи и кълчотещи се *** (пардон,гейове),които арогантно си въртят половия орган пред "ретроградни""консервативни" и със средновековен морал хора като болшинството от обществото! Но в "демократична" и процъфтяваща България има и от двете,и то по много!!!
15
3
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Я хайде *** ,и без това още сте малцинство да занимавате за арабските страни , там ще ви оценят... Не може да определяш какво е общественното мнение ,ако точно ти си от тази родена увредена ***! Трай си там и си прави каквото искаш в леглото. Защо трябва да го демонстрираш?
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам "+" и "-",май 1/3 са бутат яко!
13
2
 
2
 
! Отговори
Евгени Минчев преди 12 години
Да в взема и аз ли да отида до Москава да протестирам,а?
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО на руснаците! Каква подкрепа за хомосексуализма изразяват не разбирам ,арестуваните ***? Какво точно постигат с това че пишат плакати и демонстрират това че не са нормални? Явно никога няма да разберат ,че будят естествено отвращение у нормалните. Погнуса от това да вадиш предпочитатията си в леглото на показ!Ама тук сме управлявани от такива ,че и педофил си имахме ,та надали ще има подобни мерки :(
11
6
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Защо след като не могат да се размножават им се увеличава броят?
10
5
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Браво ,де оставим педалщината и всякаква друга отрова на "прогресивният" запад,то се видя до къде ги докара !Евала на Русия тя е единствената нормална държава в света!
9
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
2 е напълно прав - ще взема да емигрирам в Русия - поне няма да бъда притесняват от ***, *** и всевъзможна ***, която в толерастка Европа има "права", включително правото да тероризира и тормози нормалните хора !!!
8
17
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
"Демократична" Русия. Ха-ха -ха!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА БРАТУШКИТЕ!!! НЕКА НЯКОЙ ОТ НАЩЕ *****ЦИ УПРАШЛЯВАЩИ ДА ПОСМЕЕ ДА АРЕСТУВА НЯКОЙ ****СТ!!! ТОГАВА ИНА НЕГО ЩЕ ВИКАМЕ" БРАВО" !