САЩ вика хакери на помощ за сигурността

"Вие ще трябва да дойдете и да ни помогнете", заяви американски генерал
28 юли 2012 16:19,
20
САЩ вика хакери на помощ за сигурността
Кийт Алекзандър. СНимка: Reuters

Началникът на Агенцията за национална сигурност на САЩ генерал Кийт Алекзандър покани хакери да се присъединят към усилията на властите за повишаване на сигурността в интернет, предаде Ройтерс.

В реч на 20-ата годишна конференция на хакерите в Лас Вегас Алекзандър изтъкна допирните точки между служителите от държавните институции и хакерите.

Той подчерта необходимостта от запазване на неприкосновеността на личния живот и каза на участниците в срещата, че могат да помогнат чрез разработване на нови инструменти.

"Вие ще трябва да дойдете и да ни помогнете", заяви той пред присъстващите.

Това беше безпрецедентен ход от страна на Алекзандър, който рядко изнася речи, а още по-малко пред публика от хакери, професионални защитници и изследователи, които откриват използвани и от двете страни слабости в компютърните програми и апаратура.

Той също така засегна темата за гражданските свободи, която вълнува много изследователи, занимаващи се с интернет, като изрази увереност, че властите в САЩ могат да обезпечат сигурността на нацията и същевременно да защитават гражданските свободи, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 11 години
Gen. Keith Alexander,На български е Александър а не Алекзандър
16
1
 
7
 
! Отговори
mandrake преди 11 години
Не е лошо първо да се поинтересувате какво значи хакер,и тогава да пишете глупости.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха ха!!! лъвът поканил заека на вечеря!!!:)))))))))))))
14
1
 
9
 
! Отговори
^3DAttack преди 11 години
*************Щом до хакерите са опрели... Ние нашите висшисти и най- вече хакерите ги пращаме да садят картофи и да пасат овцете. *************Щото нашите хакери играят много на Farm games във facebook затова:)
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха, този *** намерил кой да баломосма - хора с по над 130 IQ :)
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пентагона от край време си хаква където си поиска посредством самолетоносачи и всякаква друга бронирана техника.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 - living in a dream? :) Eddie still lives, somewhere in time...
10
0
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
Щом до хакерите са опрели... Ние нашите висшисти и най- вече хакерите ги пращаме да садят картофи и да пасат овцете.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za tova e velika amerika i 6te bade velika amin
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този генерал не е добре със сивото вещество. Има една друга група специалсти - Белите шапки. Благодарение на тях има Linux, Open Source (GNU), множеството дистрибуции, софтуер. Те са невидимите разработчици, върху усилията на които са стъпили всички останали. Без тях нямаше да има BackTrack, всичките тези пакети, с които всеки полу-*** си обновява версията и т.н. и т.н. Това е армията, която му трябва на този генерал, другите са производни...
7
21
 
12
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Аз си спомням симпатията на Америка към българите по време на Комунистическият режим.Те не ни оставиха тогава сами в ноктите на червената смърт.Подкрепата им ще бъде върната.Всичко се връща,аз не ще забравя,за другите не знам :)
6
11
 
14
 
! Отговори
До промитаците преди 11 години
Току що прочетох коментарите. До промитаците с минусите-идея имате ли колко сте зле?
5
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ ДО ХАКЕРИТЕ ОПРЯХА ПРАВЕТЕ СМЕТКА НАЩА ТИКВОЛАНДИЯ ПО КАКЪВ ХАМЕРИКАНСКИ ПЪТ ВЪРВИ. АКО СИ ТРАЕМЕ И ГЛЕДАМЕ ТЪПО ТОВА НИ ОЧАКВА И НА НАЩА ТЕРИТОРИЯ ТИКВОЛАНДИЯ. ВЕЧЕ СМЕ ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА. ИМАМЕ СИ ПАРЛАМАТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ МУ ВИКАТ СЕНАТ. *** СЪЩО СИ ИМАМЕ. ГЕЙЧЕТА СЪЩО ДАЛ БОГ. БЕЗРАБОТИЦА МИЗЕРИЯ СЪЩО СИ ИМАМЕ. МОНОПОЛИ СЪЩО СИ ИМАМЕ. ВИСОКИ ЦЕНИ СЪЩО СИ ИМАМЕ. ИНФЛАЦИЯ СЪЩО СИ ИМАМЕ АМА НАШИТЕ Я ЗАДЪРЖАТ СЪС НИСКИТЕ ЗА ПЛАТИ И ПЕНСИЙ. ВСИЧКО НАЙ ЛОШО СИ ИМАМЕ. ТИКВОЛАНДЦИИИИИИИИИИ
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха смешници.
3
5
 
44
 
! Отговори
и не вярвам на .... преди 11 години
Властите досега прибираха хакерите, сега искат вече сами да отиват при кумчо вълчо. Едва ли са такива *** американските хакери.
2
8
 
51
 
! Отговори
999 преди 11 години
На тоя май не му ясно за какво става реч!? Хакерите са отрицание на армията, полицията, тоталното подслушване и следене. Америка е тоталитарна държава, която е само на крачка от пълна диктатура на свръхбогатите над останалите.
1
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАЙДЕ ХАКЕРЧЕТА СПАСЯВАЙТЕ АМЕРИКА СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ С ТОАЛЕНТА ХАРТИЯ. Администрацията на американския президент Барак Обама обяви, че бюджетният дефицит на страната през тази година ще достигне 1,21 трлн. долара съобщава Bloomberg. ПЕЧАТНИЦАТА НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ С ОБРАЗА НА АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ.