Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите

"Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел"
Обновена: 26 авг 2012 18:21 | 26 авг 2012 12:10, Елка Василева
241
Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите
Шествие на симпатизанти на Йобик. Снимка: архив, Reuters

Крайнодясната опозиционна партия Йобик в Унгария призова за нулева толерантност спрямо престъпността и "паразитния начин на живот" на ромите, предаде Ройтерс.

Ромското малцинство в Унгария, с население 10 милиона души, наброява между 500 и 700 хиляди души, посочва Ройтерс.

Напрежението между ромите, които са най-бедната и дискриминирана част от населението на страната, и останалите унгарци, се изостри значително през периода на рецесия на унгарската икономика и значителното увеличение на броя на безработните.

 "Ние трябва да се справим със стотиците хиляди роми, които живеят извън закона. Трябва да покажем нулева толерантност към ромската престъпност и паразитния им начин на живот", заявил председателят на Йобик Габор Вона пред участниците в митинг на "Площада на героите" в центъра на Будапеща по случай петата годишнина от създаването на забраненото паравоенно движение "Унгарска гвардия". Според Ройтерс в митинга участвали неколкостотин души.

 "Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел", подчертал Вона, чиято партия - втората по брой на депутати опозиционна партия в парламента - иска да извади Унгария от Европейския съюз.

 "Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УнгарияромиЙобик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
28
 
! Отговори
ДА преди 11 години
ЕТО СЕГА ФРАНСЕТАТА КАТО ОБУЧАТ НАШИТЕ *** И *** ТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ И ЩЕ НИ ПОКАЖАТ КАКВО СА НАУЧИЛИ - ЩЕ ИМАМЕ ХУДОЖНИЦИ , СКУЛПТОРИ ,АРХИТЕКТИ , ПИСАТЕЛИ И МИСЛИТЕЛИ И ТЕЗИ МАНГАЛЕТА ЩЕ НИ ПОМОГНАТ НА НАС ДЕТО НЕ СМЕ ДОСТАТЪЧНО ЕВРОПЕЙЙЙЙЙЦИ СПОРЕД ТИЯ ПАЛЯЦИ ДЕТО ХУБАВО НЕ ВИДЯХМЕ ОТ ТЯХ .............
147
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона.."Напълно го подкрепям
146
1
 
20
 
! Отговори
коментар от друг преди 11 години
дано измислят генетичен вирус да ви поразява мигновено барабар с парцалите и само златните Ви зъби да остават да напълните гетото с усмивки!
145
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ксенофобията и национализма е признак на изостаналрост и несъзвучие със теченията във съвременният живот,които предопределят едно глобализирано, мултикунационално общество в което все повече отслабват силите на държавата и на границите ,също и значението на нациите. Това е вървеж към миналото и поход срещу историята. Разбира се неуспешен,миналото няма да се върне,а историята върви напред безспирно,тя е вектор.
144
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия май с бясна сила изкт да излязат пот ЕС. Време им е!
143
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За евреи и *** - само кастрация
142
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки знае кви са турците и *** но всеки си прави негова сметка . една Германия разчита на това ,че е далече от азия и % е по малък Англия е на остров Америка е на другият край на света .
141
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен202-da tryabva da gi priemat ,ama s balgarite zaedeno.
140
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона.."Добре казано!
139
0
 
13
 
! Отговори
120-те преди 11 години
Днес в Техеран се открива конференция на 120-те необвързани страни,очакват се да присъстват генералния секретар на ООН,египетския президент и М.Абас между другите.Човек би очаквал,че световната преса веднага ще отрази събитието но не би,що ли и кой контролира пресата в крайна сметка.
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
podkrepiam VONA PRAV E UNGARIA IMA BADESHE SAMO AKO IZLEZE OT EVROPA BALGARIA TRIBVA DA POSLEDVA PRIMERA I
137
1
 
20
 
! Отговори
ЕТО ГИ преди 11 години
БРАТЯТА УНГАРЦИ , НАЩЕ ПЛЕМЕ СА ТЕ ..............
136
2
 
4
 
! Отговори
do 197 преди 11 години
ти за какво мислиш ,че ти говори за турската армия да сее страх те не са войвали от 1вата световна война каква армия е това ? но когато ти говори те обсебва ,че видиш ли била непобедима .
135
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турската армия не знам колко е на брой, ама са едни войници.С години не могат да се справят с едни кюрди.Така че плашете гаргите с турската армия.
134
1
 
27
 
! Отговори
коренът... преди 11 години
Нулева толерантност трябва да се покаже към организации и закони,които позволяват паразитния начин на живот.Това е корена на проблема.
133
6
 
19
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Абе, на унгарците им е лесно, ами какво да кажем ние , като си имаме за съсед Турция - с втората по големина армия в НАТО, а ние останахме без армия и без защитата на СССР и Варшавския договор!Мнозина ще кажат, да, ама ние сме член на НАТО, е попитайте Гърция за окупирания Кипър, а за разлика от нас те имаха сериозно лоби в Западна Европа, а нас, същите тези западняци ни имиат за втора,че и трета категория преоценена стока!
132
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Трябва да покажем нулева толерантност към ромската престъпност и паразитния им начин на живот." Браво!!!"Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно"И пак БРАВО.
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 190:ХАХ ДА ДЕ НАЛИ ТЕБЕ ТЕ ПРИЕХА ТИ СИ ОТ ИНДИЯ ХАХА И КВО ТРЯБВА ДА СЕ ХВАЛИШ ЛИ ЧЕ СИ В УНГАРИЯ СЕГА?
130
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ромското малцинство в Унгария, с население 10 милиона души, наброява между 500 и 700 хиляди души, посочва Ройтерс------------------пореднаата светла мисъл...
129
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OSVEN ZIGANSKIAT PROBLEM MNOGO HORA OT BALGARIA NE ZNAIAT UNGARZITE SA PRENUDENI DA PRIEMAT AFRIKANSKI I AZIATSKI IMIGRANTI BILI POLITICESKI I TRIABVALI DA IZPALNIAVAT EVRONORMITE A TE SA DA GI OSIGURIAT S VSICKO BEZPLATNI JILISHA,RABOTA,PARICNI POMOSHI CHAO USA I EU ISKAME RUSIA VIE NI IZLAGAHTE