Жени в Того свалят президента със секс стачка

Групата следвала примера на жените в Либерия от 2003 г.
Обновена: 27 авг 2012 07:37 | 27 авг 2012 07:24, Елка Василева
31
Жени в Того свалят президента със секс стачка
Женското крило на организация за защита на гражданските права призова за секс стачка. Снимка: архив, Reuters

Женското крило на организация за защита на гражданските права, бореща се за сваляне от власт на президента на страната, призова жените в Того на едноседмична секс стачка, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокат Изабел Амеганви, лидер на женското крило на организацията "Да спасим Того", прикани жените от днес да лишат от секс своите съпрузи или партньори, за да окажат натиск над мъжете да се опълчат срещу президента Фор Гнасингбе.

Тя заяви в интервю за агенцията, че нейната група следва примера на жените в Либерия, които прибягнаха до секс стачка в кампанията за мир през 2003 г. Имаме много начини да принудим мъжете да разберат какво искат жените в Того, каза тя.

Стачката бе обявена на митинг в събота в столицата Ломе, организиран от коалиция, която протестира срещу неотдавнашните избирателни реформи, които според опозицията ще улеснят партията на Гнасингбе да спечели парламентарните избори през октомври. Гнасингбе дойде на власт през 2005 г. след смъртта на баща си Еядема Гнасингбе, който управлява западноафриканската страна 38 години.

На митинга в събота лидерът на опозиционния Национален алианс за промяна Жан-Пиер Фабр призова за оставка на Гнасингбе, но се пошегува, че една седмица без секс е твърде много и под смеха на присъстващите няколко хиляди души предложи по-кратък период. Хайде да се спрем на два дни, каза той.

Някои бяха скептични. "На нея й е лесно да говори, защото не е женена", каза по адрес на Амеганви журналистка, цитирана от АП. "Нима си мисли, че жена, която живее с мъж в къщата си, ще може да се сдържи толкова време. А и кой ще контролира какво правят двойките в къщи?"

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
8
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 11 години
ОРИГИНАЛНА ИДЕЯ.А дали ще може да се приложи и в България???Щото Бойко отдавна е за сваляне.
13
2
 
7
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
обратното щеше да е по-зле :) да ги измъчват всяка вечер по цяла вечер с секс
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Амиии,отивай,може да ти излезе късмета!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Секс-стачка! Че ме подведоха със заглавието! Рекох, че кой де намерят го опъват, тъкмо се бях размечтал, че не е лошо да си там тогава... Еххх мечти!
10
3
 
10
 
! Отговори
класик преди 11 години
Е,сигурно ще вардят трътката, но по някоя друга флейта за закуска със сигурност ще има.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре са го измислили
8
5
 
7
 
! Отговори
гасарбайтер преди 11 години
Тази или много стара ,лизбиика или фригидна няма там никоя да я послуша бил съм там тия са готови със всеки и по всяко време стига да има мераклии никак не могат без това.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Малко сме и не ни оценяват, защото мъжете търсят жени, които да си въртят г*за."Ами ако бяхте наистина умни и интелигентни, можеше да заделите малко време за да се научите набързо как и вие да си го въртите, т.е. да подобрите предлаганото на пазара. А търсещите по-качествена стока ще са готови да я купят на по-висока цена.
6
10
 
23
 
! Отговори
Дo 3 преди 11 години
Малко сме и не ни оценяват, защото мъжете търсят жени, които да си въртят г*за.
5
5
 
21
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Хората правят...нещо по въпроса и ако имат положителен...резултат,ще се прочуят по...света.Нашите...***,ако приложат тази...мярка,ще успеят да...интегрират *** за нула времевъв всички...сфери на обществото.
4
10
 
24
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ще си изпросят белята жените.Мъжа като пийне 2-3 ферментирали кокоса и оная му откаже директно ж фурната с кисело зеле и от кожата на *** и ще си направи тъпан.
3
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените по света полудяха - Русия, Украйна, Африка..........едно време жената трябваше да е хубава, елегантна, УМНА! Да е пример за всички........а сега само знаят да въртят гъзе..ца и да ИСКАТ!Къде са умните и интелигентните жени?!
2
21
 
25
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Сега като им гледам жените на снимката съм убеден ,че с въздържанието ефекта ще е обратен и всички мъже ще боготворят президента ,чее ги е отървал от този кошмар.
1
5
 
38
 
! Отговори
Алов преди 11 години
И тук хората над 60 стачкуват по този начин,но чуждите медии си затварят очите.