Принц Хари под обстрел на талибаните

Сред жертвите в Афганистан са и американци
Обновена: 15 сеп 2012 12:59 | 15 сеп 2012 12:55,
86
 Принц Хари под обстрел на талибаните
Принц Хари се подготвя за полет в Афганистан в началото на септември. Снимка: Reuters

Британският принц Хари се е намирал във военната база в южен Афганистан, нападната снощи от талибаните, но не е бил в опасност. Това заяви говорител на НАТО, цитиран от световните медии. 

По-рано тази седмица талибаните обявиха, че правят всичко възможно, за да убият или пленят внука на британската кралица Елизабет Втора.

Базата на Обединеното кралство в провинция Хелманд "Кемп бастиън" бе подложена на обстрел с мини, гранати и леки стрелкови оръжия.

При атаката бяха убити двама американски морски пехотинци и ранени седем войници. 17 от нападателите са били  ликвидирани.

Талибаните поеха отговорността за нападението и обявиха, че то е било извършено в отговор на антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите", предаде Ройтерс.

"Целта на тази атака бе отмъщение срещу американците за филма срещу пророка (Мохамед)", заяви говорителят на ислямисткото движение Кари Юсуф.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Bongo преди 11 години
Вай, СТРАХ
59
0
 
4
 
! Отговори
Фокус-Мокус преди 11 години
Шест американски изтребителя са били унищожени или понесли значителни повреди, при атаката на екстремисти над силно укрепената афганистанската база, където служи британският принц Хари, съобщава АФП.Мащабът на щетите е безпрецедентен , заявява подполковник Хаген Месер от базата.Три станции за зареждане с гориво на коалиционните сили и шест самолетни хангара също са били унищожени, при нападението над Камп Бастион в южната част на провинция Хелманд.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо бъркаШ: затънтени провинции има и в БГ.Пиша ти за базови изяви на държавноста, като законност, сигурност и ред.Това, че една 75 млн. мюсюлманска държава не може да се оправи с десетки етнически малцинства, религиозни секти и т.н. не е чудно!Срамно е как една 8 млн. държава не може да се сложи в ред.И пак: какви азиатски части, какви 5 лв.*** на Капитан Андреево и виж за какъв резил от наша страна иде реч!
57
3
 
7
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
Ходил си в европейската част на Турция,*** по-навътре в азиатската и ще видиш средновековие...
56
5
 
3
 
! Отговори
Марто преди 11 години
Принца ще го убият както убиха принцесата.. пречи им явно
55
1
 
0
 
! Отговори
Али Баба преди 11 години
Харалампи Потър пази се че идем
54
7
 
9
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
По-голям патриот съм от тебе, но тогава няма нищо общо със сега.Сега, Турция има голям икономически ръст, а в държавата има РЕД!Примерно, само хвърли едно око на пътищата им!В Турция има огромен респект към армията, полицията, които са основните атрибути на държавността!Виж им границата, митницата, виж поведението им!СРАМ ме е да си го призная но ние се провалихме в опита си да правиме държава! :(
53
2
 
6
 
! Отговори
Антимюслем преди 11 години
Талибаните поеха отговорността за нападението и обявиха, че то е било извършено в отговор на антиислямския филм "Невинността на мюсюлманите", предаде Ройтерс. - диваците ги оправя само системен бой за да не мислят за глупости , колкото повече - толкова по-добре.
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сменете тактиката американци , Обвинявахте Путин че бие мюголманските терористи в Русия . Путин изказа безпокойствиети си , че и той има едни мюсловци , таман мирясаха - това го казаха в Американските новини.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Българи са загинали там , герои или не., но жалко за младите хора които загиват. Лека им пръст .
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех Американци , като започнете една война я свършете докрая . С това мюсолманско племе няма да се оправите !
49
3
 
3
 
! Отговори
дамата преди 11 години
Хайде стига стия лъжи! Та вие искате още малко тоя ушо да го направите герой? Кой се е намразил, та да тръгне да пленява тоя хърльо дето му е за нищо. Някой просто иска да вдигне рейтинга на оная мухлясала и изперкала мумия в кралския дворец дето е от времето на динозаврите!
48
3
 
2
 
! Отговори
Pimp C преди 11 години
Не е истина какъв безочлив PR
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До do 67 Ти си пълен ***!
46
5
 
6
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
можеш ли да сравняваш тогавашната разбита Османска империя и сегашна Турция,ако сега влязат мамата си ******,нещата се промениха,те дръпнаха,ние сме в ***,бързо да се оправяме и да молим за мир и разбирателство в света.
45
8
 
14
 
! Отговори
вер преди 11 години
Успех на талибанските борци за свобода! Т.н. принц Хари отдавна се е насрал от страх!
44
4
 
15
 
! Отговори
do 67 преди 11 години
1912 година балканската война се наваршват 100 години откакто разбихме 500 000 турци орди от изток . чак ги е срам да си презнаят турците .
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако Ромни стане президент аз почвам да строя бомбоубежище,ти ли ще ги спираш одрите като нахълтат в Европата,ще ни изколят като коледни прасета,всичките.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64 как сме цинга манга , пълни ли са гащите
41
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 утрепани ислямисти срещу двама американци, ми нека продължават "атаката" ш*баняците резани. Унищожаването на тероризма в иран трябва да е приоритет в американската политика, да даде Господ Президент да стане Ромни!