Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази

Сградата на американското представителство е изгоряла
Обновена: 12 сеп 2012 18:12 | 12 сеп 2012 13:22, Елка Василева
135
Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази
Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Още по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
36
 
! Отговори
Полковник Кадафи преди 11 години
Това е моето отмъщение ,само загрявам!
9
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да пратят Уорлик,на мястото на убития посланник!
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са "борците за демокрация" ... То като някой известно време го учиш да се бие и му тикаш пари в ръцете за тая работа, после няма да се хване на бачкане... Измислете им няква война
7
9
 
42
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
това заслужават всички американски посолства по света ,те са свърталище на усойни подли и сатанински планове ,сипещи жлъч и отрова в суверени и независими страни,целящи да всеят раздор и обърнат брат срещу брата!
6
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега логиката изисква в Либия да бъдат разположени американски военни части
5
11
 
42
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Каквото повикало такова се обадило - това е само началото, залеза на терористичните държави САЩ и Израел, скоро всички посолства ще им ги гърмят. Идва Видовден
4
8
 
47
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Който нож вади, от нож умира.....
3
11
 
48
 
! Отговори
нервна преди 11 години
Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атакаТакааа,с техните ракети по техните глави.Напълно демократично.
2
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееее най-накрая дойде демокрацията:)) да им е сладко)) колкото повече изтрепани американци, толкова по-сладка ще е демокрацията:))
1
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много добре е станало. Унищожиха Либия, за да заграбят богатствата й, това е най-малкото, което заслужават.