Военни подготвяли държавен преврат и убийството на Обама

Терористичната им организация не само е правела планове, но е и действала
Обновена: 29 авг 2012 09:40 | 29 авг 2012 09:40, Елка Василева
105
Военни подготвяли държавен преврат и убийството на Обама
Американски военнослужещи подготвяли планове за държавен преврат и убийството на Обама. Снимка: архив, Reuters

Четирима американски военнослужещи от базата Форт Стюарт, щата Джорджия, бяха задържани, след като убили бивш свой другар и приятелката му, за да не разкрият плановете на сформирана от тях анархистка групировка да извърши държавен преврат и да убие президента Барак Обама, съобщи Асошиейтед прес.

Прокурорите от Лонг Каунти, щата Джорджия, заявиха, че групата, състояща се от настоящи и бивши американски военнослужещи, е похарчила най-малко 87 000 долара за покупка на оръжия. Те убили 19-годишния бивш войник Майкъл Рорк и 17-годишната му приятелка, като ги застреляли в гората миналия декември, за да запазят в тайна плановете си.

"Тази вътрешна терористична организация не само е правела планове и е говорела. Преди да извърши въпросните убийства, групата е започнала да действа. Доказателствата показват, че групата е притежавала познанията, средствата и мотивите да осъществи своите планове", заяви прокурорът Исабел Поули.

Един от обвинените войници, 26-годишният Майкъл Бърнет, се призна за виновен в понеделник за непредумишлено убийство, участие в незаконна организирана дейност и по други обвинения. Той се споразумя да сътрудничи на прокурорите срещу другите трима обвиняеми.

Прокурорите заявиха, че групировката се наричала F.E.A.R., съкращение от "Вечно безсмъртни, винаги готови". Поули заяви, че властите на знаят колко са членовете й. Бърнет каза, че се е съгласил да свидетелства срещу Айзък Агиги, идентифициран от прокурорите като основател и лидер на групата, както други двама войници от Форт Стюарт.

По данни на прокуратурата те планирали да превземат оръжейния склад на Форт Стюарт, после да взривят сградата на управлението на вътрешната сигурност и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това щели да извършат покушение срещу президента Барак Обама и държавен преврат, съобщава ИТАР-ТАСС.

Прокуратурата отбелязва, че обвиняемите не прикриват острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги "за тъмнокож президент с чуждестранно име няма място в Белия дом", пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
анкета преди 11 години
surveymonkey/s/THWZ869 анкета за отношението на българите към уикилийкс. анонимна е
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора,защо преписвате дословно новини от руски издания??? Смешни сте!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
предизборни преди 11 години
гимнастики и в САЩ, като жертва ще е по избираем, като нашият Станишев и Елена в предизборната му кампания. След изборите Елена си отиде по живо и здраво:)))))))))))
71
0
 
6
 
! Отговори
Мундю преди 11 години
5 войника тръгкали да трепят Обама? Ха-ха-ха! Редниците особенно в американската армия са с промити мозъци и не мислят а само изпълняват заповеди. А кой ги е организирал? Финансирал?И този случей е като с нашите моряци в Испания. Само бушоните изгарят както винаги. Така е устроен света всъщност.
70
0
 
6
 
! Отговори
toto преди 11 години
i kak re6iha 4e sa teroristi,sledkato us postoianno izvar6va nakazatelni operacii i obivat tai nari4anite talibani (koito sa finansirani ot US)
69
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Явно някои в САЩ не могат да преживеят да ги управлява *** *** - и са прави!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако посегнат на американския президент,това ще са службите,т.е.цру,но защо да го правят,нали същия е поставен от тях и засега им служи вярно,само дрънка,а те си плетат кошницата.Ще подпалят отново близкия изток,зъбят се на Русия,мерят се с Китай.Америка няма интерес от един мирен свят,има интерес от дрънкане на нейното оръжие по-далече от нейните граници.Но слава богу,хегемонията и върви към залеза.ц
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"обвиняемите не прикриват острата си неприязън към действащия държавен глава" - тия верно са ***, ако бяха изчакали до изборите догодина, нямаше да имат проблем с Обама. :)
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
рано е за преврат, още не са напечатали достатъчно амеро
65
2
 
3
 
! Отговори
ES преди 11 години
Napulno gi razbiram...Na men su6to bi mi bilo osobeno*priqtno*Prezidentut na Bulgaria da se kazva nqkoi si Jasan Jyusein.
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е какво сега, арабската пролет продължава в американска есен. Къде е съвета за сигурност да приеме безполетна зона. Защо в САЩ искат да им приберат оръжията на американците, май че доста е напечено положението. Говори се, че са им спретнали и концлагери в случай на големи недоволства.
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези *** бе , задълженията към топлофикациите да не би *** да са ги направили , кой краде повече ток *** или българите ,а , а водата или какво никой не обръща водомера , кой краде ДДС това са само фирми на българи е после на края ги продават за жълти стотинки на неграмотни българи , а корупцията най-голямото перо за източване на бюджета кой я прави ,а , мнго е лесно да ги обвинявате тях , защо не възстанете срещу *** както срещу цар Киро ,а такива си ги има във всеки град.
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало червения *** ти расист ли си къде остави интернационала , нали уж сте за братсво между народите скъсахте се да помагате на *** в африка , а видиш ли американския *** е болкук , така ли , интерсно сигурно ако се беше провалил на изборите сигурно ла*ната като теб щахте да плачете че в америка има апртейд като долни *** сте , няма угодия .
61
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само червена бабичка може да рзсъждава като теб или как викаше Петко , бетонна глава.
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 79 червен , наистина е вярна пиговрката дето съм си я перефразирал , най-добрият комунист е мъртвия комунист
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 76 и Хитлер мислеше така за армията на Щатите че са шайка каубои , но го биха и в Африка и в Западна Европа , биха и Япония в Тихия океан , никоя страна в човешкта история до сега не е водила бойни действия на такъв широк периметър и то без да е засегната непосредствено собствената и територия.
58
1
 
9
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Военни основали "анархистка групировка"?! Хайде сега - дървено желязо:))Предизборната кампания в САЩ започна май...
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американската армия се състои от 40 процента *** ,40 процента наркомани и 20 процента нередовни.като свалят обама ще дойде следващата кукла на конци и какво от това- америка отдавна е обречена в този и вид. светът бавно се отърсва от американското иго а американците ги чакат страшни проблеми
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички десни са лудиДясното е от дяволаДясното произлиза от феодалитеДясното смята егото и алчността за най-големите идеали
55
2
 
2
 
! Отговори
do 68 преди 11 години
Няма кой да стегне редиците,империята си заминава,идва новият световен ред,да си пожелаем в него да играем по-сериозна роля :}