Елизабет Втора става хазяйка

Кралицата ще дава под наем дворци за Олимпиадата
12 юли 2012 17:00,
4
Елизабет Втора става хазяйка
Снимка: Reuters

Британската кралица Елизабет Втора ще се превърне в хазяйка. Нейно величество ще попълва бюджета си, като дава под наем кралски резиденции за светски приеми и парка на замъка Уиндзор за къмпингуващи по време на Олимпиадата в Лондон.

Руският олимпийски комитет ще се настани в двореца Кенсингтън - лондонската резиденция на принц Уилям и съпругата му Кейт. Там ще бъде направена и витрина на руската култура. Тревните площи около Кенсингтън ще бъдат общодостъпни за пикник. Вечер там могат да се организират частни приеми за 1000 гости.

Бъкингамският дворец отказа да посочи за каква сума дава под наем парка към двореца Кенсингтън. Според вестник "Дейли телеграф" руснаците са платили гаранция от 250 000 британски лири.

За приеми могат да бъдат наети и държавни апартаменти в двореца Сейнт Джеймс. Това се прави за първи път в историята на 500-годишния дворец. Според в. "Дейли мейл" един ден подобен наем възлиза на 30 000 британски лири.

Паркът на двореца Уиндзор ще бъде преобразен в къмпинг. Цената за инсталиране на палатка там е 40 лири на нощ. Предвидени са 300 места за палатки или каравани, както и необходимите санитарни съоръжения.

Инициатор на проекта е компанията "Краун естейт", която управлява имотите на короната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е закъсала за пари Британската империя!
3
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дали хазяйката ще идва рано с виенска кифла и каничка кафе и вместо да попита тя за наема ще се усмихне , спахте ли добре.
2
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно се чудех къде да отседна в Лондон. Но ще се пазаря Кейт Мидълтън и Пипа да са в персоналаХахахахахахахахахахаха
1
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали хазайката ще идва рано с виенска кифла, с каничка кафе и вместо да попита тя за наема ще се усмихне: "Спахте ли добре?"