Почина "истинският" британски крал

Той се шегувал, че ще изпрати фактура за неплатени вековни сметки на Елизабет II
5 юли 2012 17:15, Петя Славова
19
Почина "истинският" британски крал
Майк Хейтингс се шегувал, че ще изпрати фактура за неплатени вековни сметки на Елизабет ВтораСнимка: Reuters

Истинският наследник на британския трон според някои историци е 71-годишният пенсионирният водач на електрокар Майк Хейстингс. Човекът е починал на 30 юни в Австралия - втората му родина. Бил е погребан днес в Джерилдъри, градче на 750 километра югозападно от Сидни.

Хейстингс е бил английски аристократ, четиринайсетиграф на Лаудън, който е емигрирал в Австралия през 1960 г. в търсене на приключения.

През 2004 г. документален филм, излъчен по британската телевизия Ченъл фор, посветен на британската монархия, заключава, че предците на Хейстингс са били лишени неправомерно от правата си върху трона през 15 век.

Хейстингс е бил потомък на кралския двор в Йорк, чиято борба с кралския двор в Ланкастър през 15 век е била позната в британската история под името Войната на двете рози.

В продукцията е участвал историкът Майкъл Джоунс, който е намерил документи в катедралата в Руан, Нормандия, посочващи, според него, че крал Едуард Четвърти /властвал от 1461 до 1483 г./ е бил незаконно дете.

Неговият баща Ричард Йорски се е сражавал срещу французите в Понтоаз, а неговата майка Сесил, се е намирала на 200 км от там, в Руан в момента на неговото зачеване. Бащата на Едуард Четвърти е в действителност английски стрелец с лък.

Ако теорията на гореспоменатия историк е вярна, то короната на кралството е трябвало да се озове на главата на младия брат на Едуард - Джордж, херцога на Кларънс и прародител на Майк Хейстингс.

През 2005 г. той даде интервю за Франс прес и тогава не показа никакъв интерес да защитава "монархическите си права".

"Мисля, че може да изпратя на Лизи /Елизабет Втора, британската кралица/ фактурка за неплатените през вековете наеми. От 500 години семейството на това смело момиче живее в моя проклет замък", заявил през смях тогава Хейстингс.

Синът на Майк, който вече е петнайсети граф на Лаудън също не бърза да отстоява правата си. "Ще го мисля по-късно", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: наследниккралство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
кви глупости говориш
14
1
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Ми да.Те сегашната английска династия чрез разни бракове и дреги шминди капели са наследници на шотландските им колеги.После уния обединено кралство и т.нла нали сите шотладци са Мак...еди си кой. Та Мак(Мс) е всъщност от "маке"Знаем ний .....
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, човекът си е бил уредил жовотът, за какво му е било да претендира за короната? А и както знаем понякога короната носи повече нещастие отколкото щастие. Вижте какво се случи с принцеса Даяна. Така, че напълно го разбирам и даже му се възхищавам на чувството за хумор! "Смело момиче" и "Проклет замък" това ме разби! И това с наема също е готино. Представяте ли си за 500 години каква сума се е натрупала? :-))
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До автора: Ричард не е ЙОРСКИ, а Йоркски. Произлиза от ЙОРК. Големи неграмотници започнахте да публикувате!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1:След като са оставили живи преди него 13 негови предци, защо им е точно него да убиват? Мисли с мозъка, а не със задните части, и ти и ония дето са ти щракали плюсовете!
10
1
 
6
 
! Отговори
олеле преди 11 години
четиринайсетиграф на Лаудъне това е върха на правописа !! Бравос на такива млади, завършили Сорбоната журналисти ! Марш във втори клас !
9
2
 
4
 
! Отговори
Роси преди 11 години
ДО 9.Според теб е глупост, но Великобритания се управялва от Кралицата.. все още.... всички ходим по *** на Великобритания.. кой е по-глупавия... всички държави управявани от министър,зам-министър, цял министерски съвет.. или тия дет се доверяват на един човек, но досека не са се оплакали.По статията... може би на човек на му се е занимавало да си извоюва правата. а може и да му е била запушена устата по някакъв начин ^^
8
0
 
4
 
! Отговори
БС преди 11 години
Бог да прости!
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по- голяма глупост в съвременния свят от от наследствените монархии!Харчат се милиарди за нищо - някакви си институции, които имат само по нашемо казано само мутренско влияние.
6
4
 
31
 
! Отговори
kj преди 11 години
Тук в спора,последната дума имат братята македонци.100% съм обеден,че някой Гьоко е наследник на английския престол,но докато не се произнасят маките,нищо не е решено.
5
3
 
6
 
! Отговори
Лао Дзъ преди 11 години
Според стари византииски източници Английския престол е узурпиран чрез измама от членове на Арамейска култура от района на днешен Бургас(и цяла южна Румелия).Затова тези земи по времето на пьрвата и втората Бьлгарска държава са били ничии между нея и Византия.Те са избягали от тези земи след настъплението на османските турци.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преводът на dnes.bg кърти плочки, както винаги:-))))))
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пред Законите на Бог всички сме равни. Вселената - тя е просто материя драги му number two :)
2
14
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
Дано рано или късно всички мохарси измрът като кучета.ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКАТА.
1
1
 
32
 
! Отговори
......... преди 11 години
Не му трябва на човека. В края на краищата всичките отиваме на едно място и си носиме последствията. Пред законите на вселената всички са равни. Няма крал няма кралица .