Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите

"Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел"
Обновена: 26 авг 2012 18:21 | 26 авг 2012 12:10, Елка Василева
241
Крайнодясна унгарска партия - за нулева толерантност към ромите
Шествие на симпатизанти на Йобик. Снимка: архив, Reuters

Крайнодясната опозиционна партия Йобик в Унгария призова за нулева толерантност спрямо престъпността и "паразитния начин на живот" на ромите, предаде Ройтерс.

Ромското малцинство в Унгария, с население 10 милиона души, наброява между 500 и 700 хиляди души, посочва Ройтерс.

Напрежението между ромите, които са най-бедната и дискриминирана част от населението на страната, и останалите унгарци, се изостри значително през периода на рецесия на унгарската икономика и значителното увеличение на броя на безработните.

 "Ние трябва да се справим със стотиците хиляди роми, които живеят извън закона. Трябва да покажем нулева толерантност към ромската престъпност и паразитния им начин на живот", заявил председателят на Йобик Габор Вона пред участниците в митинг на "Площада на героите" в центъра на Будапеща по случай петата годишнина от създаването на забраненото паравоенно движение "Унгарска гвардия". Според Ройтерс в митинга участвали неколкостотин души.

 "Ако те не искат да си отидат, ще потърсим помощ от Брюксел", подчертал Вона, чиято партия - втората по брой на депутати опозиционна партия в парламента - иска да извади Унгария от Европейския съюз.

 "Трябва да ги помолим да приемат неколкостотин хиляди от нашите граждани за няколко години и да се опитат да ги научат на европейска култура. Ако успеят, ние ще ги приемем обратно", заявил Вона, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УнгарияромиЙобик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Вона!И ние това казваме от години,но не го казваме по правилният начин!
127
3
 
11
 
! Отговори
Лавро преди 11 години
Егати инсинуацията! В заглавието - нулева толерантност КЪМ РОМИТЕ, в съдържанието - КЪМ РОМСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ. Значи, филмът не бил шведски, а съветски, не сексуален, а социален ...и т.н.Грозно е така се опитваш да привличаш потребители.
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EI NEDEITE TAKA TE IMAT GOLIAM RODNINA ROMITE JORSH SOROS
125
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е НЕ ВСИЧКИ КИТАЙКИ СА ХУБАВИ ДЕ... ИМА И ДЕБЕЛИ КОИТО НАПРАВО НЕМОГА ДА ГИ ГЛЕДАМ... НО АЗ ПЪК ЗНАМ ТАКИВА ХУБАВИ ПИЧЕТА ЧЕ НАПРАВО ВСЯКА СУТРИН СЕ СЪБУЖДАМ И ЛЕГЛОТО Е МОКРО ХАХАХАХАХ
124
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Унгария - в центъра на Европа моли ЕС да приюти ромеите да ги научат на европейска култура?!?!?!?!?!?!?
123
1
 
32
 
! Отговори
VIVA Hungaria преди 11 години
Генетично е доказано че *** са зараза
122
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ТЕ И КИТАЙЦИТЕ СА СВЕТЛОКОЖИ МОНГОЛОИДИ.... ТАКИВА СЛАДКИ КИТАЙКИ ПОЗНАВАМ ЧЕ НАПРАВО МИ ТЕКАТ ЛИГИТЕ КАТО ГИ ВИДЯ ПРЕЗ УЕБ КАМЕРАТА.... ЖАЛКО ЧЕ НЕ СА КРАЙ МЕНЕ НЯКЪДЕ МНОГО БИХ СЕ РАДВАЛ ХЕХЕ
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТЕНУРКА КОСТЕНУРКА КОСТЕНУРКА ХАХАХХАХАХА
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето още една от ценностите на ЕС!
119
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Унгария, Франция... и още държави ще осъзнаят какво представляват ромите и ще разберат кой прав и кой крив в тази ситуация. Лесно е да се дава акъл на България какво да прави с ромите. Тия хора нямат интегриране, те не искат интеграция, с нищо не показват това. Искат единсвено да взимат помощи и да се веселят, само че живота не е това, много по-труден е. Заради такива като тях, соц. система трябва да бъде уникално рестриктивна и да не дава шанс парите на данъкоплатеца да отиват при подобни хора.
118
1
 
61
 
! Отговори
безработна преди 11 години
Някой от вас да е чул, *** да се самоубие? - НЕ, няма и да чуете. *** е кърлеж, краде за да яде и няма проблеми.А, какво става с нас българите? - Пълно отчаяние и самоубийства. Ние не можем да крадем, за да ядем. Срамуваме се даже, когато ни се налага да подадем документи за енергийни помощи. Бедни сме не по малко тях, но имаме чувство за достойнство, което ни убива когато останем без работа, непотребни и отхвърлени.
117
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 170Официалното признаване,че в българския етногенезис практически отсъства слвянски елемент,че антите са светлокожи монголоидни склавони със сарматски произход,чеоногондурите,кутригурите,утигурите и останалите български племена са тюркоезичните западни хуни,че православното християнство е наложено кърваво и въпреки волята на българите,че изкуствената византийска азбука ги е отдалечила от прогреса и европейската цивилизация,би означавало не само тържество на историческата истина,но преди всичко съживяване на националните творчески енергии,което е предпоставка за възстановяване на държавността и мултиплициране на българския дух.
116
0
 
16
 
! Отговори
акуд преди 11 години
*** трябва да разберат , че са прости *** и за такива инсекти няма място между хората!
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОРАБА КОРАБА КОРАБА ИДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ХАХАХАХХАХА
114
0
 
12
 
! Отговори
email преди 11 години
Браво бе! Възхитен съм... това е единствения правилен начин! Не сервилнечене и подмазване заради някакви криворазбрани човешки права... а нашите човешки права, които са ежедневно погазвани за сметка на *** (ромите)? Нулева толерантност към паразитния начин на живот е единственото првилно решение. Ако искат да живеят в едно общество *** (ромите) рябва да живеят по неговите правила и да ги спазват! Няма никакъв друг вариант!
113
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите не са славяни,а тюрки,православното християнство е наложено кърваво,а изкуствената византийска азбука е отдалечила Bg от прогреса и Европа
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е спасението ултра десните да дойдат на власт в страните на Европа и да ни избавят от ционистката и *** чума
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 166ти да знаеш някой да е молил русия да го освобождава? няма такъв луд
110
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A туй унгария де е? Да им го гудя!!!
109
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
братушките са ни клали много повече от всеки друг!Между двете руско турски войни са изселили над половин милион Българи, а кланетата са дело на помаците,за да се харесат на османската власт!БЪлгари са клали БЪлгари!!!!