Пътнически самолет се разби в двуетажна сграда в Лагос*

Загинали са 152 души
Обновена: 3 юни 2012 20:08 | 3 юни 2012 19:41, Елка Василева
40
Пътнически самолет се разби в двуетажна сграда в Лагос*
Самолет със 153 души на борда се разби в Лагос. Снимка: архив, Reuters

Сто петдесет и двама души са загинали в днешната самолетна катастрофа над най-големия нигерийски град Лагос, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

Пътнически самолет със 153 души на нигерийската авиокомпания Дана Еър, изпълняващ полет от столицата Абуджа към Лагос, се разби в двуетажна сграда близо до летището на Лагос, съобщи за Франс прес директорът на нигерийската гражданска авиация Харълд Демюрън. "Не мисля, че има оцелели", добави той.

Според Асошиейтед прес самолетът е летял от Лагос за Абуджа. Времето в Лагос е ясно, посочва АП.

Според говорителя на полицията в щата Лагос самолетът се е разбил над квартала Иджу, в северната част на 15-милионната икономическа столица на Нигерия.

"Потвърждавам, че наш самолет се разби в периферията на Лагос. Изгубихме връзка със самолета", каза говорител на авиокомпанията Дана Еър.

Международното летище на Лагос е едно от най-големите в западна Африка. През 2009 г. то е обслужило 2,3 милиона пътници, пише БТА.

* Информацията е актуализирана в 20.08 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: нигериясамолетЛагос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
бачо ви преди 11 години
Не ли ви прави впечатление че не се споменава какъв е самолета Ако беше руско производство поне пет пъти щяха да го пишат
28
1
 
2
 
! Отговори
Hristo преди 11 години
Защото търговския център беше едно контролирано събаряне на сграда.Толкова прецизно,че да им завиди човек.
27
3
 
1
 
! Отговори
мнйхуъгтф преди 11 години
това ще сполети и Сф един ден,въпросът е кога?Това еже1ано прелитане на самолети над града неминуемо ще доведе и тази беда в Бг.До кога ше се търпи таз игра на руска ролетка,вместо да се изнесат над софийското поле.Какво пре4и да го направят преди да падне или не става без да има жертви :)
26
1
 
1
 
! Отговори
da преди 11 години
От сърце го казвам-не нигерийските мошенници -419- не един самолет да падне....автомат за тях
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми кофти кво да се прави.Самолетите винаги ще си останат опасни.Колкото и да ги обезопасяват,компютизират,автоматизират и тн идва един момент в който цялата глупост е просто 100-ина тона тенекия устремена с няколкостотин километра в час към земята.А тия вътре имат около минута да направят нещо.С малките самолетчета е още по-зле.
24
2
 
2
 
! Отговори
Илко преди 11 години
В никоя новина не пише ,че самолета е Боинг , просто за инфо ви го давам
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Нигерия има режим на тока, а когато централното захранване изключи, има около 10 секунди буфер, докато минат системите на генератори. Ако самолетът е захождал към пистата и е изчаквал някакви допълнителни инструкции, и в същото време на земята е спрял тока, най-вероятно пилотите не са смогнали да овладеят самолета, чакайки инструкции. Опитали са се да се вдигнат, но не са успели, което обяснява и защо са се разбили в квартал близко до летището. Поне аз така мисля, де.
22
4
 
6
 
! Отговори
Nikolai преди 11 години
Бог да ги прости хората.Само, че ми намирисва на някоя инсценировка пак.Самолет в ясно време не пада толкова лесно.Да не чичо Сам да е намерил я петрол , я нещо друго в Нигерия и да дойде с 10-20 хиляди войници да поддържат мира заради , най-вероятно терористичния акт , както ще го нарекат.
21
2
 
12
 
! Отговори
Дерп преди 11 години
Ти някой ден ще го духаш, ***! Още не те е помачкал живота! Ще го духаш , и то много!
20
42
 
5
 
! Отговори
vanusha преди 11 години
da go duhat *** hubava novina
19
11
 
4
 
! Отговори
Човека Пилот преди 11 години
Натоварили са ги в Швейцарска Чесна и са натежали.Иначе Нигерия днес би едно на мъка.
18
10
 
49
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Хората са починали, покажи малко уважение...Ти си типичен представител на онези ***-бесепари, на които Бойко и Герб (или което и да е българско правителство) са им виновни за тъпотата в душата и главата. Винаги ще си беден, глупав и губещ в живота. Може ли на такава трагедия да пишеш такива простотии...Поклон пред паметта на загиналите хора. Моля всички коментиращи да не се подиграват с подобна трагедия.
17
2
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
До 6-ти. Увеличил си 6 пъти населението на Нигерия.
16
31
 
8
 
! Отговори
Гербераст! преди 11 години
Всичко е заради ония нещастници от Герб и Бойко, те са виновни за всичко!
15
1
 
39
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Бог да ги прости хората!
14
2
 
23
 
! Отговори
Хейтър преди 11 години
Хаха, а на снимката - двуместна Чесна. Браво, днес.бг.В испанските новини дават, че са 159 души (153 пътници и 6 екипаж)
13
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ми се присра за малко...
12
0
 
33
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Като няма късмет човек.Трагедия.
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за хората.А иначе някои коментари тук ми звучат кофти нещо и не на място.
10
5
 
2
 
! Отговори
sssssssss........ преди 11 години
Инциденти|Катастрофи 03.06.2012 19:07 | Обновена в 20:17| Новини5| Новини7427Share on facebook Share on email Share on twitter More Sharing Services 6Пътнически самолет с над 140 души на борда се разби в НигерияПо първоначална информация в самолета е имало 153 души. Сега властите съобщават за 147 пътнициНовиниПътнически самолет се разби над квартална нигерийския град Лагос.По първоначална информация в самолета е имало 153 души. Сега властите съобщават за 147 пътници.Спасителните служби все още нямат потвърдена информация за жертви, посочва Асошиейтед прес.Самолетът на компанията Дана Еър изпълнявал полет от Лагос за столицата Абуджа, съобщи шефът на нигерийската гражданска авиация."Не вярвам да има оцелели",коментира той.Катастрофата станала съвсем близо до летището, добавя АП.Според АП самолетът се е разбил в двуетажна сграда.Свидетели разказват за "Ал Джазира", че всичко е избухнало в пламъци.На мястото вече са изпратени спасителни екипи.Според Асошиейтед прес самолетът е летял от Лагос за Абуджа.Времето в Лагос е ясно, посочва АП.Според говорителя на полицията в щата Лагос самолетът се е разбил над квартала Иджу, в северната част на 15-милионната икономическа столица на Нигерия."Потвърждавам, че наш самолет се разби в периферията на Лагос. Изгубихме връзка със самолета", каза говорител на авиокомпанията Дана Еър.Международното летище на Лагос е едно от най-големите в западна Африка.