Гърците избират нов парламент, решават бъдещето на еврозоната

Нова демокрация и СИРИЗА с най-големи шансове за победа
Обновена: 17 юни 2012 09:11 | 17 юни 2012 09:08,
85
Гърците избират нов парламент, решават бъдещето на еврозоната
Свещеник дава своя глас за нов парламент на Гърция. Снимка: Reuters

Гърците избират днес за втори път парламент в рамките на два месеца, като урните отвориха в тази сутрин в 7.00 часа.

До новите предсрочни избори се стигна след като на предишния вот нито една партия не можа да сформира правителство.

В избирателните списъци са регистрирани около 9 850 000 гласоподаватели. Те трябва да изберат за четиригодишен срок 300 членове на еднокамарния парламент измежду кандидатите, представени от 21 партии и един партиен блок, както и 58 независими.

Общият брой на кандидатите за депутатски кресла е 4873, припомня БТА.

Социолозите предричат победителя да се определи между партиите Нова Демокрация и коалицията на радикалната левица СИРИЗА.

Вотът се определя като определящ за бъдещето на Гърция в еврозоната, като лидерът на СИРИЗА Алексис Цапрас е категоричен, че при победа ще предоговаря условията по споразуменията, които Гърция сключи за излизане от кризата.

Първите прогнозни резултати се очакват след 19.00 часа, когато изборните секции ще бъдат затворени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
9
 
! Отговори
UACEG преди 11 години
Типично за българина-да гледа в чуждата паница и да злослови!Не ги мислете гърците-те ще се оправят!Погледнете себе си..Който и да ни управлява българина все ще си остане мързелив и ще гледа как да открадне или излъже.С такъв манталитет ако ще и Angela Merkel да ни управлява,все ще си стоим на едно и също ниво ....
28
3
 
18
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 11 години
Родината на истинската демокрация Гърция отново държи в ръцете си съдбата на световната демокрация !Ако гърците напуснат ЕС това ще е началото на края на Новия Световен Ред.Това е най-човеконенавистната, най-лицемерната и най-мракобесната система в цялата човешка история.Една система, която промива мозъците на хората, за да вярват, че всичко което се прави против тях, се прави в техен интерес и за тяхно добро.Една система, в която всички сме НЕсвободни и се намираме под ТОТАЛЕН КОНТРОЛ !
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЪРЦИЯ КЕ ПАДНЕ !!!!
26
0
 
23
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Българите смятаме себе си за тарикати, това е дума която трудно бих могъл да преведа на нашият език. Но най-общо казано тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.Какъв, ако не ***, трябва да си за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много *** за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самия. Трябва да си много *** за да се гордееш, че познаваш престъпници и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много *** и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш. Трябва да си много *** за да вярваш, че тези които нарушават закона, а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти, че те ще въведат законност.Трябва да си много *** за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.Трябва да си много ***, да работиш за хора които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самият тебе. И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже, всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш Ми аз, какво мога да направя?Трябва да си много ***, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш, от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг, трябва да поведе някой друг, за да оправи твоя живот. Трябва да си много ***, много страхлив, много безгръбначен.Трябва да си много *** за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея, в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг. Трябва да си много *** за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много ***.Трябва да си много ***, да живееш в земен рай и да го унищожаваш. Трябва да си много *** за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.
25
5
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
ВЕЛИКА ГЪРЦИЯ е на 1/4 финал на Европейско първенство!!!--да се четеПОСРАНА ГЪРЦИЯ пак е във фалит на Европейско първенство!!!
24
10
 
15
 
! Отговори
666 преди 11 години
На *** и на пропагандаторите на БКП нека да им припомня, че преди 1944 г. България икономически беше по-добре от Гърция. БКП съсипа българската икономика и станахме най-бедната държава в ЕС.Скоро стандартът в БГ ще се изравни с този в Гърция. Освен ако *** пак не решат да бъдат управлявани от БКП.
23
4
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
"Фалирала" Гърция дава на гражданите си 1 000 евро минимална заплата !"Фалирала" Гърция дава на своите пенсионери 700 евро пенсии !--Абе Хахо, хич не си в час с нещата в Гърция. Средната заплата сега там е 700 евро, и то ако имаш работа, защото повече от 1 милион гърци са безработни. Пенсиите са средно 350 - 400 евро, при това не всички получават пенсии.700 евро в Атина са малко пари и живееш повече от скромно.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяйте, че гърците са и в Нато и нямат само две бази като нас. А те винаги успяват да изнудват в своя полза.Нали сте чували: Когато се разда евреин, целият свят реве, когато се ражда грък и евреите реват.
21
3
 
7
 
! Отговори
рефер преди 11 години
Коя загуби в мача - Русия или Гърция? Знам кой спечели - Русия, защото Гърция ще фалира в близките месеци и руснаците ще започнат да изкупуват гръцкия бизнес и имоти. Същото ще правят германците, арабите...Гърците загубиха мача и ще плачат поне още 30 г.
20
8
 
25
 
! Отговори
ХА- ХА-ХА .... !!! преди 11 години
"Фалирала" Гърция дава на гражданите си 1 000 евро минимална заплата !"Фалирала" Гърция дава на своите пенсионери 700 евро пенсии !"Фалирала" Гърция играе на четвъртфинали на Евро 2012 !На "фалирала" Гърция им се молят от ЕС и им плащат, за да не го напуснат !Айде сега сравнете положението с "процъфтяваща" според платените от ГЕРБ телевизии България ... :)
19
8
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 11 години
Гърците избират нов парламент, решават бъдещето на еврозоната--Поредното тъпо заглавие на днес.бг. Не гърците решават съдбата на еврозоната, а страните членки на еврозоната, най-вече Германия ще реше съдбата на Гърция.
18
4
 
17
 
! Отговори
Разпад преди 11 години
Онзи ден един приятел ми каза : "... Преди повече от 20 години станахме свидетели на разпада на источния блок, сега идва края на западния..."
17
7
 
24
 
! Отговори
И С Т И Н А Т А : преди 11 години
На гърците не им пука дали ще са в ЕС или не !Гърците не робуват на идиологеми като нас. На гърците ЕС им плаща, за да стоят в ЕС, а ние си плащаме, за да сме в него.Илюминати се страхуват повече от това Гърция да не излезе от ЕС, отколкото самите гърци !
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атила е психопат, които има съдействието на ***.
15
6
 
11
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Гърция има изкусвено напомпан стандарт благодарение на парите на ЕС които се наливат там повече от 20 години. Да, но понеже гърците са много мързеливи, сега когато ЕС ги остави да се оправят сами, те не могат да запазят това, което имат. Ми то само с узаки и сиртаки до среднощ не става, иска се и работа. И ако си мислят че няма да си платят масрафите много се лъжат. Независимо кого ще изберат днес. Тъкмо да се научат че сиренето е безплатно само в капана за мързеливи мишки.
14
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Всички български...прекупвачи на гръцки домати,краставици,дини,маслини,пъпеши и пр.,да сеизтеглят...временно от там.След изборите в Гърция,цените...драстично ще паднат и щереализират...печалба.(за съвета,хонорар на...искам)
13
0
 
4
 
! Отговори
Охранител, до Атила: преди 11 години
Ти нормален ли си?
12
5
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Питай сърбите. каквото и да става, света ще бъде единен, не само Европа! Всичко е бизнес. Който не го възприеме губи. Аз съм за свободно движение на хората. Трябва да се внимава с харчовете, и да с намери механизъм, който да запазва социалната справедливост.
11
15
 
3
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Етиопския *** ***, Незаконно изграден на Балканския полуостров защо още не е Ликвидиран.Гръко-*** при Югославия и Русия...скоро, много скоро !!!Меркел ще се погрижи това да стане РЕАЛНОСТ.НАТО също ще съдейства Блядистан да заеме полагащото му се място, а именно на Бунището на ИсториятаКАЗАХ !!!bulgarya.co.cc
10
4
 
3
 
! Отговори
Do 5 преди 11 години
Ako ne biahme chlenove na evrosaiuza nai veroiatno i kriza niamashe da ima za nas....osven obichainata ot poslednite 22 god. razbira se