Японците ще теглят пари от банкомат с длан

Това ще е полезно при бедствия, когато човек се окаже без документи
Обновена: 26 сеп 2012 13:49 | 26 сеп 2012 13:49,
32
Японците ще теглят пари от банкомат с длан
Снимка: Reuters

В Япония бяха пуснати първите банкомати, от които може да се теглят пари без карта, а с допиране на дланта, съобщи
ИТАР-ТАСС.

Услугата се предлага от банката Ogaki Kyoritsu. Титулярът на сметката може да тегли или да внася пари, като сложи дланта си върху четящото устройство и вкара рождената си дата и пин кода си. Но преди това ползвателят на услугата трябва да е подал биометричните си данни на кредитната институция.

Според управата на банката подобни банкомати ще се окажат много полезни при природни бедствия, тъй като в екстремни ситуации човек може да се окаже без пари и документи.

Машините за теглене и внасяне на пари са два вида - стационарни и мобилни. Новата система ще спре и несанкционирания достъп от други лица до влога на клиента, пише агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Япониябанкоматдлан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Мляскащ преди 11 години
Тук вече става лесно за бандюгите - клъцва китката на някого и почва да тегли кинтите
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво, ами ако наистина човек няма ръце, или пък очи щото и това със зеницата е вариант, или пък и крака, ако няма първите две ... Да помислят това да става с "члена" или "членката" - не вярвам да има такива без тия ми ти "работи".
24
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 11 години
"Според управата на банката подобни банкомати ще се окажат много полезни при природни бедствия, тъй като в екстремни ситуации човек може да се окаже без пари и документи." бРАВО НА ЯПОНЦИТЕ И ПРИВЕТСТВАМ НОВОВЪВЕДИНЕТО, но все пак да попитам без да съм нраждебно настроен. Оми то като е бедствие, и човек е загубил лично имущество, жилище, а може би и близки, няма ли да си е "загубил и акъла" та да си помни пин кода, . . .
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До razgradski pop, зарази могат да се пренесат и при натискане на клавиши с пръст! Теоритично всеки екран може да се покрие със прах от сребро, който убива всички бактерии!Все пак най-добре е редовно да си миеш ръцете :-)
22
2
 
1
 
! Отговори
мон преди 11 години
А другите с крак ли ще теглим...
21
3
 
0
 
! Отговори
razgradski pop преди 11 години
това не е нова технология..не се използва масово заради големия риск от предаване на заразни болести, микроби и прочие...но все пак в случай на земетресение е спасение..
20
1
 
3
 
! Отговори
Фидосова преди 11 години
Моята, на времето, тънка, нежничка длан невремето едвам взимаше пари, а сега ехххеееееее килограми злато събира.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си давам аз тялото на банките вече , тия *** им е време за един бърз Холокост и малко да поразтуриме банките , че не се спират с "блестящите" идеи !
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие пък - отрязани ръце! Не проектирайте върху японците нашенския манталитет. Виж, ако беше тука така - 100% щеше да има такива случаи. Но за щастие скоро няма да стигнем до техните технологии.
17
3
 
4
 
! Отговори
лелееее преди 11 години
До болните облъчени мозъци ........ внимание ...... внимание ........НЯМА ДА ВИ РЕЖАТ РЪЦЕТЕ , ШЕ НЕ ИМ ТРЯБВАТ БЕЗ ПИН КОДА. Могат да ви заведат до банкомата и вие да изтеглите парите, или по някакъв начин да прихванат сканирането, което е нещо подобно с обикновените карти.СВЕТОВНАТА СИСТЕМА РАБОТИ С КАРТИ, това е против приетия ред и затова е гениално.
16
1
 
9
 
! Отговори
Скимаджия преди 11 години
В суматохата някой може да остане без длан
15
1
 
8
 
! Отговори
HST преди 11 години
Дано тук не го въведат, че вместо да ни сканират картите ще почнат ръцете да ни режат...
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ще почнат да си режат ръцете.Ало ало обраха ме, някои ми отряза ръката блокирайте ми сметката, че си бях написал и пина на нея.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно преди малко четох някакви стаий и блога на днес.бг за числото на дявола и маркиране на челото или на дясната длан, тъй като там щяло да бъде по удобно при покупки. И докато четях си мисля " тея съсвем се побъркаха, пракалили са с четенето на библията", пак то излиза че били прави.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати простите коментари........абе хора това е просто банкомат който е с цел да улесни живота на хората. Какви сатани, какъв нов световен ред., какви инвалиди без раце.Понякога си мисля че Българите се кефят че са прости, и по-лошо е че имат мнение че са тарикати че са толкова прости.
11
4
 
7
 
! Отговори
супер идея преди 11 години
Това е гениално , всички кредитни , дебитни и т.н. карти отиват в историята. Плюс това няма начин да си забравиш "картата".
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напрово да се чудиш как до сега са живяли без тази "екстра". Едно време биометрични данни се взимаха само от криминалния контингент(по разбираеми причини). Сега се опитват да го вземат от всеки- и едва ли целта е само "удобство" и "сигурност" при кризисни ситуации.
9
2
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Новия световен ред на сатаната кво прай а , къде са сега *** дето се смяха на хората ,които предупреждаваха за това преди десетилетия още?
8
3
 
20
 
! Отговори
Самурай преди 11 години
Ще почнат да се режат ръце
7
6
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
И ква е разликата с нещата до сега?И сега парите ти са на карта, просто в случая освен с карта теглиш пари, плщаш и с биометрични данни. Ако искаш да ти е насигурно дръж си парите в дюшека и тва е ...