Над 8000 души на протест в Москва

Опозиционери издигнаха лозунги срещу Путин
6 май 2012 18:35,
77
Над 8000 души на протест в Москва
Снимка: Reuters

Около осем хиляди души по официални данни се събраха на опозиционно шествие "Марш на милионите" в центъра на Москва, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.

По оценка на кореспондент на ИТАР-ТАСС в шествието участват не по-малко от 10 000 души, два пъти повече от заявените 5 000 участника.

За акцията са дошли жители на различни региони на Русия, някои от които се оплакват, че мнозина от съратниците им "не бяха пуснати да отидат в Москва".

Шествието ще се отправи от Калужкия площад към Блатния площад, където ще се състои митинг.

В колоните крачат активисти на Левия фронт с червени знамена, членове на опозиционното движение "Солидарност", анархисти, представители на секс-малцинствата с разноцветни флагове.

Издигат се плакати с лозунги против властта на Путин, с надписи "Долу самодържавието и престолонаследството", "Цялата власт - на Съветите".

Участниците издигат и социални призиви като "Искаме безплатно здравеопазване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива протести ,са изключително опасни.Празноглавците тук ще изкудкудякад за демокрации и простотии разни.Кратунковци я се замислете 1990 ако половината СССР генерали с ядрени глави им беше много раздрусана съчмата какво щеше да стане.Които има К. И над 100 му идва на ум ,че големите империи най добре да са под тоталитарен контрол,впрочем така е и САЩ ,а парламата с изборите е за простолюдието.
47
4
 
2
 
! Отговори
Это не наш путь преди 11 години
Путь ин.
46
5
 
11
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
Путин е наш президент ,а останалото останалото е прозападна платена зган
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онан е спечелил изборите в "братска" франция.
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха-ха, много бе русофобите, за многомилионен град като Москва, щях да падна, хахахах.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе, хамериканофилите, какво се дупите на хамерика, когато ясно ви казаха и показаха, че държат на *** повече, отколкото на българите?! нямате ли капка достойнство и здрав разум? хамерика е хубава за хамериканците, но за нас не е, защото води антибългарска политика.
42
7
 
4
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Русия постепенно се превръща в една модерна капиталистическа държава.Много бавно но,все пак се разделя с болшевишкото си минало.Нормално е да има инакомислещи,те със сигурност не са организирани от САЩ така както и протестите и митингите в САЩ не са организирани от Русия.Всички болшевишки куковци които все още щъкат в България,разберете Русия не е в 1917 г не е 1963 не е и 7десетте години на 20век.Всякакви бръщолевения за Сталин са нелепи.
41
0
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
нее, сега сме хамерикански *** и затова хамериканските протести и съпътстващите ги арести почти не ги отразяваха в българския нет
40
2
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Разликата е в руския и английски език, които са много по-стари от комунизма, капитализма и феодализма, а символи на каквото си иска може да си нацвъка всякакви.
39
6
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Разликата е в комунизма и капитализма.Едното символизира комунизма.Другото капитализма.И всеки бяга в капиталистически държави.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оф, че сте прости русомразците... 2012 сме, не сме 1991, кой къде бягал хах Извадете си главата от *** и помислете малко, прочитете тук-таме....
37
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе всички бягат в САЩ и на запад.Особенно руснаците.Даже тук им е по-добре отколкото в Русия.Ние все пак сме на запад от тях.
36
1
 
5
 
! Отговори
до обективен преди 11 години
и каква е разликата между лайф и жизнь ами то на различни езици все живот значи!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм чувал някой да иска да ходи б САЩ в близките няколко години, дори обраното се наблюдава .... странно ...
34
2
 
1
 
! Отговори
а преди 11 години
Тези ги чака пердах и после 2 седмици задържане в поделенията на милицията, където ще чукат камъни. Касае се за дългогодишни "демократични" традиции.
33
8
 
2
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Защото на всеки русофил му се живее лайф, а не жизн, с главите не са добре, хулят страната си, за да се мазнят на някакви си руснаци
32
14
 
8
 
! Отговори
Аре марш в Русия преди 11 години
Нещо много русолюбци се навъдиха.Ама никой не емигрира в Русия.Всеки бяга в САЩ, ЕС, Канада, Австралия.Защо така?Защо няма желаещи за Русия?
31
12
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
8 000, обаче ако протеста беше във Вашингтон, руските *** щяхте да го величаете и раздувате до небето и колко справедливи са исканията на протестиращите.
30
4
 
13
 
! Отговори
ПАтриот преди 11 години
"Знаете ли защо се нарича "Марш на милионите"?Защото, миналия месец конгреса на сащ отпусна допълнителни 50 милиона за "поддържане на демокрацията" в Русия" "Браво кажи истината на овцете пък току виж прогледнали!
29
4
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Американските *** излезнали на протест да ги *** в ***. Баси болните мозъци ако махнат Путин ще видят какво ни е нас- мизерията се задълбочава, бандитите си правят каквото искат, *** изнасилвачи получават по 2 годишни присъди :( Яд ме е че братушките нямат достатъчно силен лидер като Сталин например да дойдат и да изчистят малко от нашите ***!!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ И ЛАГЕР ЗА АГЕНТИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ