$1,5 млн. глоба за нелегално разпространение на гей порно

Американец пуснал 10 филма за възрастни в торент сайт
Обновена: 2 ное 2012 17:07 | 2 ное 2012 17:07,
17
$1,5 млн. глоба за нелегално разпространение на гей порно
Снимка: Reuters

Федералният съд в Илинойс постанови американецът Кюън Фишър да заплати по 150 хил. долара на филм за нелегалното разпространение на общо 10 порно филма. Потърпевш е компанията “Flava Works”, създател на порнографско кино, пише Би Би Си.

Сумата се смята за най-голямата компенсация, постановена от съд за случай на нелегално споделяне на файлове. Фишър отказал да се защитава в съда и това се оказало решаващо за големината на компенсацията.

В съда “Flava Works” представила доказателства, които убедили съдията, че именно Фишър е човекът, който е качил филмите в торент сайт.

От компанията добавяли уникален код към всяко копие на филмите, за които клиентите заплащали да гледат. Този код недвусмислено свързал пиратските копия с Фишър, който преди това заплатил на компанията за  да гледа продукциите.

Веднъж споделени в торент системата, филмите са били свалени или гледани 3449 пъти.

От компанията доказват, че любителят на гей ласки умишлено е нарушил правата за ползване на услугата за заплащане за гледане (pay-to-view).

Съдията Джон Лий отбелязал доказателствата, предоставени от “Flava” като достатъчно стойностни и вземайки под внимание липсата на защита и възражения от страна на Фишър, отсъдил в полза на създателя на филми за възрастни. 

Не е ясно дали Фишър ще обжалва присъдата, или ще се принуди да заплати компенсацията. Не е ясно също така дали е способен да заплати отсъденото обезщетение.

Компанията общо е завела дела срещу петнадесет души за пиратство. Всички останали дела обаче са паднали заради липса на доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: гейпиратствопорно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Я - Торент преди 11 години
До ined И мен ме отвращава Гей Порното но ме плаши това че всеки който е решил да сподели някои филм, музика го чака това даже ако е игрален филм или каквото и да е Много хора гледам тук че се радват на това че е осъден ама и много от тях свалят или качват торенти да не забравят че независимо какво ще качат може да отнесат подобна глоба
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tova geiski sait li e , mnogo + za izvratenite komentari
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А компанията която го е създала не е за затвора, а направо трийсетина ракети въздух-земя да й пуснат и няколко контейнера *** за дезинфекция.
12
2
 
6
 
! Отговори
Мене преди 11 години
Ахахахаха, гей порното било нехуманно дело. Пълен смях! Много сте ограничени, скъпи ми *** сънародници. Въобще не знаете за какво става дума.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На неразбралите да поясня: Арестуван е не защото порното е с гейове,а защото е НЕЛЕГАЛНО... Колкото ида ви се иска,гей-порното не е незаконно,стига да е в сответствие с правилата...
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз гледам напйълно законно гей порно... И имам това право,никой не ви кара да го гледате!!!Всеки си има предпочитания...
9
4
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Разпространяването на гей продукция е ЗАКОННО. Стига да се спазват законите и да бъде легално...Все пак всеки си има различни потребности,никой не ви задължава да гледате гей порно...
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да го вкарат в затвора, там ще изпълни всяка една от сцените в тия 10 филма поне 50 пъти.
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aми да спрентнат едно парадче в защита срещу делата ето у нас лидере колкото щеш.
6
5
 
28
 
! Отговори
2 преди 11 години
Пича няма проблеми - да идва тука - ще излъже по телефона няколко баби и ще събере парите..Меджувременно, може да сгази някой друг човек на пешеходна пътека - условната му е в кърпа вързана...
5
14
 
13
 
! Отговори
ined преди 11 години
Малко му е на гада, такива дето наводняват тракерите с гейско порно трябва да се глобяват най-строго даже и в затвора трябва да ги вкарват.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък мислех, че са го осъдили за разпространяване на гей продукция.Извратеняци.
3
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ние в Бг трябва ли да заведем иск срещу БНТ за включванията им от парламента????
2
5
 
41
 
! Отговори
Copper преди 11 години
Ако не успее да ги плати ще го включат в следващата продукция :)
1
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично по гейски ...отзад.А в някои места за такива нехуманни дела бесилката му е вързана!