Google отказа на Белия дом за антиислямски филм

Ограничи достъпа на клипа в част от страните в Азия и в Африка
15 сеп 2012 09:30,
185
Google отказа на Белия дом за антиислямски филм
Снимка: Reuters

Ръководството на Google отхвърли искането на Белия дом да бъде преразгледано решението си да остави достъпен в You Tube откъс от антиислямския филм, взривил протестите срещу САЩ в Близкия изток.

От компанията в глобалната мрежа интернет заявиха, че е цензурирала трейлъра в Индия и Индонезия.

Преди това го е спряла в Египет и Либия, където вбесени демонстранти атакуваха американски дипломатически представителства, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Били са наложени допълнителни ограничения на клипа заради местните закони, а не като отговор на политически натиск.

„Ние ограничихме достъпа до клипа в страни като Индия и Индонезия, където той е незаконен, а също в Либия и Египет, имайки предвид доста деликатната ситуация в тези две страни. Този подход е изцяло в съответствие с принципите, изложени от нас най-напред през 2007 г.", заявиха от компанията.

Американските власти обявиха вчера, че разследват дали продуцентът на филма Накула Басели Накула не е нарушил условията на своята пробация, след като е бил освободен от затвора миналата година.

55-годишният коптски християнин, който живее в Калифорния, е бил осъден през 2010 г. за банкова измама, отбеляза Ройтерс. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
JANA преди 11 години
***SAPO$VAT DA SE SBADVAT PISANIATA OT BIBLIATA***
99
0
 
2
 
! Отговори
Человек преди 11 години
И заради някакъв въшлю да пламне трета световна война, това къде го има. Веднага да се заколи.
98
0
 
2
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Е,И?Нищо ново,много приличащо на 11.09.2001г.,катализатор за инвазия в Авганистан,Ирак,Либия,Египет!Очаквам Сирия и Иран,но нещо провокацията се издъни!Отпорът е тотален!Коптите да му мислят в Египет,шушомигите се покриха,предполагам че се сещате кои са.
97
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жоро защо ли забрави Русия да споменеш , сигурно си пропуснал , аз бих я сложил най-отпред .
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 171 беспорно е така , между другото винаги е печелил този който е бил най-мобилен , днес понятието мобилност се допълва от информация ,в момента човечеството е на кръстопът , технологичната революция като че ли изтиска жизнените му сили , в момента търпят развитие развиващите се страни , но това ще е до време , докато се развият , а тогава , ресурси на земята за всички няма , просто няма да стигнат , другото е космоса и фантастиката.
95
0
 
2
 
! Отговори
до 171 преди 11 години
не мисля,че е решващо какви технологии имаш,и до днес старата максима си остава,колкото повече толкова по-добре,който ражда повече деца,той има по-голямото предимство,виждаш,че и с най-модерните технологии американците куцат и засядат,добави и това колко сме либерални и снизходителни и как много много не ни вълнува световната политика,а си гледаме нашия живот и ще разбереш,че засега сме на губещата страна,да се надяваме да има мир и разбирателство.
94
0
 
0
 
! Отговори
до 170 от 169 преди 11 години
Много си прав, обаче аз не пиша за причините това да бъде така(по-скоро ти ги разясняваш), а подчертавам, че и мюсюлманите(ислямския свят, така да го наречем) са жадни за власт не по-малко, просто сега ситуацията е по-различна, решаващо е какви технологии имаш, а не колко многобройна армия можеш да събереш, защото няма какво да се лъжем и преди и сега властта се е налагала чрез сила, сега просто има в по-голяма степен и манипулация на хората чрез медийте, но... пак...
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 169 те тогава специално Арабския халифат са били и по напредничави в онзи момент от Европа , тя е била изпаднала в дълбок религиозен транс и развитието и е замряло , трябвало е да дойде Ренесанса / Възраждането да се освободи от оковите на църквата и да тръгне нагоре , те в момента са общо взето в нашата позиция от преди 1000 години или хайде 600 нали са по млдада със 600години религия
92
0
 
3
 
! Отговори
до 165 преди 11 години
Хаха, да прав си, но това е така, защото моментната политическа ситуация е такава, а не защото на мюсюлманите не им се иска да наложат културата си вурху останналия свят. Мисля, че всеки, който поне е чувал за история знае, че именно мюсюлманите са тези, които векове наред са застрашавали християните в Европа чрез Османската империя и дори са ислямизирали не малко християни-европейци, които днес се заблуждават, че имат нещо общо с гените на турците...
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 166 говоря принципно , ако има сблъсък на циливизации примерно между нас християните и мюсулманите или далечния изток , въпреки че мюсулманите не са толкова далече от нас , все пак сме братовчеди ,а религийте ни имат един и същ корен , така че ако има такъв сблъсък съм сигурен че Русия ще бъде със Запада.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американци по простата причина,че не искат изведнъж целият Кавказ,който е пълен с нефт да се отдели от земите им,защото там няма и един християнин.
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия никога няма да тръгне да подкрепя американците тъй като на първо място комунистическата върхушка там все още е жива и много силна и второ те самите имат гигантски проблеми с мюсюлманите,досега се опитваха да ги решат силово и успяваха донякъде,само че започна да им се изяснява,че този проблем със сила не се решава,избиха всички чеченски радикали,отдъхнаха си и изведнъж Дагестан изригна,ако не са едните ще са другите,сега ще ги видим какво ще измислят,но няма да рискуват със съюз с евреи и
88
9
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Ислама се оказа най- миролюбивата религия.Няма окупирана държава от ислямска такава, а християните се оказаха агресивно племе.
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 162 друг съм не 160 , но ти въртиш сучеш се антихристи са ти в главата , кажи си го направо че отново и отново искаш да зачекнеш темата за Израел , тя ти е най-вкусна .
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 160 вчера Путин се изказа точно в този смисъл , не може да се погазват дипломатическите правила , някой обаче дали наистина сериозно си мисли че Русия би могла да реагира по някакъв друг начин когата става дума европейските ценности които на практика са си и световни , Русия винаги се е стремяла към Европа , Европа от атлантика до Урал , намигване вкл'чваща и западния атлантик.
85
1
 
1
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Ако беше християнин щеше да споменеш израел,където може да се "завърне"само роден от еврейка или изповядващ най-антихристиянската религия.
84
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иво миналата година протестите в арабския свят преаснаха в революция , те бяха израз на народната воля , естествено че запада ще застане зад тях , застана зад либийците които свалиха стария враг Кадафи , но застана и зад египтяните които свалиха Хосни Мубарак който пък беше точно обратното на-големия съюзник на запада и забележете сключил мирен договр с Израел , реакцията не можеше да бъде друга ,а сега какво народа ще си избере си е негов проблем.
83
6
 
7
 
! Отговори
антикумонист преди 11 години
Пикая на памета на Тодор живков и онова псе георги Посерков Димитров.Пикая им
82
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 11 години
До Антикумонист. Е нали войни се водеха за свалят старите "анти"демократични управления които налагаха светски режим .И сега , каква стана тя ? Или Преди да започнеш нещо такаова не си преценил какво ,ще дойде или не ти пука - дажното е "демокрация но за който ни трябва ".
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мантрата на ционисткия режим е:представете си Иран с ядрено оръжие,ще заличи света от картата.Фактите показват,че единствено израел в раона крие стотици ядрени бомби и има операци Самсон за заличаване на света и палестинските селища са заличени от този режим.Не на ядрено оръжие за Иран-а те не го и искат,но ПЪРВО израел да се обезоръжи като най-голяма заплаха поради горепосочените факти.