Германска провинция обяснява как да бъдат разпознати неонацисти

Оказва се, че симпатизантите на Третия райх вече са по-дискретни
Обновена: 7 юли 2012 16:47 | 7 юли 2012 16:47,
68
Германска провинция обяснява как да бъдат разпознати неонацисти
Арест на заподозрян в неонацистка дейност в Германия. Снимка: Ройтерс

Германската провинция Бранденбург разпространява брошура с инструкции как да разпознават неонацистите, които искат да организират срещи. Това пише френският вестник Le Figaro, цитиран от БТА. Инструкцията от 20 страници е предназначена за 1 200 собствениците на хотели и на ресторанти.

От нея става ясно, че в последно време симпатизантите на Третия райх са по-дискретни. Те не носят вече кожените якета като на едновремешни пилоти, нито пилотски ботуши, предпочитат да се появяват с костюми и вратовръзки. Някои дори залагат на полицейската фуражка, като по този начин объркват още повече хората.

В инструкцията се посочва, че неонацистите носят определени маркови дрехи. Те предпочитат най-вече дрехите на марката Тор Щайнер, кръстена на германско божество.

Брошурата предупреждава, че когато не са в тесен кръг, неонацистите не се поздравяват с Heil Hitler, а носят дискретно бродирана на ревера си цифра 88. Осмата буква от латинската азбука е Н и така двете осмици заменят нацисткия поздрав.

В документа се посочва, че неонацистките групи, резервиращи заведения за срещите си, могат да бъдат разпознати и по датите за резервации. Те вече се спират на по-малко известни, но бележити за тях дати за разлика отпреди.

Доскоро те залагаха на 18 януари, когато е годишнината от обявяването на Райха през 1871 г., на 20 април - рождения ден на Хитлер, или 17 август, датата на смъртта на Рудолф Хес. Сега те предпочитат да правят резервации за 23 февруари, датата на смъртта на героя на национал-социализма Хорст Весел, или 15 септември, датата на публикуването на Нюрнбергските антисемитски укази.

Нищо неподозиращи хотелиери и ресторантьори, приютили под покрива на заведенията си неонацистки събирания, много често после са бойкотирани от обикновените клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Неонацистите могат да ги обвиняват за много неща, но едно нещо те със сигурност няма да направят: гейпарад като нашия, към който и западни посланици се присъединиха, за да покажат на аборигените какво нещо е демокрацията.
57
1
 
0
 
! Отговори
BM преди 11 години
Боже, колко мъка има по българските сайтове , боже...
56
0
 
0
 
! Отговори
предупреден преди 11 години
А какво чете господинът с белезниците?Хаавара?
55
0
 
0
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Не мога, работя над *** ти все още
54
1
 
8
 
! Отговори
Брунно преди 11 години
В тази снимка от по ново време,има нещо много познато и да не е правена преди много години в ГДР, за да ни покажат как служителите на ЩАЗИ са спазвали указанията и инструкциите, а и след толкова години могат и днес отново да арестуват със забранени книги в ръка германските ДИСИДЕНТИТИ, разпространяващи антиамериканската идеологическа пропаганда !
53
1
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 11 години
Работи със страховете си ;-)
52
3
 
3
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Ти... си един автентичен и оригинален, неподправен и изключително балансиран гений, чудо на природата, божи дар, месия дори; твърдо стъпил на земята, добре ориентиран в обстановката, Рамбо си ти; Роки във всичките филми, хищника и пришълеца и фродо и скайуокър (скайфакър) и всичко хубаво, добро и съвършено, познати и непознато на човешкия гений. Разкажи още!
51
4
 
6
 
! Отговори
Е и? преди 11 години
Има технолигии, за които май не знаете!С технологии могат да се предизвикват вече всички прородни стихии, за да си мислим, че бог ни наказва. С технологии могат и второто пришествие да ни прожектират и пак да се избиват хора в името на бог?!християнството е било секта преди да стане религия! Ние хората създаваме боговете и ги премахваме.христос ли е посредника на църквата? Защо тази най-богата организация не помага на никой в кризата, а само събира? Защо светлите хора в църквата носят черно?
50
2
 
1
 
! Отговори
офЦа преди 11 години
наблягам, друго си е да си ОФЦА ;д или овен - кастриран коч ;д
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако 8 часа учим, ако 8 часа спим, а останалите 8 *** мразим ;д хейт ми хейтъри, мейтъри, флейтъри и други двукраки нечифтопръстни и прочие. Друго си е да си северняк с черна коса и черни очи и черна, *** кожа ;д от тях са произлезнали арийците на хитлер ;д Друго си е да се кефите на хитлер, който е считал генетичното несъвърпенство за престъпление, а той самия е имал 10000 вродени и придобити болести. друго си е да си офца
48
1
 
15
 
! Отговори
Бах Мааму преди 11 години
сега да арестуват всички абонати на М Тел с 088 , и онези хубавите 4 пайнерки от групата 088
47
2
 
26
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 11 години
НЕМЦИТЕ СА НАЙ-ПРОГРЕСИВНИЯ НАРОД НА ПЛАНЕТАТА! АНГЛО-САКСОНСКАТА И ЕВРЕЙСКАТА КЛИКА СЕ ПОЧУВСТВАХА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗАСТРАШЕНИ ЗА СВЕТОВНОТО СИ ГОСПОДСТВО КОГАТО НЕМЦИТЕ ВЪСТАНАХА И ПОИСКАХА СПРАВЕДЛИВОСТ. СЕГА ОЩЕ ТРЕПЕРЯТ ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ДУХЪТ ОТ БУТИЛКАТА,ЗАТОВА ЗАБРАНЯВАТ, ПРЕСЛЕДВАТ, ОСЪЖДАТ! ЕДИН ИСТОРИК КАЗВАШЕ: ЗА ДА СЕ ОЦЕНИ ДАДЕНА ЛИЧНОСТ ИЛИ РЕЖИМ, ТРЯБВА ДА МИНАТ 100 ГОД....Е ИМА ВРЕМЕ, ЩЕ ВИДИМ!?
46
5
 
24
 
! Отговори
селянин преди 11 години
В България е нужно да се разпространяват брошури как да разпознаваме глупаците от партия ГЕРБ,защото като паднат от власт ще започнат да се крият.
45
1
 
21
 
! Отговори
безпристрастен преди 11 години
Явно германците не арестуват когото трябва, но ако не си поправят грешката навреме, ще има много да патят...
44
2
 
24
 
! Отговори
за неграмотниците преди 11 години
Всеки човек на тази земя има право да пие вода от извора. Не като малко дете да му внушават кое е изстрадало и добро и кое лошо! Всеки трябва да има правото да се докосне до источниците на която и да е идеология, да се запознава и иследва фактите, сам да отсява доброто и лошото, причините и следствията и да си формира представа. Това, което се прави сега със забрани е промиване на мозъци е гузност пред лъжи и престъпления, които се укриват и опити да се култивира стадото и да подменят историята.
43
1
 
25
 
! Отговори
за неграмотниците преди 11 години
Ясно е, че сте неграмотни с промити мозъци, трудно четете, не знаете и затова криво мислите и говорите.Поне погледнете картинката горе. Двама КАТО ВАС водят един с белезници на ръцете и все пак с книга в тях? Това е много добра снимка с ясно внушение!!!Знаете ли, че в Германия СЕГА много книги са ЗАБРАНЕНИ и политиците им са с вързани ръце срещу това!!! Това ли ви е демокрацията. Да лишавате хората от изворите на знанието и фактите, и да им внушаване с медии , ПР и съчинени долнопробни филми м
42
1
 
22
 
! Отговори
Е преди 11 години
То е ясно, че Толеращината насадена от Щатите и към Европа е на път да разруши устоите и. Отдавна преследваната мечта на Американците. Все пак си мисля, че все още можем да се защитим от това разрушение - трудно и с много усилия...
41
2
 
32
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 11 години
88 !!!! Смешници,това ли ви е прехвалената демокрация - важи само за промитите мозъци и за евреите,който не е сляп - да се разпознава и да се гони,а? 88!!!
40
1
 
7
 
! Отговори
Асъл прасе си! преди 11 години
Асъл прасе си, ама откъде си? Че и на български пишеш, сигурно по цял ден общуваш с българи, сигурно и мазничко НИ се усмихваш, може би и хляб да даваш някому, а само гледаш да ни наплюеш. И то на български език - не те е срам!
39
17
 
6
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
NA BALKANSKIA POLUOSTROV NIAMA SMISAL OT INICIALI ,TE FACHISTITE SA KATO STADO OFCE.