Мубарак ще обжалва доживотната си присъда

Стотици египтяни празнуваха по улицата на Кайро след решението
Обновена: 2 юни 2012 16:17 | 2 юни 2012 16:16, Красимир Ангелов
16
Мубарак ще обжалва доживотната си присъда
Мубарак ще обжалва доживотната си присъда. Снимка: Reuters

84-годишният бивш президент на Египет Хосни Мубарак ще обжалва доживотната присъда, наложена му заради убийствата на близо 850 демонстранти по време на въстанието, което го свали от власт.

Това заяви днес след произнасянето на присъдата единият от неговите адвокати - Ясер Бахр, цитиран от Франс прес.

"Ще обжалваме. Присъдата е пълна с юридически слабости", отбеляза защитата.

Генералният прокурор също ще обжалва твърде меката според него присъда, посочва ИТАР-ТАСС.

След съдебното заседание Мубарак, който предварително бе задържан досега във военна болница, бе прехвърлен в затвора Тора, в южно предградие на Кайро.

Още по темата

Според службите за сигурност осъденият е настанен в крило, оборудвано с медицинска апаратура.

С тъмни очила, лежащ на носилка в клетката за обвиняеми, бившият президент остана невъзмутим, докато изслушваше решението на съда.

Същевременно съдът свали обвиненията в корупция срещу синовете на Мубарак Аля и Гамал поради изтичане на давностния срок, отбелязва РИА Новости.

Стотици демонстранти, недоволни от решението на съда, влязоха в сблъсък с полицаите около сградата и хвърляха камъни по тях, а служители на реда подгониха нарушителите. 

Мнозина египтяни в изблик на радост излязоха по площадите в големите градове, а шофьори натискаха клаксони, приветствайки съдебното решение.

Според наблюдатели присъдата срещу Мубарак е компромис между смъртното наказание, поискано от обвинението, и оправдателното решение, за каквото настояваше защитата.

И симпатизантите, и критиците на бившия президент останаха недоволни, обобщава ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЕгипетХосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според наблюдатели присъдата срещу Мубарак е компромис между смъртното наказание, поискано от обвинението, и оправдателното решение, за каквото настояваше защитата.Да им имам компромиса. Ако от защитата бяха поискали да му се платят 30 милиарда обезщетения за морални щети, компромиснити решение сигурно щеше да е да му дадат 1.Започна се - показна демокрация, нагласено правосъдие. И те като нас за истинска демокрация не са дорасли, а правосъдието (не) как да го използват.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха бил взел милиарди. Бил взел милиарди ама е бил само един. Сега тези дето ще вземат милиарди ще са доста повече. И нека познаем от кого ще ги вземат. Нищо ново под слънцето. А мучо скача и се радва
12
2
 
4
 
! Отговори
а преди 11 години
Той бил 30 години пълен господар и е бил известен като Фараона. Взел си е всияко с пълни шепи.Сега какво ше му направят на 84 години? Цирк за гладната тълпа.
11
3
 
2
 
! Отговори
Garibaldi преди 11 години
Поизсилили са се с присъдата.Едва ли Мубарак е давал заповед да се стреля срещу протестиращите!!!.На много по-ниско ниво са издавани заповеди.А може да не са били нужни такива.Но това е единият аспект на печалният край на една американска марионетка. Режима му оцеляваше благодарение на щедрата американска помощ.Стотици милиарди е изсипала Америка в Египет през този период.И този режим беше угоден на тях. Иначе не биха го търпяли и три години.А той оцеля 30 години. И изведнъж САЩ предават приятелят си.Нещо много често срещано в американската политика. Сега да ги видим как ще я карат с ислямистите които навярно ще спе4елят и президентските избори в Египет
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пролет, пролет, пролет.
9
2
 
1
 
! Отговори
До ясен преди 11 години
А гърците къде ги причисляваш?
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледай Бойко, наблюдавай и запомни, какво правят американците с износените си пачаври. ;)
7
5
 
8
 
! Отговори
Кайро преди 11 години
Ееее,хайде на екскурзия в Египет,момчета! Хеопсовата пирамида,сфинкса,мумиите,туй цък,онуйцък. Нали се радвахте много,че американците свалиха от власт собственото си протеже? Което вече не им трябва и го изхвърлиха на бунището? Радвахте се,подскачахте от радост. "кой не скача е червен,хаха". Аре сега да ви водя в Египет на почивка. Искате ли? Някои от вас бяха там миналата година по това време. Защо да не отидете и сега?
6
4
 
9
 
! Отговори
СБЪРКАЛ СИ АДРЕСА преди 11 години
ДА ОБАЧЕ ТОЙ НЕ Е ДРУГАРЯТ МУБАРАК,А Е ГОСПОДИН МУБАРАК ИЛИ СЪР МУБАРАК ИЛИ КАКТО Е ТАМ АМЕРИКАНСКАТА ТИТЛА ЗА ГОСПОДИН. ТА ЗНАчИ ГОСПОДИН МУБАРАК БЕШЕ ДЯСНАТА РЪКА НА АМЕРИКА ЗАЕДНО С ПОКОЙНИЯ КРАЛ ХЮСЕИН НА ЙОРДАНИЯ. И КРАДЕшЕ С АМЕРИКАНСКО ОДОБРЕНИЕ. ХАФЕЗ АСАД ПЪК БАЩАТА НА СЕГАшНИЯ АСАД В СИРИЯ БЕШЕ ПРОТИВ АМЕРИКА И МУ СПРЕТНАХА "НАРОДНИ" БУНТОВЕ
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"84-годишният бивш президент на Египет Хосни Мубарак ще обжалва доживотната присъда, ..."Ще има ли време? Мисля, че доживотната присъда ще трае по-малко от обжалването на присъдата.:)
4
3
 
12
 
! Отговори
ан преди 11 години
НА ДРУГАРЯ МУБАРАК МУ МИНА ЖИВОТА. И ДВЕ ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ДА МУ ДАДЪТ НЯМА ДА ЖИВЕЕ ОЩЕ 84 ГОДИНИ. ПО ВАЖНОТОЕ ДА МУ СЕ ВЗЕМАТ МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА. ЗАЩОТО В МУТРЕСТАНИЯ ТОЧНА ТОВА НЕ НАПРАВИ НАРОДА И СЕГА ГО ДУ-А ПОД ВОДА ДА НЕ ВДИГА ПРАХ. ОСТАВИСЕ НА ЕДНА ШЕПА СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ДА ГИ ИЗЛЪЖАТ ЧЕ ЩЕ МУ ДОКАРАТ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ АМА В ТУНЕЛА НА БЕЗРАБОТИЦАТА БЕЗПАРИЧИЕТО МОНОПОЛИСТИТЕ И МИЗЕРИЯТА..
3
4
 
8
 
! Отговори
Ben GaN преди 11 години
Аз мечтая да видя Сергейчо и Дуган зад такива решетки. И всеки упрвляващ, който ни краде. Забележете, ако откраднеш или опиташ да го направиш, затвора ти е гарантиран. Всички, които крадат с милиони - получават условни присъди по 2-3 години. А Ивергите, които скъсват държавата от крадене и катастрофално управление, дори не ги обвиняват освен словестно !?!
2
6
 
12
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Ще страдат египтяните. С Ал Кайда в държавата, най-големият им поминък - туризмът ще замре.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве, аз се чудя тия хора как заспиват нощем. Защитават убиици, изнасилвачи, педофили... след журналята адвокатчетата са следващите на бесилото!