В Австрия хванаха българи с устройства за скимиране

Двамата източвали банкови сметки
20 авг 2012 21:45, Елка Василева
9
В Австрия хванаха българи с устройства за скимиране
Двама българи са заловени за източване на банкови сметки в Австрия. Снимка: архив, Reuters

Двама българи, източвали банкови сметки с устройства за скимиране, са задържани в Австрия, предаде агенция АПА, позовавайки се на дирекцията на криминалната полиция в провинция Тирол.

Двамата мъже от България на 26 и 27 години били забелязани при банкомат в австрийския град Инсбрук. Чрез скимиращите устройства те са се опитвали да събират личните данни на клиенти на банки, теглещи пари от банкомати. Освен в Инсбрук те са действали в градовете Линц и Залцбург, както и в други страни. В момента двамата се намират в следствения арест.

Според полицията заподозрените са копирали данните от чиповете на картите и по този начин са научавали личните им идентификационни номера /ПИН-кодовете/, като в Залцбург са причинили щети за около 12 000 евро. Освен това чрез клонирани банкови карти те са теглили пари и в Южна Америка и САЩ.

По думите на заместник шефа на дирекцията на криминалната полиция в провинция Тирол Кристоф Хундертпфунд става дума за международна престъпна група. "Смятаме, че те принадлежат към действаща на територията на различни държави група", заявява той.

У българите са намерени преносим компютър и множество мобилни телефони, чието съдържание в момента се проучва. Според информацията от австрийската полиция акцията по задържането им е била реализирана на 10 август, като единият от тях вече е направил самопризнания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКАНИРАНЕ е
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
exa 4e novi bg dumi iizrazi se poqvqvat blagodarenie na saita skimirane...sho li znam 4e dumata e skenirane ama znam li moderni vremena
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре го е казал поета.- И ний сме дали нещо на света!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
zatova sa neobhodimi lageri kato BELENE
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, сега.. Поне не изнасилват банкоматите и не ги умъртвяват за 10 евро.
3
2
 
4
 
! Отговори
Тарикат преди 11 години
Накарай мързеливия на работа и той ще те научи на ъкъл.Е па добри сме няма що.
2
2
 
12
 
! Отговори
бай Ганчо преди 11 години
Щях да се учудя ако не бяха българи.
1
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Става така, че навсякъде по света ще сваляме дрехите за проверки, щом разберат, че сме българи. Браво на нашите сладурчета! Отново ни донесоха добри новини за българите...