640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия

Пънкарките от Pussy Riot имат право на шест свиждания годишно
18 авг 2012 10:05,
289
640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия
Музикантките ги очаква еднообразно ежедневие в колонията. Снимка: Reuters

Русия наследи от СССР множество трудови колонии, в които  днес излежават присъди 640 000 души. От тях 52 000 са жени, пише в. "Фигаро" след осъждането на трите пънкарки от Pussy Riot.

"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина.

Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос и е излежала присъдата си в трудова колония номер 14 в Парца, на 450 километра югозападно от Москва.

В този район край дълъг път са разположени общо 17 трудови колонии. В тях зад телени заграждения има бараки с по 100-200 легла, двор, столова, зона за карантина за новите попълнения, медицински пункт и завод, където работят задържаните срещу малка заплата.

Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа.

В 18 часа е вечерната проверка, последвана от вечеря. Лампите в бараките се гасят в 22 ч., разказва за "Фигаро" Светлана.

Близките на осъдените имат право на 6 кратки свиждания за година. В този случай задържаните имат право да поискат достъп за 3 дни до 4 семейни кътчета в малък апартамент в лагера. Там те могат да останат насаме със семейството си.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Веско Маринов прекарва по-разнообразно деня си,
7
1
 
48
 
! Отговори
555 преди 11 години
"Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос..."Тоест тя е крала пари. Ами нормално е да бъде там, тя какво иска, на хавайте ли да я изпратят.
6
1
 
15
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Сега със картофени чували на главите някаква протестна пънкарска молитва пред гаулайтера.
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина..........................В САЩ понеже са с разноцветни дрехи, и си седят по домовете, да играят белот. *** статия. Абе я да кажат в Сливенския затвор как е!
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа"-Естествено ,че преминават по един и същи начин това е затвор не е почивна станция или спа хотел!
3
2
 
48
 
! Отговори
ъх преди 11 години
Какво очаква ? Компютър с интернет и храна на корем. До къде я докарахме, да пишем статии от съжаление към престъпници. Га отклонява парите ни рива, сега що реве?Да видим дали пак ще прави далавери.
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете за Гуантанамо да видим и там как стоят работите ...
1
4
 
48
 
! Отговори
пчеличка преди 11 години
Така се прави. И ние си изхвърляме търтеите, иначе няма оправия.