Френският президент не изключи въоръжена намеса в Сирия

Условието обаче е тя да е с мандат на ООН
Обновена: 30 май 2012 07:08 | 29 май 2012 23:05, Елка Василева
72
Френският президент не изключи въоръжена намеса в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че "военна намеса в Сирия не може да бъде изключена" след касапницата в Хула, при условие, че бъде одобрена от Съвета за сигурност на ООН, предадоха АФП и Ройтерс.

"Не е възможно да позволим на Башар Асад да избива собствения си народ", заяви Оланд за телевизия Франс 2. "Военна намеса не може да бъде изключена при условие, че се извършва под егидата на международното право, а именно - чрез резолюция на Съвета за сигурност на ООН."

"Аз и други сме се нагърбили да убедим Русия и Китай, а също така да намерим решение, което не трябва обезателно да е  военно," изтъкна Оланд, който в петък ще се срещне в Париж с руския президент Владимир Путин.

Същевременно Белият дом заяви днес, че според него военна намеса в Сирия в този момент не би била правилният път на действие, понеже би довела до още по-голям хаос и кръвопролития, предаде Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джей Карни заяви обаче на пресконференция, че САЩ не са отхвърлили нито един вариант, включително военни действия, по отношение на сирийската криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смях - Франция и военна намеса. Като им знам силата на французите най-много Сирия да завладее Франция:)))
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската мечка - това ми звучи като руския алкохолик,което е по-реално предвид ситуацията в Русия от десетилетия минимум.
23
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук има един изкукуригал тотална щета комунист,който пише мнение след мнение и си слага плюсчета и само повтаря Русия,руси,русия. Русия в момента подкрепя поредния престъпен диктаторски режим,който ще бъде изметен от ООН, както стана с Ирак,Либия и други психопатски режими. Свиквай,русофил.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Условието е тя да е с мандат на ООН,т.е. Путин да ги пусне,ама това никога няма да се случи
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оланд го бяха снимали папараите как лиже краката на валерито,така че от него боец не излиза.С обама се разбраха да се изтеглят от афганистан,ама путин не лиже крака и след тази среща в петък ще запее нова песен.Русия в момента е на крака и чакат с нетърпение пак да се поразходят из Европа,Меркел го знае и не смее да изгони сирийските дипломати.Плюс това с франция и франция е свършено,меркел тръгна към русия а французите ще духат супата,ама те го знаят
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската мечка пак ще опре до шанзелизе,ама този път не да ги освобождава а да ги колонизира.Ние сме по големи мърди от французите с нашия еврейски министър,защо назите не изгониха сирийския посланник,ами България е барбър петко с мъжете..пожарния да си ходи,тоя *** ще ни вкара във война,ама да си вземе и кипите
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От цял свят само Англия,Франция,Италия,Австралия и сащ са изгонили посланниците и забележете и България .Еврския ни външен министър не работи за българските интереси,ще ни вкара във война заради евреите...навън
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дам, *** са франсетата, имам нещастието да работя във френска фирма и са долни *** всичките, които познавам, мега балъци с мега самочувствие и впечатление, че светът се върти около тях... Лекенца от класа...
17
2
 
7
 
! Отговори
7777777 преди 11 години
Журналистите се хващат за една дума.Гледах го по франc2,каза че за да влезне трябва първо да убеди русия и китай,а и има и други мерки не само военни.Външния му министър няма да допусне да тръгнат първи както в либия.Нали и тях ги командват хамериканските сионисти,на кой му се хварлят милиони на ден за уж демокрация
16
8
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
dokato diktatorski strani kato Rusia i Kitai poddarjat siriiskia diktator klaneto shte prodoljava,tolkova sa uplasheni tezi strani i pri tiah da ne stane arabska revolucia che sa gotovi na vsichko!
15
5
 
20
 
! Отговори
Ovidiu преди 11 години
Аве мишки френски,2 световни войни загубихте,виетнамците ви биха кат шкимбя у дувар при Диен Биен Фу,загубихте цял Индокитай,шайка алжирски партизани ви напрай смешни-за каква военна намеса ми говорите,точно пък вие?????
14
4
 
19
 
! Отговори
Кака Миче преди 11 години
Аз янките и другите *** от НАТО ги разбирам , ама не мога да разбера нашенските ***, дето пишат тук, на чия страна са? Или се правят, че не знаят кой воюва срещу Башар Асад? Народът на Сирия? Хаха!Ами когато си свършат работата и в Сирия, както я свършиха в Босна, Кососво, Македония, Либия, някой ден могат и тук да си намерят работа. Някое неудобно на американците правителство, което реши досущ както Германия да гледа интереса на държавата и реши да търгува с Русия на по-широка база...
13
4
 
1
 
! Отговори
Do 14 преди 11 години
nishto novo pod slanceto. Edno vreme vsichki trudovi kolektivi prashtaha pisma, do pravitelsvoto, i iskaha smart za "" Traicho Kostov, i negovata klika" Podobni pisma mogat da se srshnat chesto vav komunisticheskite vestnici.
12
2
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Този...ляв демократ -социалист,ще излезе...ястреб.Много рано си...показа рогата.Това се дължи на...проблеми в детството(все са го...били големите),или на сексуална неудовлетвореност...сега,което избива в...агресия.Знаех си...аз,че французите и те като нас,гласуват по...инерция и...срещу някого,без да знаят какво ги...очаква,след промяната.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хаха франсетата ги знаем какви войни са
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ги избива Асад, а ги избиват войниците малко ме съмнява тия войници да стрелят срещу семействата си по-вероятно е да стрелят срещу терористите, та кого всъщност ще подкрепи ООН ако АСАД е диктатор защо армията е с него би трябвало отдавна да са преминали на страната на бунтовниците.
9
6
 
38
 
! Отговори
Гоцко преди 11 години
***, тея франсета излезнаха по-големи *** от янките! Тамън си викам, айде един по-нормален човек на кормилото, че оня дребен гном комплексар подпали северна Африка да се доказва като мъж, а тоя мазник - и той същия! Бре ненаиграли се, бре големи бойци се извъдиха! Да беха се били с Хитлер за страната си, а не да надуват мускули на арабите и да оправят яужди суверенни държави!Всичките проблеми на Европа оправиха, цъфнали са с Гърция, Испания и Италия, та Сирия ще оправяме сега! Ай сиктир!
8
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не е възможно да позволим на Башар Асад да избива собствения си народ", заяви Оланд Естествено че няма да позволите, убиването на хора е запазена марка за НАТО!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За четирима убити френски войници (единият българин) решиха да се изтеглят от Афганистан.В Сирия ще влизат..никъде няма да влизат тези френски хитреци. Могат единствено да насъскат турците.
6
5
 
25
 
! Отговори
мъдрец преди 11 години
хамерика първо коли ,след това казва и убеждава всички че ти си извършил убииствата , след това с развързаните си ръце прави с теб каквото си пожелае