Френският президент не изключи въоръжена намеса в Сирия

Условието обаче е тя да е с мандат на ООН
Обновена: 30 май 2012 07:08 | 29 май 2012 23:05, Елка Василева
72
Френският президент не изключи въоръжена намеса в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че "военна намеса в Сирия не може да бъде изключена" след касапницата в Хула, при условие, че бъде одобрена от Съвета за сигурност на ООН, предадоха АФП и Ройтерс.

"Не е възможно да позволим на Башар Асад да избива собствения си народ", заяви Оланд за телевизия Франс 2. "Военна намеса не може да бъде изключена при условие, че се извършва под егидата на международното право, а именно - чрез резолюция на Съвета за сигурност на ООН."

"Аз и други сме се нагърбили да убедим Русия и Китай, а също така да намерим решение, което не трябва обезателно да е  военно," изтъкна Оланд, който в петък ще се срещне в Париж с руския президент Владимир Путин.

Същевременно Белият дом заяви днес, че според него военна намеса в Сирия в този момент не би била правилният път на действие, понеже би довела до още по-голям хаос и кръвопролития, предаде Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джей Карни заяви обаче на пресконференция, че САЩ не са отхвърлили нито един вариант, включително военни действия, по отношение на сирийската криза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
7
 
4
 
! Отговори
Калин преди 11 години
КО СТАВА БЕ .. *** ... НЕЩО МНОГО СЕ ХВАЛИХТЕ С ОЛАНД.. ХАХА .. ЩЕ ГУШНЕТЕ И ТУК БУКЕТА .. ДАЙ БОЖЕ СКОРО И ТУКА!!ВАЩА ***.А ЦОЦИАЛИСТИЧЕСКА ..!
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ ползват Франция като маша и разиграват театър. Виждаш ли, те франсетата като в Либия искат военна намеса, а Обамата не.След Де Гол французите са гола вода. По негово време Франция излиза от военният съюз на НАТО и е остава само с политическо участие 42 години. Саркози палячото наруши това статукво.
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опаааа кво ще прави сега таварищ Ассад?Ша има тричане май.
42
3
 
13
 
! Отговори
На зле е преди 11 години
Франция отново излиза на първа бойна линия, както при Кадафи. Убийствата са извършвани от много близко разстояние, което потвърждава, че това е действие на радикални ислямисти, а не на армията, която била стреляла с тежко оръжие - снаряди от оръдия, танкове. Целта е да се осигури плацдарм срещу Иран на територията на Сирия. По-късно Русиия и Китай.Катар и Саудитска арабия осигуряват финансовата страна на това нахлумане и на бандюгите, спускани най-много от Турция, Ирак. Една война ще ни засегне
41
3
 
19
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Башар Асад има най- малката пропагандна и фактическа полза от убийствата. Само политически заинтересован *** може да твърди, че избива собствения си напрод.
40
6
 
11
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 11 години
Искам да видя как ще бомбандират Сирия.ХА ХА ХА. Вземете си и повече чували за труповете.Нещастници.Това да не ви е Кадафи където не посмя да пусне в действие допотопните си ракети..След Северна Корея, Асад има най модерното ПВО.Да не забравяме че Руснаците имат дванадесет хиляден контингент в Сирия който обслужва ракетните комплекси.По бреговете има четири установки "БАСТИОН" които ще държат на 500км флота на агресора.Първия самолет който доближи Сирия няма да има къде да се върне.Бу ха ха.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам как ще стане тази военна намеса! Русия да бомбардира собствената си военноморска база в Тартус и собствените си военни съветници?Да изгуби и последния си стратегически съюзник в Близкия Изток? Да изгуби третия си най-голям купувач на оръжия?Невъзможно!!!!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами върви си по план всичко, населението на земята според една групичка хора спешно трябва да се намали драстично, една световна война ги урежда перфектно, днес азия, утре европа...
37
4
 
14
 
! Отговори
Rстреб преди 11 години
Опасявам се, че тия няма да мирясат, дорде не подпалят света със световна война!
36
2
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Frenskija prezident Sarkozi li se kazva?
35
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
V Bibliata pishe 4e Rusia e unishtojitelkata na Novata Rimska Imperia(Z.Evropa i USA).
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера защо винаги забравяте как Русия толкова пъти предаде съюзниците си съвсем официално - Югославия, Ирак, Либия?
33
3
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Amerikanskija sataninski nacizum podkrepja diktatorite.
32
3
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Amerikanskija sataninski nacizum podkrepja diktatorite.
31
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви филми ? Филм ли е ,че го изринаха и Садам Хюсеин като мръсно коте, и Кадафи и изобщо не се замислиха. Верно може би и филм може да се направи- даже сериал - Измитане на самозабравили се диктатори.- Тоя психопат Асад е следващият. Ти гледаш много руска телевизия и си изкукуригал напълно. Не аз гледам филми - доколкото знам това ,което говоря, е истина - диктаторите се пъчат докато ООН не каже БАУ и ги измете със все парцалите им.
30
3
 
15
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Дано да си го получите от Китай, изчадия чуфутомасонски!!
29
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
Amerikanskija nacizum i izraelskija nacizum sa po-gnusni i po-kovarni ot germanskija nacizum.
28
3
 
14
 
! Отговори
Ovidiu преди 11 години
Абе,ние междусъседските си отношения не можем да оправим,пък сме тръгнали близкия изток да оправяме....Пребиха като куче нашия посланик в Македония,насред Скопие,а външния министър мълчи като слива.Вместо веднага да затворим границата,да им спрем тока и да им наложим пълно икономическо и търговско ембарго.После не се чудете защо Турция ще стане водеща сила на балканите.............
27
1
 
6
 
! Отговори
do 26 преди 11 години
изкукугирал има, ама освен теб друг не виждам.Много хамерикански филми гледаш.
26
2
 
11
 
! Отговори
28 преди 11 години
Слагайте ми минуси още, а след това порверете цифрите. Сирийската армия е по-голяма от френската и като численост и като снаражение. Около 750 000 за сирия срещу 460 000 войници за франция. Сирия е голяма, богата и военизирана държава Това не е като да нападнеш петмилионна либия с 10 танка на кръст. Ако франсетата тръгнат сами, ще го изядат големия скоропостижно. Но те така или иначе няма да тръгнат въобще, защото са си пъзльовци и женчовци - доказали са го многократно в исторически план.