Почина либиецът Меграхи, атентаторът от Локърби

Бившият агент на Кадафи се бореше години наред с рака
Обновена: 20 май 2012 17:11 | 20 май 2012 16:52,
38
Почина либиецът Меграхи, атентаторът от Локърби
Абдел Басет ал Меграхи. Снимка: архив, Reuters

Либиецът Абдел Басет ал Меграхи, осъден за атентата над Локърби през 1988 г., при който бяха убити 270 души, е починал, предаде Ройтерс, като се позова на брат му.

Още по темата
Бившият служител на либийското разузнаване е починал в дома си на 59-годишна възраст след дълга битка с рака.

Здравословното състояние на Меграхи се е влошило бързо през последните дни, съобщи още брат му Абдулхаким.

Либиецът бе осъден на доживотен затвор. През 2009 г. Шотландия, където излежаваше присъдата си, реши да го освободи и да го върне в Либия.

Освобождаването му обаче предизвика вълна от възмущение, особено от семействата на жертвите. При триумфалното си връщане в Триполи той нямаше вид на умиращ, но от миналата година бе в полукоматозно състояние, отбелязва АФП.

В края на миналата година, единственият осъден за атентата срещу самолет на "ПанАм" над Шотландия, заяви, че е невинен.

"Повече няма да давам интервюта и нито една камера няма да може да влезе повече в дома ми", изтъкна тогава Меграхи, цитиран от "Таймс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ЛокърбиМеграхиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Хуманист преди 11 години
Виждате ли дребни варварски душици как постъпват истинските Хора в нормалните страни? Хората знаят какво е човещина и какво е прошка, той може и да е убил 270 техни съграждани, но истинскитея Човек осъзнава че всеки заслужава поне това право да умре сред близките си. Затова никога няма да ги стигнем нормалните държавави, защото думи като съчувствие и прошка звучат като синхрофазотрон за редовия българин.
35
6
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Бог да го прости!
34
2
 
8
 
! Отговори
рай преди 11 години
Защо е тази омрза у вас хора?Нали всички носим души!Дали си мюсли,христи или буди какво значение има?Бъдете малко по- добри за са сте щастливи
33
3
 
7
 
! Отговори
до минет-гурбетчия преди 11 години
А има ли някой от вашето племе(***) който да не е терорист
32
2
 
0
 
! Отговори
33-ти преди 11 години
кво не ми харесахте на коментара та го изтрихте бе?
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мир на душата му! Ясно е,че първо са го "подготвили" и тогава са го пуснали. Надявам се някой ден да има справедливост и всеки да получи заслуженото си...Тогава за някои адът ще изглежда като място за отдих...
30
16
 
7
 
! Отговори
пич преди 11 години
политически коректната дума е "пукна" гнидата долна, убиец и животно! пускането на този убиец талибан не е акт на милосърдие а долна *** сделка между убийци и политици-*** без принципи! Не приемам отношение към този умреляк като към човек. това е вредна твар и се радвам ако новината е истина. ще пия една бира и ще пожелая същото на единоверците му..
29
1
 
22
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Едно време, преди баят години, един български свещеник беше обвинен, че е предал Дякона. Ама след години се оказа, че пари излизат от дувара на един търговец - същия, обвинил попа. Истината не е това, което се вижда, ама как да го обясниш на ***...
28
13
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Абе хампи,по времето на делото ти не си бил и в плановете на тейко си бе мушморок,какво разбираш и от шотлански диалект,че си се изказал така ? И като си "минаващ",мини и замини,но не се спъвай тук да плещиш простащини. Като не е терорист,защо престъпното Кадафи го посрещна като герой бе бухал,да ви *** в тъпите анализатори червени.
27
10
 
6
 
! Отговори
do 27 преди 11 години
Той невинен ,моляти се недей че става смешно.Аман боже от многознайковци като тебе.
26
9
 
23
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Жалко за невинния човек. Не беше виновен и ако сте следили делото, ще го знаете. Стана жертва на политиката, а там няма прошка.
25
6
 
4
 
! Отговори
Този преди 11 години
сайд е талибано-червен,продажен и лакейски.Мръсни долни *** го обслужват.
24
2
 
7
 
! Отговори
човекът на снимката преди 11 години
ви прави последно сбогом с лявата си ръка ,а на ум си казва : яжте ми *** х.... , и се надявайте да отида в ада ,изтървахте ме докато бях жив ,а сега ще се самоуспокоявате ,че ще отида в ада ! Адът и раят са за наивните люде !
23
5
 
17
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 11 години
След като се смени властта в Либия и на власт там са вече *** на илюминати, беше ясно, че Меграхи ще "почине". Само така беше възможно да се оправдае една отвратителна сделка на Запада с Кадафи.Истината е, че Меграхи изобщо не беше болен от рак ! Ако Кадафи беше жив и управляваше още в Либия - Меграхи щеше да живее още 20-30 години.
22
17
 
6
 
! Отговори
емир преди 11 години
Аллах рахмет ейлесин...
21
9
 
8
 
! Отговори
гурбетчия до 21 преди 11 години
Съгласен съм с тебе ,но лошото е ,че няма да гори никъде ! За него вече всичко свърши ,и хубаво и лошо ! Ще му изгният кокалите някъде под земята ,но няма да отите в ада ,както и най-големият светец няма да отиде в рая! Трябваше да го тормозят и бият докато е жив!
20
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално е да изпиташ някакво задоволство, когато разбереш, че убиец на невинни хорица е умрял. Мразя да говоря злини, но да гори в ада.
19
9
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
И сега вярващите да не си помислите ,че Господ го е наказал с това заболяване ! Можело е и да не се разболее и да си живурка ,просто късметът му е бил такъв ,а не че е получил някакво възмездие ! Как е възможно да освободят такъв терорист от затвора?!
18
7
 
3
 
! Отговори
na 21 преди 11 години
shte gori v ada toz *** takiva bog gi nakazva a tozi go e nakazal idealno poslednite godoni ot jivota si kato kyche izkara tova zaslujava vseki islqmist
17
16
 
8
 
! Отговори
ahhaha преди 11 години
най-накрая една добра новинатази вечер ще вдигна тост !