Военни подготвяли държавен преврат и убийството на Обама

Терористичната им организация не само е правела планове, но е и действала
Обновена: 29 авг 2012 09:40 | 29 авг 2012 09:40, Елка Василева
105
Военни подготвяли държавен преврат и убийството на Обама
Американски военнослужещи подготвяли планове за държавен преврат и убийството на Обама. Снимка: архив, Reuters

Четирима американски военнослужещи от базата Форт Стюарт, щата Джорджия, бяха задържани, след като убили бивш свой другар и приятелката му, за да не разкрият плановете на сформирана от тях анархистка групировка да извърши държавен преврат и да убие президента Барак Обама, съобщи Асошиейтед прес.

Прокурорите от Лонг Каунти, щата Джорджия, заявиха, че групата, състояща се от настоящи и бивши американски военнослужещи, е похарчила най-малко 87 000 долара за покупка на оръжия. Те убили 19-годишния бивш войник Майкъл Рорк и 17-годишната му приятелка, като ги застреляли в гората миналия декември, за да запазят в тайна плановете си.

"Тази вътрешна терористична организация не само е правела планове и е говорела. Преди да извърши въпросните убийства, групата е започнала да действа. Доказателствата показват, че групата е притежавала познанията, средствата и мотивите да осъществи своите планове", заяви прокурорът Исабел Поули.

Един от обвинените войници, 26-годишният Майкъл Бърнет, се призна за виновен в понеделник за непредумишлено убийство, участие в незаконна организирана дейност и по други обвинения. Той се споразумя да сътрудничи на прокурорите срещу другите трима обвиняеми.

Прокурорите заявиха, че групировката се наричала F.E.A.R., съкращение от "Вечно безсмъртни, винаги готови". Поули заяви, че властите на знаят колко са членовете й. Бърнет каза, че се е съгласил да свидетелства срещу Айзък Агиги, идентифициран от прокурорите като основател и лидер на групата, както други двама войници от Форт Стюарт.

По данни на прокуратурата те планирали да превземат оръжейния склад на Форт Стюарт, после да взривят сградата на управлението на вътрешната сигурност и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това щели да извършат покушение срещу президента Барак Обама и държавен преврат, съобщава ИТАР-ТАСС.

Прокуратурата отбелязва, че обвиняемите не прикриват острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги "за тъмнокож президент с чуждестранно име няма място в Белия дом", пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
коментор преди 11 години
мухахахахахах
33
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та значи тея дето искат да свалят Обама са терористична организация а тея дето искат да свалят Башар Асад в Сирия не са.Даже щатите заплашват да влязат в Сирия.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анархисти - друг път, били са 100% нацисти.
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явно родшилдови са решили да остане и за втори мандат черния евреин в бялата къща ,затова е този цирк с (подготвения преврат) сега с това се мъчат да му лъснат поувехналия имидж на нобеловия лаурят за мир ,тия чифутяги са били пълни смешници
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19-годишния бивш войник ....ха-ха-ха-ха....сигурно на 20 вече е "Супермарио от Бургас"
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тарикати искат да дескридитират американските народни милиции които по официални данни са около половин милион реално сигурно 1,5-2 мотивирани и въоражени до зъби американци отдавна искат да им отнемат правото да се сдружават в подобни организации защото в момента по закон го имат ето хубав повод да започнат ограниченията
28
3
 
14
 
! Отговори
даа , само ,че преди 11 години
на кого му пречи кукла на конци и ако премахнат куклата - на нейно място милиони други могат да вършат съшата работа - да лаят като бесни *** по-баири и паланки .......СМЕШНА НОВИНА , СМЕШНА ИМПЕРИЯ , СМЕШНИ СА ЗЛИТЕ И НЕ МИ ПУКА ЗА ТЯХ ............... А ТОЯ *** ОТ СНИМКАТА НА КОГО МУ Е ПРИТРЯБВАЛО ДА ГО ТРЕПИ ТОИЙ Е МЪРТАВ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ !!!!!!!!!!!!!
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбрах защо ще организират убийството на Обама след като след 2 месеца са изборите в САЩ и всичко сочи, че Обама няма да спечели втори мандат. Второ какво ще спечелят тези военнослужещи от това? По вероятно е политически опонент или политическа организация да се опита да направи такова нещо, за да постави свой човек на президентския пост. Случката звучи направо нелепо.
26
3
 
30
 
! Отговори
anoni преди 11 години
хехе това е супер смешно . Войници ще организират държавен преврат. Какво ли правят тайните служби през това време. защото ни хвърлят прах в очите. не може да се организира преврат от военни без нито един офицер . определено това е изкарване на враг за обединяване на нацията. Това му се вика предизборна кампания.
25
3
 
12
 
! Отговори
:( преди 11 години
Ето какво представлява "демократичната опозиция", подкрепяна с пари и оръжие от Запада и CAЩ:ютуп.цом/watch?v=eXllLIzRpwMютуп.цом/watch?v=Vy6oE8XGy-wИ това чака всички трезвомислещи хора, неподдаващи се и не скланящи глава пред световен терорист No. 1 !!!
24
3
 
40
 
! Отговори
Пари и пак пари преди 11 години
Тия да се съюзят с "Окупирай Уолстрийт" където е ключът от бараката. САЩ са частна държава, проблемите й се решават от чорбаджията, който държи парите й. Обама, мабама, ала бала, ако решат и магаре ще сложат начело на държавата. И понеже медиите са техни , като верни ученици на Гьобелс се бъзикат с целия свят. Пари и медии всичко останало е бош лаф. Видяхте как превърнаха едни извратени ку*ви в идол за демокрация.
23
1
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
истина или не, това показва че света трябва разоръжи от оръжията за масово поражение, нито една страна не е застрахована от подобни случаи
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че кой ще сваля Обама - Ако беше бушмена - разбирам, ама този си е съвсем кротък. Единствения му недостатък е, че е малко черен, ама това не би трябвало да е проблем за повечето американци.
21
3
 
4
 
! Отговори
LUDA IGRA преди 11 години
F.E.A.R -> First Encounter Assault Recon
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Многу *** избелили с фотошопа бе...преди беше по-черничък
19
3
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
щеше да стане забавно ако бяха почнали, паника луда :)
18
1
 
23
 
! Отговори
Моисей преди 11 години
Сякаш сценарий за нов американски екшън прочетох току що!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прокуратурата отбелязва, че обвиняемите не прикриват острата си неприязън към действащия държавен глава.".... Е е е да питаме щатския комунистически прокурор :И аз изпитвам остра неприязъм към нашия..требе а *** вкарате у затворя ли ?Там сте по-зле и от "комунизъма" ве
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и при нас изберат някой като цар Киро за президент ще стане същото.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ахаха ха ха ха ха 4-5 чуека ш праят държавен преврат.... Убийство на президент е едно, обаче държавен преврат драги ми смехурковци е съвсем друго нещо.