Скандално! Ватиканът прибрал милиард мафиотски лири

Погребали боса Енрико де Педис в базилика, редом до кардинали
30 апр 2012 19:07,
73
Скандално! Ватиканът прибрал милиард мафиотски лири
Площадът "Св. Петър" в Рим. Снимка: Reuters

Ватиканът е приел преди 22 години сумата от 1 милиард италиански лири /407 000 британски лири/, за да разреши престъпен бос да бъде погребан в една от римските базилики, пише британският вестник "Индипендънт," като се позовава на източник от Светия престол.

Сумата е била предложена от вдовицата на Енрико де Педис, бос на известната римска престъпна група Малияна, за да може тленните му останки да бъдат погребани в базиликата на Свети Аполинарий. Там босът почива в мир редом до папи и кардинали.

През 1990 г., когато вдовицата на Де Педис предложила колосалната сума, първоначално зам.-главният викарий на Рим, кардинал Уго Полети се поколебал, но после дал благословията си за погребението в базиликата.

Парите били използвани за различни мисии на Ватикана, както и за реставрацията на базиликата.

Досега мотивите за решението мафиотът да бъде погребан в храма оставаха неясни. Миналата седмица, изправени пред засилващите се критики и главно, за да помогнат за разрешаването на 30-годишната мистерия около отвличането на 15-годишната Емануела Орланди, ватикански представители решили да отворят гроба на Енрико де Педис в базиликата и да преместят тленните му останки от специалната крипта, в която се намират.

През последните две десетилетия се твърдеше, че тленните останки на Емануела може би са поставени в гроба на Де Педис. Аферата с изчезването на момичето е видяна жива за последно през 1983 г. Тя беше дъщеря на ватикански служител и от три десетилетия вече буди интереса на медиите.

Мнозина смятат, че момичето може да е живо. Според една от версиите отвличането е било свързано с атентата срещу папа Йоан Павел Втори, извършен от турчина Мехмед Али Агджа и Емануела е трябвало да бъде разменна монета в евентуално освобождаване на атентатора.

Според друга версия бащата на Емануела е имал доказателства, свързващи ватиканската банка Институт за религиозни дела и бандата Малияна и момичето е било похитено, за да бъде накаран той да мълчи. Според тази версия отвличането е било организирано от Де Педис, който е застрелян през 1990 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
5
 
! Отговори
ВАТИКАН ЕООД преди 12 години
Какво му е скандалното? Бизнес, брато!
47
1
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
където римските божества не са били божества както ние си представяме а символи на човешки качества, даващи смисъла - развитие и подобрение, като посоки за човечеството рухнала.
46
1
 
5
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
аменили една буква, от Крестус станал Кристус (евреите си слагали нови имена, както китайците като отидат в сащ започват да се наричат с имена чарли, майк...) и лъжите - "ама той не е бил терорист, той е много добър, той те обича, подчини му се...стани овца и жертва, и плашели с измислен ад гоите" Постепенно вирусът се разпространил и Цивилизацията простираща се от Шотландия до Иран, основала правото, дала азбуката, бетона, и т.н., където хората говорели 1 език, и не се питали кой откъде е
45
2
 
9
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
Евреите искали да управляват, но в Римската Империя, никой не им слушал болните паразитни мозъци. Заттова те вдигали бунтове, техните предводители били разпъвани на кръст (имало е и такъв с името Крестус). Лесно се разпространила мечта и слух, че някой от тях ще се върне от мъртвите със супер сили и ще почне да коли римляните. Първите християни са били евреи, чакащи именно това. Това естествено не станало, но те усетили силата на лъжите, страха от неизвестното и сменили реториката, започнали лъж
44
3
 
11
 
! Отговори
Restitutor Orbis преди 12 години
Християнството е мозъчен вирус, измислен от *** преди 2000 години, с цел да унищожат устоите на най-великата цивилизация - основата на световната. Накарали с лъжи и психо номера неевреите (римляните) да вярват в еврейски цар зомби, да са "овце и жертви", да си дават и другата буза. Такова нещо като ад, може да се измисли само от перверзен еврейски мозък, пълен с омраза към всички гои.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Религиите са опиум за народите. Под предлог, че ще ни направят по-добри и духовни, ни правят тесногръди и ограничени, стадо за стрижене и база за власт. Защото ако зад гърба ти не стоят много хора, масите, няма как да властваш и да бъдеш някой.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е новина. Опитаха се и България да забъркат ( съсипаха живота на Сергей Антонов) в игрите си.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, църквата не е вяра, църквата е институция. Вяра е нещо чисто и неопетнено, в което да положиш надеждте си. 59. И другите религии си имат институции подобни на църквата. Те не вярват в тях, а в Бог без значение какво име носи.А за авторите на статията: папите са погребани до един в Св. Петър. Пак се изказахте неподготвени.
40
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ортодокса и Католиците са известни предимно с помиярските си ритуали, индулгенции и езически обичаи... Особено силно е изразено езичеството при православните. Май- е било единствения начин да набият вярата в дивите славянски тикви! Католиците пък си ОТКУПУВАТ?!?! греховете с индулгенции. Цирк! Проказа и подмяна на истинското Христово учение на нашия Бог! Четете Библията и не вярвайте на попове от всякакви бои! На *** - честит празник!
39
2
 
5
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
Аз съм анти-комунист и анти-религиозен, духовен и вярващ човек.
38
8
 
23
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
И сърквата и джамията ви лъжат както си искат !!! Щом има овце ,които вярват в глупостите натрапвани им от хилядолетия !! Религиите са най-голямата глупост сътворена от човека !!!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ватиканът си е перачница от край време. Нищо скандално няма в цялата работа.
36
2
 
5
 
! Отговори
Александът преди 12 години
Жалко, жалко и пак жалко, че такива Жалки ***, представляват "духовни" водачи на толкова много хора и се очаква от тях да им дават най-вече "морална" сила, подем и да ги "наставляват". Не споделям коментарите за това, че всичко е измислица и всичко е фалш... Но където има хора, които да се "Захванат" с една идея почти винаги гледаме едно и също - Алчност, Алчност , Алчност....... до безкрайност....
35
7
 
27
 
! Отговори
Кой е Бог? преди 12 години
Християнсвото е християнство до 3-ти век. После става шарлатания с благоволението на Константин и Елена. Тая шарлатания изяде държавата България. Две робства не ли ни стигат. Защо упорито търсим третото, което ще ни довърши и като народ, не само като държава. Да, БОГ има, само че той не е икона, той е Вселенските закони, на които се подчинява цялата Вселена. Само наЗемята се измислят разни религии, за да се оправдават безчинствата - войни, убийства, грабежи, робия.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ц ц ц ц всеки ден ще откриваме топлата вода
33
0
 
3
 
! Отговори
sm преди 12 години
Да го бяха написали в монголски Тугрици
32
5
 
19
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Най хубавото качество на парите е тяхното количество- 11 та Божа заповед.
31
10
 
38
 
! Отговори
Папа Бенедикт преди 12 години
Кво толкова ви учудва ? Американците са го казали - това ,което не може да се купи с пари,може да се купи с мнооого пари ! Мафиот бил погребан в царска гробница ! Еми в България пък мафиот е премиер !
30
5
 
26
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Шега няма :) Винаги се радвам на такива новини, които го на***ват на тъпите верващи, дето ходят да го гледат тоя дъртия да им говори тъпотии.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой *** сложи минус на темата за филма кръстника?