САЩ изпращат самолетоносач в Близкия изток

Не отивал на мисия заради "определена страна или заплаха"
16 юли 2012 21:40,
142
САЩ изпращат самолетоносач в Близкия изток
Самолетоносачът "Джон С. Стенис". Снимка: Reuters

САЩ изпращат самолетоносач в Близкия изток няколко месеца по-рано, за да може два самолетоносача постоянно да се намират в размирния регион, предаде Асошиейтед прес.

В момента в района има два самолетоносача, но един от тях трябва да напусне по план преди пристигането на смяната му.

Говорителят на министерството на отбраната на САЩ Джордж Литъл заяви, че самолетоносачът "Джон С. Стенис" (John C. Stennis) ще бъде изпратен до края на лятото, за да замести липсващия самолетоносач.

На въпрос дали изпращането му е в отговор на проблемите с Иран или на насилието в Сирия, Литъл отказа да конкретизира.

Той изтъкна, че нуждата от изпращането му "не е заради определена страна или заради определена заплаха."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "Обективния". Самолетоносача е заплаха за аборигените. За страната, която е изпратила първа човек в космоса, е просто една голяма цел.(Гранит 0.5 МТ)- 20 пъти по-мощни от тази в Хирошима.(става въпрос само за крилати противо-корабни ракети)
35
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове Америка е велика страна и си позволява каквото си иска. Засега, това е положението.Има ли кой да я замести след време обаче?
34
14
 
5
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до еерррррррр бе *** русофилска, айде у стадото на руските ***, наричащи се "българи"
33
3
 
13
 
! Отговори
НСС до обективен преди 11 години
Емоционалното ти изказване показва, че си дечко или с такова мислене. Няма никакво значение дали отношението е 203/30 защото е достатъчно да стане белята 1/1. Това дали ще паднат две бомби върху НюЙорк няма значение, защото още първата ще е унищожила града, като се има пред вид, че най-малките заряди на междуконтиненталните глави, на ракети изстрелвани от подводници са 500 Килотона!
32
5
 
9
 
! Отговори
ee преди 11 години
Мръсни фашистки ***! Целият свят ще излезе по улиците да празнува, когато бъдете сринати един ден. Дано да е час по-скоро!
31
15
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Ако..но АКО 9 по РИхтер удари руска централа, без значени КОЯ и след това ЦУНАМИ залее охладителните и помпи, въпросната централа не само ще експлоадира ефектно, НО и нищо освен врящия котел няма да е останало от нея. Тогава същите плювачи руски на американската технология ще реват че "харп", Бог или природата са им наказали раШата. Абе от русофил човек НЕ СТАВА, доказахте го след 9.9. 44 г. като избивахте българи без съд и присъда, само по руска заръка..тАльбухин е бил МЪЖА на Гошето Димитров
30
5
 
1
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Ами простотията си има ИМЕ, т. нар. "бИзнанИльоговИ АружиЯ" с давност от 45 гАдини / периода 44- 89/90 г. че и сетне.
29
4
 
29
 
! Отговори
Стою преди 11 години
Василев, никой не знае колко американски черупки лежат на дъното на океана, но са много! И май американския реактор във Фукушима изтрови бая повече народ от Чернобил, ама Ройтерс не обича да пише такива работи.Онкоболните в България са от гмежта, която ядат вместо месо, хляб, мляко - всичко, което западната демократична хранителна доктрина ни донесе! Мечтата на детето-идиотче: Кока Кола, чипс и телевизия до откат! И много спорт на Скайп-а!
28
4
 
2
 
! Отговори
DO VASILEV преди 11 години
Vasilev piii si hap4etata i si liagai,i ne zabravia predi da si legnesh da proverish u saito na amerikancite dali ste odobrili za viza,i kato idesh tam da se ne vrashtash tuka
27
4
 
13
 
! Отговори
до33 Василев преди 11 години
мистър Уорлик Вие ли сте,Извинете не Ви познах-виноват
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига с тия руснаци и тия митове за тях,че те сами са си голяма заплаха за себе си.Преди 10 години при изстрелването гръмна едно калпаво торпедо и им потопи ядрена подводница.Да не говорим за точноста на ракетите им + - няколко километра ако полетят.Това че подводниците им били неоткриваеми е същинска глупост ... как е възможно да бъде направен толкова тих двигател от руснак. Явно много хора още са с промити мозъци от пропагандата и носталгия по миналото.
25
3
 
28
 
! Отговори
........ преди 11 години
Ми ако американците не бяха направили земетресението в Япония нямаше да има радиация и раково болни. Просто руския народ не е злобен и отмъстителен и предпочита да си стои на мястото. Ако японците имаха възможност да са потопили цяла северна америка до сега. Толкова страдание са видяли от САЩ. То не бяха атомни бомби то не беше чудо.
24
24
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Абе руски *** ***, русия колко "атомни" подводници има бе кютуци с кютуци??? Във военоморските сили САМО САЩ надмощието му е в пъти във военоморски съдове от всякакъв тип. Още повече НЯМА самолетоносач без ескортираща го ГРУПА, включая стратегически подводници. Ако говорим за военоморските сили на НАТО (Запад+ САЩ, Австралия и Канада) тогава съотношението с русия ще бъде 20/ 30 към едно в полза на Запада! Прости хора са русофилите, а у нас са най- глупавите, затова и бяха най- верни
23
7
 
7
 
! Отговори
до33 Василев преди 11 години
Абе пич,ти да не си някой от редакторите на сайта-просто да подържаш интригата и интереса на коментиращите-толкова глупости надрънка
22
5
 
27
 
! Отговори
........ преди 11 години
От кога американците са изобретили демокрацията след като са на 200-300 години най-много ? И къде видя да има демокрация ? Властта в народа ли е или в тези с парите ? Я помисли пак. За интернета съм съгласен и благодаря .
21
7
 
28
 
! Отговори
........ преди 11 години
Василев живееш в заблуда. Спри да гледаш холивудски филми защото не са реални. За държава като Русия самолетоносача е просто корабче което може да бъде потопено без никакъв проблем. Само една руска ракета може да унищожи 3 американски щата. Корабчето е просто мишена , но американците го използват защото им върши работа срещу талибани и индианци с копия и лъкове. За руските атомни подводници просто е излишно да се говори. Няма сила на земята която може да ги спре. Пръскат се из океана и край !
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая снимка ще остане в историята на това корито - защото ще му е последна сега въпросът в Иран е не дали коритото ще бъде потопено - а кой ще го потопивече сигурно теглят Чоп
19
6
 
33
 
! Отговори
Патилан преди 11 години
Наблюдава се дилема: Кой да бъде първо сринат и демократизиран от въздуха : Сирия или Иран. Нормално ли е САЩ да нарушава въздушното пространство на суверенна държава? Над света е надвиснала опастност от тероризъм в лицето на гнусната американска ***. Те дори не могат да се нарекат американци. Истинските американци са индианците.Няма друга държава на света която да си позволява да убива толкова много хора и да разпалва война след война. Те са единствените употребили ядрено оръжие. Те са причината за унищожаването на природата чрез отрови, ГМО и радиация. Те са официален разпространител на наркотик ( ЦРУ ). Те са тези с 15-те трилиона дълг!!! Едно е ясно - САЩ нямат място в този регион на света и всяка агресия там е престъпление срещу международните норми и правила. САЩ моментално да спрат ядрената си програма. Да си нарежат всички ракети. Над света дебне терористическа заплаха от САЩ. Не трябва да се допуска американските терористи да разполагат с оръжия. Веднага да си платят външния дълг. Стига са лежали на чужд гръб. Америка да обяви фалит и да си понесе последствията, а не да плаши света с война!
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички помним прословутите учения "Millennium Challenge 2002", където США загуби целия си флот :D
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея самолетоносачи плашат само *** в пустинята. Ама срещу държава, която има най-добрите ракетни технологии, в този случай противокорабни ракети, просто не виждам смисъл от тях... Та те ще заминат още в първите минути по време на война ??? Само един комплекс "Редут" на бреговата линия иииии.... край ...