Франция върна пенсионирането на 60 години за някои служители

Париж направи това въпреки предупрежденията на ЕС
6 юни 2012 19:30, Елка Василева
41
Франция върна пенсионирането на 60 години за някои служители
Демонстрация на служители от частния и публичния сектор срещу пенсионната реформа, Нант, 2010 г. Снимка: архив, Reuters

Френското правителство възстанови пенсионирането на 60 години вместо сегашните 62 години за някои служители, които са започнали да работят по-рано, обяви след днешното правителствено заседание министърът на социалните въпроси и здравеопазването Марисол Турен, цитирана от Франс прес.

Тази мярка, представена като "изцяло финансирана мярка на справедливост", ще се отнася за 110 000 души през 2013 година и се изчислява на 1,1 милиарда евро за тази година и до 3 милиарда евро през 2017 година - в края на мандата на президента Франсоа Оланд, уточни тя.

Понижаването на пенсионната възраст беше сред ключовите приоритети в предизборната кампания на Оланд, който победи на изборите през май досегашния държавен глава Никола Саркози, отбелязва Ройтерс. Решението на правителството бе взето въпреки предупрежденията на ЕС, че Франция ще изпита затруднения при изпълнението на бюджетните си цели без съкращения на разходите, посочва БТА.

Излизането в пенсия ще бъде възможно на 60 години за гражданите на страната, започнали да работят на 18 или 19 години и внасяли за пенсия 41 или 41,5 години според годината на раждането, уточни АФП.

Г-жа Марисол Турен заяви, че тази разпоредба ще позволи на жените, които са работели и имат деца, да не бъдат ощетени при изчисляването на техните пенсии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има гориво, храна. Ще има режим на тока и водата. Хората ще се бият по улиците за хляб - типични симптоми на крайна фаза на комунизъм.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е добре! Как така ще направиш 41 години и ще се пенсионираш! Веднага да се изпрати Бойко, Тотю и Моника Дянкова-Люински да им дадат акъл и да им се скарат ако не поемат! Веднага! Докато не е късно! Как ще внася някой осигуровки 41 години и ще иска пенсия! Трябва да внася поне 60 години!
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О Европа ще я има - като гето раздирано от граждански войни.
13
1
 
6
 
! Отговори
15 преди 11 години
Добре Нострадамус! Сега вече знаем, че след две години Европа няма да я има! Надяваме се, че ти ще си в Азия или САЩ:)
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давам им 2 години, освен ако не се смени рязко курса на върха, но за сега няма такива изгледи. Докато командват двата лагера - на антибизнес бюрократи, и комунисти-популисти работата е към бунището на историята с пълна сила. Всъщност мисля си, че хората в Европа са просто с увредено мислене, презират бизнеса и частната инициатива, заклеймяват ги като врагове на "народа"... а после се чудят защо са бедни. Азия е вече в пъти по-развит континент, САЩ ще се оправи, но, накъде, стара Европа?
11
0
 
13
 
! Отговори
Власт преди 11 години
Пари на калпак сегашните управляващи няма да дадат.Ще ги използват прецизирано под различна форма, улеснени от властта която имат за осигуряване на благоприятен изборен резултат.Преди два часа по една тв коментираха как подпомагали пенсионерска екскурзия с пари от държавната субсидия.Наблюдавайте как действат гербовите кметове в малки населени места.Едно ухажване на своите хора, ромите, финансиране на разни инициативи с пари не само от отпуснатия бюджет.Много са изкусни, ще видите резултата.
10
0
 
9
 
! Отговори
12 преди 11 години
Кога умира Европа Нострадамус!? Какво ти говорят духовете:)))
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Икономическите процеси са в голяма степен обективни. Демографията и нивото на човешките ресурси не лъжат. Европа е свършена - срещу това може да се роптае, плаче , мрънка или крещи, ни процесът е необратим.
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ауууу! Ужас! В една държава зачели правата на хората след 40 години труд! Ужас! Франция фалира прогнозират българските форумни мишки, стремящи се да оправдаят повишаването на пенсионната възраст от българските милиционери:)))))))
7
4
 
18
 
! Отговори
анти преди 11 години
Като ви казвам, че този ЕС е нов вид СССР, вие ми скачате..
6
14
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Този Оланд,няма да го...бъде.Във време на...криза,прави социални...отстъпки.Да пратим Бойко,да го...светне,по някои...въпроси.
5
4
 
20
 
! Отговори
3 преди 11 години
Така говорили и гокато Де Гол въвел майчинството и представете си - Франция още не е фалирала:)))
4
2
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Страшно тъпо твърдение. Аз до сега съм чувал само, че парите ОТ наркотрафика отиват някъде ... ама пари за наркотрафика? Че да не му трябва субсидия....
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа е свършена - играта приключи... Докато популизмът и хорската простотия печелят, всички останали ще губят!
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България чакаме вдигане на 80 години! Все пак трябва да се осигурят кражбите за ГЕРБ!
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следва част 2 - фалитът!