Японците ще теглят пари от банкомат с длан

Това ще е полезно при бедствия, когато човек се окаже без документи
Обновена: 26 сеп 2012 13:49 | 26 сеп 2012 13:49,
32
Японците ще теглят пари от банкомат с длан
Снимка: Reuters

В Япония бяха пуснати първите банкомати, от които може да се теглят пари без карта, а с допиране на дланта, съобщи
ИТАР-ТАСС.

Услугата се предлага от банката Ogaki Kyoritsu. Титулярът на сметката може да тегли или да внася пари, като сложи дланта си върху четящото устройство и вкара рождената си дата и пин кода си. Но преди това ползвателят на услугата трябва да е подал биометричните си данни на кредитната институция.

Според управата на банката подобни банкомати ще се окажат много полезни при природни бедствия, тъй като в екстремни ситуации човек може да се окаже без пари и документи.

Машините за теглене и внасяне на пари са два вида - стационарни и мобилни. Новата система ще спре и несанкционирания достъп от други лица до влога на клиента, пише агенцията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Япониябанкоматдлан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даааа...Това ще е първата нация от инвалиди без ръце.Започвам да проучвам как да изнасям сатъри за Япония.
5
2
 
14
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Ще зачестят случаите с отрязани ръце.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тактично се пропуска фката, че обикновенно при природни бедствия, катаклизми и тнт, в повечето случаи се очаква да има срив и в системите, които ще обслужват банкоматите. А какво би станало ако не дай си Боже в следствие на бедствието човек си е изгубил ръката или по ред причини устройството няма да може да разчете биометричните данни?! Така че тезата за помощ точно при подобни условия е несериозна. Важното в случая са поредните данни, с които може лесно да се манипулира човек.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще се окажат много полезни за налагането на Новия световен ред от Антихриста. Не си ли удобен на *** - изключват те от системата - няма парички - оттам се затриваш. И Хитлер е искал допълнителни права за 'екстремни ситуации'...
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тук теглят пари с длан, ама не от банкомат.
1
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И утре някой си поиграва с банкомата или сървъра и вече не си човек,не съществуваш,нямаш пари ,нищо.И този някой е 16-17 годишен *** с лице на *** и IQ на стадо такива.А ти си си просто човек.Винаги когато човек се сблъска със стадо маймуни в пряк двубой последните побеждават.Тепърва ще го осъзнават японците.