Близък на убит от Брайвик хвърли обувка срещу терориста

Ти си убиец, върви в ада!, извика братът на една от 69-те жертви на Ютьоя
Обновена: 11 май 2012 15:07 | 11 май 2012 14:06, Елка Василева
55
Близък на убит от Брайвик хвърли обувка срещу терориста
Андерш Брайвик в съдебната зала. Снимка: Reuters

Близък на жертва на нападението на норвежкия остров Ютьоя хвърли обувка срещу Андерш Брайвик и извика "Ти си убиец, върви в ада", съобщи Франс прес.

Инцидентът, който бе последван от аплодисменти и одобрителни възгласи "браво" от публиката, временно спря заседанията през 17-ия ден на съдебния процес срещу норвежкия масов убиец.

Братът на един от 69-те убити от Брайвик на 22 юли 2011 г. бързо бе обуздан от силите на реда и изведен към изхода, докато продължаваше да вика: "Върви в ада".

Това е първият сериозен инцидент от началото на процеса на 16 април срещу крайнодесния екстремист, съден за стрелбата на остров Ютьоя и бомбения атентат срещу сградата на норвежкото правителство, при които загинаха общо 77 души.

Черната обувка не уцели Брайвик, а адвокатката му Вибеке Бера, която седеше между обвиняемия и публиката. "За щастие това бе само обувка", каза Бера за АФП.

Още по темата

Ужасяващи подробности за това как последните 12 от общо 69 жертви на Брайвик са умрели на остров Ютьоя бяха показани в съда днес в Осло, посочва ДПА.

Виктория Стенберг, на 17 години, е починала от рани в гърдите и главата, заяви пред съда патоанатомът Сидсел Рогде, като използва манекен, за да покаже къде са попаднали трите куршума.

Рогде описа нараняванията и на други жертви, включително 21-годишния Дидерик Амот Олсен, който е починал от един изстрел в главата. 15-годишният Кевин Берланд е починал от "рани в главата и врата", допълни патоанатомът.

Брайвик призна, че е извършил двойния атентат на 22 юли в Осло и на остров Ютьоя, но пледира невинен.

По-късно днес съдът в Осло ще изслуша двама свидетели, преживели стрелбата. Единият от тях, Ейвинд Риндал, е бил сред 12-те младежи, които избягали от острова с лодка, улучена от 11 куршума, която по-късно потънала, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
53
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
драга, не сте ли чували за причина и следствие? не осъждайте следствието, а вникнете в причината.
14
26
 
63
 
! Отговори
Сталинеску преди 11 години
Има араби, има проблем ! Няма араби, няма проблем !
13
36
 
57
 
! Отговори
Дорина преди 11 години
единственият разумен изход на съдебния процес е да го убият бавно и мъчително. Или пък да изстрелят в него толкова куршуми, колкото са жертвите му
12
35
 
60
 
! Отговори
Нанев преди 11 години
Продължавам да чета нелепи коментари, за това как Брайвик е герой. Не, той не е герой, той е ***. И тези, които го подкрепят не му отстъпват. Как може да нямате и капка човечност ? Как не разбрахте, че оня отгоре е един за всички, и че докато съществуват религиите и национализма мир в тоя свят няма да има.
11
43
 
57
 
! Отговори
ОСАМА преди 11 години
БРАЙВИК е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ!!!!ОБАЧЕ ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЯТ !!!!
10
36
 
71
 
! Отговори
Горо Дордата из бек преди 11 години
Аз лично го оправдавам. Исляма няма място в Европа, да ходят да се гъзят пред джамиите в някоя азиатска ислямска дупка като турция
9
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еничарите Башибозици от БХК ще се самосезират сега!
8
41
 
62
 
! Отговори
героите са малко преди 11 години
Брайвик е един мъченик!Брайвик е героят на европа!Брайвик е голям!Да живее Брайвик!
7
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е айде сега . Вчера -"Мощен терористичен акт удари сирийската столица Дамаск.Самоубийци взривиха две коли бомби в южния район Ал-Казаз. По последни данни повече от 55 души са загинали и 372 души са ранени." ама никой не си фърля патъците по терористите и не им вика убийци нали? Откакто тоя гърмя тия избиха 10 пъти по толкова.Защо не им се възмущавате?А мразите тоя който просто не иска араби в страната си?Лицемери.
6
8
 
38
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Тоя не моаж ли адсе уреди в някой БГ съд... досега ако го бяха осъдили.. щяха да мудадат време да хване самолета за някоя крайно-южна дестинация...
5
8
 
44
 
! Отговори
Око за око зъб за зъ преди 11 години
Не мога да я разбера тази демокрация... на убийците и изнасилвачите правата се спазват до последната запетая на жертвите им и техните близки ядец.....Не разбират ли че по този начин насърчават престъпността .... или точно това се цели...?!?!!?
4
8
 
45
 
! Отговори
4efo преди 11 години
Голяма реклама му правят.Колко ли последователи спечели?
3
8
 
46
 
! Отговори
Ако бе Беларус преди 11 години
Ако бе в Беларус, два месеца следствие и съд, един месец обжалване и след това разстрел. Да, но там потискат човешките права! О времена, о нрави! Норвегия е напълно изкукала страна, наш пример обаче...
2
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брайвек в БГ щеше да е на свобода, осъдил *** в Страсбург за нарушени човешки права, а хвърлилият обувката щеше да е осъден на доживотна присъда!
1
11
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше в България отдавнаааа да е на свобода.